Navade Slovencev o seksu od A do Ž

Znano in dokazano je, da seks blagodejno vpliva na naše telo, kožo in vzdržuje odnose med partnerjema. Spletni portal Urgenca.com (sestrski portal ona-on.com), razkriva ugotovitve iz spletne raziskave Seks in Slovenci, ki so jo opravili konec meseca septembra.

Med Slovence so anonimno razposlali anketo Seks in Slovenci, kjer smo spraševali o seksu v najširšem smislu. Prejeli so nadvse zanimive rezultate ...
Z raziskavo so želeli pobližje spoznati seks navade Slovencev – in uspelo jim je! Anketo je izpolnilo kar 9.306 posameznikov, ki so nesramežljivo razkrili svoje navade. Raziskava je plod največjega erotičnega, spoznavnega portala Urgenca.com.

* Prvi seks? Presenetljivo, prvi spolni odnos imamo Slovenci v povprečju šele pri 19. letih (ženske pri 18., moški pa pri 20. letih). Najpogosteje je to doma pri starših (24 %) in v naravi (16 %). Največ anketiranih je prvič seksalo z resnim partnerjem/ico (41 %) ali pa s prijateljem/ico (28 %).

* Kako pogosto seksamo? V povprečju Slovenci seksamo dvakrat tedensko (23 %) do celo štirikrat na teden (19 %), v prihodnosti pa si velika večina (67 %) Slovencev želi več seksa kot doslej. Spolni odnosi Slovencev brez predigre trajajo v povprečju od 15-20 minut, s predigro vred pa od 45-60 minut. Povprečna predigra torej traja okoli 30 minut.
* Po katerih domačih in tujih znanih osebnostih se nam najbolj cedijo sline? Moški bi med slovenskimi znanimi osebnostmi najraje povabili med rjuhe Tanjo Žagar, med tujimi pa Angelino Jolie. Slovenke si med domačimi najbolj želijo Sebastijana Cavazzo, med tujimi osebnostmi pa Johnny Depp-a, ki je za nekaj glasov prehitel Brada Pitt-a.
* Iskanje seksa po spletu? Glede na to, da je internet postal neizogiben del življenja, ni nič nenavadnega, da veliko Slovencev preko interneta išče tudi spolne partnerje. Med anketiranimi je 23 % takih, ki to počnejo zelo pogosto in dodatnih 41 % takih, ki poznajo ljudi, ki to počnejo.
* Vodilni erotični spoznavni portal Urgenca.com? Pozna in uporablja ga 14 % anketiranih, nadaljnjih 22 % pa je za Urgenco že slišalo, 37 % je še ne pozna, vendar jo nameravajo preveriti. Osrednji namen uporabe portala Urgenca.com je, da si med 90.000 uporabniki želijo poiskati osebo, s katero nameravajo preizkusiti in izživeti erotične fantazije.

* Kaj nas najbolj erotično pritegne? Postavna ženska, z lepo zadnjico, ki se zna tudi pošaliti, so lastnosti ženske, ki so pri moških najbolj zaželene in erotično stimulativne. Za ženske je pri moških na prvem mestu smisel za humor (58%), razvitost možganov (56%) in šele nato lepota in videz (50%).
V nasprotju s stereotipi, razvitost mišic, socialni status in debelina denarnice velike večine anketiranih žensk erotično ne pritegne.
* Ko pridemo do seksa, kaj nas dodatno vzburja? Moške dodatno razvnamejo ženske, ki so v postelji pripravljene na akcijo (53%) in pobudo prevzamejo same (39%). Na drugi strani pa je za Slovenke pri moških najbolj pomembna nežnost (52%), domiselnost (51%) in tehnika (50%).
* Smo kaj poredni? Med najbolj porednimi stvarmi, ki smo jih Slovenci kdaj naredili, so: Seks na javnem mestu (park, bazen, morje, letališče, služba, letalo, šola, cerkev, vlak, gondola, most, javno stranišče, trgovina), skupinski seks, seks v avtu, igranje različnih vlog in uporaba spolnih pripomočkov. Polovica anketiranih je že poskusila seks s spolnimi pripomočki (50 %), malo manj kot polovica pa seks preko telefona (44 %) ali pa seks brez penetracije (33 %).
* Stališča do varanja? Glede na to, da je varanje vir velikih problemov, ga večina odsvetuje (46 %) ali pa z njim nima izkušenj (37 %). Mnenja lahko povzamemo z naslednjim stavkom: »Razlogov zakaj odsvetujemo varanje je veliko in vsi so resnični (npr. duševno trpljenje partnerja, moralno-etična spornost, varanje pa zahteva tudi veliko truda).

Ostali članki iz teme ljubezen in spolnost

May 22, 2020 177

Kako izkazati naklonjenost?

V partnerski odnos je potrebno vložiti veliko energije in truda, da se dolgoročno obnese.…
May 15, 2020 1803

Ljubezen je najmočnejše zdravilo

Dr. Drago Smiljanič, kiropraktik, zdravilec, bioenergetik, pisec številnih knjig…
Policistični jajčniki (PCOS) in zanositev
Apr 23, 2020 375

Policistični jajčniki (PCOS) in zanositev - Ključna je dieta

Ali ste vedeli da vsaka deseta ženska trpi za sindromom policističnih jajčnikov (PCOS),…
Apr 23, 2020 153

NOVO! Člani ona-on.com odslej prejmejo ugodnosti vrhunskih ponudnikov s področja zdravja in dobrega počutja

Presenečenje, za 19. rojstni dan obdarujemo naše člane! Zanje smo združili top ponudnike…
Mar 27, 2020 318

Spolne navade Slovencev in vpliv izolacije na spolnost | Nagradna anketa

Tudi v 2020 se pojavljajo zanimivi trendi v spolnosti med Slovenkami in Slovenci. Ljudje…