Majhne, a pomembne odločitve

Tudi samo za eno drobceno malenkost, ki jo naredimo za ohranjanje čistega okolja, nam bo narava hvaležna. Majhne spremembe se morda ne zdijo rešitev, s katero bi lahko naredili svet lepši, a vse je bolje kot nič.

A.M.

Za varovanje in zaščito okolja, našega planeta, je mogoče poskrbeti na več načinov. Eden med njimi je uporaba vrečk za večkratno uporabo. Odrecite se navadi, ob kateri ste v majhne plastične vrečke spravljali sadje in zelenjavo ali nosili stvari iz trgovine. V torbico, avto ali v košaro na kolesu si pripravite po eno vrečko, da jo boste res imeli vedno ob sebi in vam ne bo treba vedno znova kupovati nove.

Čeprav se vse pogosteje podjetja, javne ustanove, zavodi ... trudijo poslovati brezpapirno, je prav, da tudi sami doma pomislimo, preden se odločimo tiskati besedilo ali risbo ali pa zgolj kopirati. Pretirana uporaba papirja vsekakor ne koristi okolju. Tudi vaši stari zapiski iz šolskih klopi niso za v smeti. Zakaj jih ne bi podarili nekomu, ki bo k pouku prišel leto dni za vami?

Tudi preudarnost ob uporabi električne energije ne bo odveč. Zamenjajte potratne žarnice s tistimi, ki so energetsko bolj učinkovite. Kadar ne gledate televizijo, jo ugasnite, prav tako ugasnite vse luči, ki niso nujno potrebne za osvetlitev prostora.

Velika dragocenost je tudi voda, ki jo nemalokrat ne cenimo dovolj. Medtem ko si umivate zobe, zaprite pipo ali pa poskrbite, da ne boste predolgo pod tušem.

To je le nekaj nasvetov, ki jih lahko upoštevate ter prispevate tudi vi delček zgodbe o ohranitvi čistega okolja.

Ostali članki iz teme EKOLOGIJA

Jun 20, 2020 39

Počitnice v naravi

Letošnje šolsko leto se počasi izteka, kar seveda najbolj veseli učence, in verjetno tudi…
May 31, 2020 325

Naučimo že naše najmlajše

Se zavedamo, da smo mi tisti, ki odločamo, kakšen svet bomo zapustili našim otrokom?…
May 09, 2020 16

Morja prepolna zaščitne opreme

Morda se je svet v zadnjih mesecih obrnil na glavo, a nekaj ostaja nespremenjeno: odnos…
Apr 13, 2020 150

Prednosti naravne kozmetike

Naravna kozmetika je alternativa klasičnim kozmetičnim izdelkom, v katerih običajno…
Apr 12, 2020 19

Kupovati ali ...?

Če imate občutek, da se je svet kar malce ustavil, potem niste edini. Javno življenje se…