Dan brez zavržene hrane

Prvi Slovenski dan brez zavržene hrane bomo obeležili v soboto, 24. aprila. Njegov namen je ljudi spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane ter jim predstaviti številne možnosti uporabe prehrambnih izdelkov, ki pogosto romajo v smeti.

Zavržena hrana je danes eden večjih globalnih izzivov, ki s seboj nosi visoko finančno in okoljsko ceno. Proč mečemo ogromne količine neporabljene, pretečene ali celo sveže hrane, saj imamo v razvitih državah svežo in poceni hrano vedno na dosegu roke.

V okviru obeležitve Slovenskega dneva brez zavržene hrane organizatorji vabijo posameznike, družine, organizacije in podjetja, da se s podpisom zaveze na spletni strani www.danbrezzavrzenehrane.si pridružijo pobudi za odgovorno ravnanje in zmanjševanje količin zavržene hrane.

Pobudi se lahko pridruži vsak, ki je predan zmanjševanju obremenitev našega planeta, ne glede na to, ali gre za posameznika, ustanovo, podjetje ali drugo organizacijo. Z učinkovitim ukrepanjem lahko postanemo zgled in navdih za ljudi po svetu.

Ostali članki iz teme EKOLOGIJA

Apr 01, 2021 43

Ko pirhi postanejo eno z naravo

Glede na to, da se velika noč kar hitro bliža, ste nekateri morda že začeli razmišljati o…
Mar 19, 2021 73

Minka obdaruje in nagrajuje

Konec meseca februarja smo vas povabili, da združite prijetno s koristnim in na sprehodu…
Mar 14, 2021 87

Žabice nas potrebujejo

Z malo višjimi spomladanskimi temperaturami in z večjo vlago v okolju, se iz zimske…
Feb 25, 2021 59

Minka obdaruje

Pomlad se počasi že prebuja, prvi topli dnevi so na plan privabili spomladansko cvetje,…
Dec 14, 2020 42

Božični venček - malo drugače

Ste že razmišljali, kakšen božični venček bo letos krasil vaša vhodna vrata? Naj vaši…