Novo rojstvo smo predstavili na Paradi učenja – dnevu učečih se skupnosti 2018

Letos smo se v društvu Tandem udeležili prireditve, poimenovane Parada učenja – dan učečih se skupnosti. To je vseslovenski festivalski dogodek pod okriljem Andragoškega centra Slovenije. Predstavlja vsebinsko obogatitev Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), ki se je začel 11. maja, trajal pa bo do 31. maja. V tem času se je pod okriljem Zasavske ljudske univerze odvilo več kot sto brezplačnih dejavnosti. Obiskovalcem, ki jih res ni bilo malo, smo predstavili operacijo Novo rojstvo, naš ekološki projekt, katerega maskota je Minka Pločevinka.

Parada učenja, katere rdeča nit je  vseživljenjsko učenje in medgeneracijsko sodelovanje v povezavi z novomedijsko kulturo, je letos potekala v šestnajstih slovenskih krajih – med njimi so tudi Trbovlje.  Glavni program se je odvijal na odru in stopnišču pred DD Trbovlje, kjer smo imeli tudi našo stojnico Pridružil se nam je tudi Zlatan Čordić – raper Zlatko,  ambasador učenja Denis Šketako, izjemno uspešen triatlonec iz Hrastnika, in letošnja dobitnica priznanja za promocijo učenja in znanja odraslih Darja Smrkolj iz Zagorja.

Parada otroci

Obiskovalcem smo predstavili eko pobarvanko Minka Pločevinka, eko zloženke v obliki lahkega branja in za naše najmlajše pripravili ustvarjalne delavnice na temo ekologije. Veliko obiskovalcev je izrazilo zanimanje za projekt, kar odraža vsesplošni dvig zavesti o pomembnosti zelenega, krožnega gospodarstva.

Aljaž2

Z udeležbo na Paradi učenja smo želeli, poleg dviga ekološke zavesti o zmanjšanju količine odpadkov,  predvsem okrepiti povezave med našimi zasavskimi organizacijami, kar nam je vsekakor zelo dobro uspelo.

Ostali članki iz teme EKOLOGIJA

Dec 09, 2019 98

Eko darila

Se sprašujete, kaj bi letos podarili vašim najbližjim? Iščete ideje, s katerimi bi jih…
Sep 13, 2019 163

Eko in zdravo tudi po 18. Ekoprazniku

V soboto, 7. 9. 2019 je na Ljubljanski tržnici na Pogačarjevem trgu že osemnajstič…
Jun 16, 2019 216

Naučimo že naše najmlajše

Se zavedamo, da smo mi tisti, ki odločamo, kakšen svet bomo zapustili našim otrokom?…
Mar 17, 2019 346

Reciklirajte ali ponovno uporabite

Večina steklenic je izdelanih iz trajnih materialov, kot so pesek, natrijev karbonat in…
Mar 17, 2019 289

Zaključek operacije Novo rojstvo

Januarja lani je v Zasavju zaživel nov ekološki projekt Novo rojstvo, ki je simbol nečesa…