Prvi del operacije Novo rojstvo je za nami

Prvi del operacije Novo rojstvo, s katero smo pričeli v začetku letošnjega leta, je za nami. Zastavljene cilje smo uresničili. Ustvarili smo novo delovno mesto, izdali smo eko pobarvanko Minka Pločevinka ter eko publikacijo v obliki lahkega branja na temo pomembnosti ločenega zbiranja odpadkov. V Varstveno delovnem centru v Zagorju pa se pospešeno pripravljajo na upodobitev poučne zgodbice – muzikla Minka Pločevinka.

Uporabniki VDC Zagorje so na zasluženih počitnicah, mi pa komaj čakamo, da bo muzikal ugledal luč sveta. Jeseni bodo namreč pričeli s predstavami, s katerimi bodo razveseljevali naše malčke v vrtcih ter šolarje zasavskih osnovnih šol. Predstavili pa se bodo tudi starejšim v domovih za upokojence po Zasavju.

Seveda že pridno zbiramo tudi prazne pločevinke in plastenke. Pri tem pa se nam lahko pridružite tudi vi. Pločevinke in plastenke, ki se vam nabirajo v vročih poletnih dneh lahko po predhodnem dogovoru dostavite na Društvo Tandem Zagorje ali v VDC Zagorje.

Septembra pa že pripravljamo nove aktivnosti, o katerih vas bomo pravočasno obvestili na naši spletni strani http://www.novorojstvo.si ter na našem FB profilu Novo rojstvo-Minka Pločevinka.

Ostali članki iz teme EKOLOGIJA

Dec 09, 2019 93

Eko darila

Se sprašujete, kaj bi letos podarili vašim najbližjim? Iščete ideje, s katerimi bi jih…
Sep 13, 2019 159

Eko in zdravo tudi po 18. Ekoprazniku

V soboto, 7. 9. 2019 je na Ljubljanski tržnici na Pogačarjevem trgu že osemnajstič…
Jun 16, 2019 211

Naučimo že naše najmlajše

Se zavedamo, da smo mi tisti, ki odločamo, kakšen svet bomo zapustili našim otrokom?…
Mar 17, 2019 343

Reciklirajte ali ponovno uporabite

Večina steklenic je izdelanih iz trajnih materialov, kot so pesek, natrijev karbonat in…
Mar 17, 2019 285

Zaključek operacije Novo rojstvo

Januarja lani je v Zasavju zaživel nov ekološki projekt Novo rojstvo, ki je simbol nečesa…