Eko darila

Se sprašujete, kaj bi letos podarili vašim najbližjim? Iščete ideje, s katerimi bi jih razveselili ob novem letu? Vsekakor ne boste zgrešili, če boste izbrali steklenico dobrega vina in kakšno izmed odličnih sladic, med katerimi je na prvem mestu skorajda vedno ena in edina – čokolada. Letos pa morda klasiki dodajte še darilo, s katerim boste prispevali k ohranjanju narave.

Tia Kemperle

Možnosti je precej, ponujamo vam le nekaj izmed njih.
Bambusove slamice. Zamenjajte plastične slamice s takšnimi, ki so narejene iz bambusa. Obstajajo tudi silikonske slamice za večkratno uporabo.
Eko dišeče svečke. Dišeče sveče iz voska, recikliranega iz odpadnega olja bodo lep okras vašega prostora. Vsebujejo izjemno kakovostne in povsem netoksične laboratorijsko izdelane dišave, s katerimi nadomeščamo neekološko pridelana eterična olja.
Steklenica za vodo. Vsako leto odvržemo ogromno število plastenk, ki močno onesnažijo naše okolje. Zakaj ne bi podarili praktično steklenice za večkratno uporabo ter s tem poskrbeli za manj plastičnih odpadkov?
Reciklirane igrače. Iz trgovskih polic izberite igrače za najmlajše, ki so izdelane iz recikliranega materiala in iz plastičnih mas, ki ne vsebujejo nobenih nevarnih kemikalij.
Košarica ekološko pridelanega sadja in zelenjave. Naberite nekaj dobrot in jih podarite z nasmehom. Verjemite, da ekološka marmelada, moka, olje, sirup, sok, čaj, liker ... razveselijo vsakega obdarovanca, ki ceni svoje zdravje.

Ostali članki iz teme EKOLOGIJA

Jun 20, 2020 41

Počitnice v naravi

Letošnje šolsko leto se počasi izteka, kar seveda najbolj veseli učence, in verjetno tudi…
May 31, 2020 328

Naučimo že naše najmlajše

Se zavedamo, da smo mi tisti, ki odločamo, kakšen svet bomo zapustili našim otrokom?…
May 09, 2020 17

Morja prepolna zaščitne opreme

Morda se je svet v zadnjih mesecih obrnil na glavo, a nekaj ostaja nespremenjeno: odnos…
Apr 13, 2020 154

Prednosti naravne kozmetike

Naravna kozmetika je alternativa klasičnim kozmetičnim izdelkom, v katerih običajno…
Apr 12, 2020 21

Kupovati ali ...?

Če imate občutek, da se je svet kar malce ustavil, potem niste edini. Javno življenje se…