Stare škatle v novi preobleki

Hitro tečejo dnevi in meseci, poletje že trka na vrata in ni več daleč čas, ko bo naš ekološki muzikal začel svojo pot med gledalce. Neutrudno ponavljamo gibe, prirejamo, poenostavljamo, včasih tudi kaj zakompliciramo, snujemo načrte. A vztrajno, korak za korakom, tako kot je tudi vodilo zasavskega VDC-ja – vztrajno do ciljev se bližamo premieri.

Naše vaje že dobivajo pravo podobo: z besedilom, glasbo, gibi – in tudi sceno. Le-ta nam pred vsako predstavo povzroči nemalo preglavic: kako narediti, da bo funkcionalna, enostavna, prenosljiva in da na koncu, ko je ne bomo več potrebovali, ne bo ostala cela skladovnica navlake, ki jo bo škoda zavreči, uporabiti pa je tudi ne bi mogli več ...Zato nam je na misel prišla zanimiva ideja: velike kartonske škatle, ki jih kot lego kocke zložimo v zid. Nanje nalepimo različna prizorišča scene – in jih le vrtimo naokoli, ko potrebujemo spremembo scene. Kadar pa se odpravimo v goste, lahko škatle enostavno zložimo in naložimo drugo vrh druge. Tako zasedejo le malo prostora.

Če smo si pri kostumografiji pustili malce več umetniške svobode in nismo uporabili le recikliranih materialov, smo to popravili pri scenografiji. Škatle, ki so del scene, smo uporabili že za našo zadnjo predstavo. Tokrat smo jih le prelepili z novimi prizorišči – in že služijo novemu namenu. Ko pa se bodo iztrošile (držimo pesti, da bodo do takrat prikazale še vsaj par različnih pravljic), jih bomo odložili v zabojnik za papir.

VDC4

 

VDC1

Ostali članki iz teme EKOLOGIJA

Dec 09, 2019 93

Eko darila

Se sprašujete, kaj bi letos podarili vašim najbližjim? Iščete ideje, s katerimi bi jih…
Sep 13, 2019 159

Eko in zdravo tudi po 18. Ekoprazniku

V soboto, 7. 9. 2019 je na Ljubljanski tržnici na Pogačarjevem trgu že osemnajstič…
Jun 16, 2019 211

Naučimo že naše najmlajše

Se zavedamo, da smo mi tisti, ki odločamo, kakšen svet bomo zapustili našim otrokom?…
Mar 17, 2019 343

Reciklirajte ali ponovno uporabite

Večina steklenic je izdelanih iz trajnih materialov, kot so pesek, natrijev karbonat in…
Mar 17, 2019 285

Zaključek operacije Novo rojstvo

Januarja lani je v Zasavju zaživel nov ekološki projekt Novo rojstvo, ki je simbol nečesa…