Spolnost ni več tabu

 

 

Boris Korošec, lastnik spletne trgovine Diskretno.com nam je odgovoril na nekaj vprašanj o spolnih navadah Slovencev in Slovenk, o evforiji, ki nastaja zaradi knjižnih uspešnic in prihajajočega filma 50 odtenkov sive ter na splošno o drznih posteljnih avanturah, o katerih se govori vse bolj odkrito in na glas.

TIA KEMPERLE

Na trgu je veliko knjig z erotično vsebino, ki so tudi literarno na višjem nivoju; kaj je v tej knjigi drugače?

Knjiga ima poleg erotične vsebine tudi življenjsko noto, ki se še bolj pokaže v naslednjih dveh knjigah in je razlog, da nas potegne v branje le-teh.

Je knjiga po vašem mnenju poskrbela za to, da spolne fantazije niso več tabu tema?

Moje mnenje je, da samo branje knjige ni edino, ki bi razbilo tabu spolne fantazije, ampak je poplava reklam, oglasov in podobnega s področja spolnega življenja prispevala, da se več in bolj svobodno govori o tej temi.

Kaj je v tej knjigi takšnega, da je ženske spodbudilo, da si upajo več, da si želijo več in si tudi upajo govoriti o več?

Sama vsebina knjige po mojem ni spodbudila »efekta več«, ampak je »efekt radovednosti«, (ki je prisoten tudi pri Anastaziji) tisti, ki spodbudi željo in potrebo po več.

Menite, da se na splošno čedalje več ljudi odloča, da želi poskusiti še kaj novega med rjuhami?

V zadnjem času opažamo, da se ljudje vedno več pogovarjajo o spolnosti in posledično to prinese, da želijo poskusiti nekaj novega.

Verjetno pa je razlog za drznost, ne le v branju knjig, temveč tudi v internetnem dostopu do seksualnih vsebin, kajne? Predvsem mladi se izobražujejo tudi preko tega medija ...

Dostopnost do ogromno erotičnih vsebin je seveda pripomogel k večji odprtosti do tabu tem, kot je včasih veljala spolnost, seveda pa je dosegla tudi to, da si pred spolnostjo ne zatiskamo oči, ampak se o njej pogovarjamo.

Ali bi lahko naredili primerjavo med Slovenkami in predstavnicami drugih držav glede drznosti med rjuhami?

Mislim, da se Slovenke v drznosti med rjuhami vztrajno vzpenjajo in so trenutno že v zgornji polovici lestvice.

Kdo je še bolj svobodnjaški?
Mislim da so še bolj drzne Francozinje, Italijanke in Nemke.

Ali se je prodaja spolnih pripomočkov omenjenih v knjigi povečala? Po katerih izdelkih je največ povpraševanja?

Glede na to, da je bila izdelana posebna kolekcija 51 erotičnih igrač, ki so omenjene v knjigi in jih tudi nudimo v prodaji v naši trgovini, opažamo, da ljudje zelo radi posegajo po teh izdelkih oz. podobnih izdelkih drugih proizvajalcev. Morda od vseh najbolj izstopajo erekcijski obročki, analne igračke in pa razni vlažilni oz. stimulacijski geli.

Kaj svetujete strankam, ki vas obiščejo, a ne vedo točno, kaj bi izbrale?

S stranko se najprej pogovorimo komu je izdelek, ki ga kupujejo namenjen, torej ali bo izdelek uporabljala sama oz. ali ga bo uporabljala skupaj s partnerjem. Na osnovi odgovora se nato s stranko lotimo izbire najprimernejšega izdelka. Za pare, ki bi želeli začeti z eno igračko predlagamo uporabo Vibro metuljčka, ki je že vrsto let eden najbolj prodajanih izdelkov. Za ženske pa seveda priporočamo uporabo vaginalnih kroglic, kajti te pomagajo krepiti mišice medeničnega dna (s pomočjo kroglic ženska izvaja Keglove vaje) in s tem tudi večji užitek pri spolnosti in v kasnejših letih tudi lažje zadrževanje urina. Skupaj z našimi dobavitelji strankam v naših trgovinah ponudimo brezplačne brošure z napotki za rabo raznih erotičnih igračk.
Trenutno imamo na razpolago knjižico za rabo vaginalnih kroglic, za boljši analni seks, napotki za rabo vrhunske igračke za pare We-vibe in še bi se našlo.

Menite, da se pari dovolj pogovarjajo o spolnih fantazijah ali jih držijo bolj zase?

Slovenci smo veljali do nekaj let nazaj za izredno zaprte ljudi, spolnost je bila čista tabu tema, katere nisi smel niti omenjati. To se je zadnja leta zelo spremenilo in mislim, da je tudi dialog med pari o spolnih fantazijah vedno bolj prisoten.

Še kakšen nasvet za spodbujanje posteljnih avantur?
Sam nakup erotične igračke še ne bo naredil bolj dinamičnega in odličnega seksa. Poskrbite tudi za ambient (sveče, listi vrtnic ...), pravo predigro z uporabo kakšnega masažnega olja, da se partner dovolj sprosti, nato bodo stvari stekle same od sebe in seveda upoštevajte partnerjeve želje in raziskujte njegove potrebe. Na naši spletni strani se zato trudimo da ponudimo tudi dodatne vsebine kot podatki o materialih iz katerih so izdelani izdelki in kakšni vlažilni geli se lahko uporabljajo z njimi, navodila za ženske za izvajanje keglovih vaj, video predstavitve izdelkov, v mesecu marcu pa bomo ponudili v prodajo še kolekcijo izobraževalnih DVD-jev.

Ostali članki iz teme ljubezen in spolnost

May 22, 2020 190

Kako izkazati naklonjenost?

V partnerski odnos je potrebno vložiti veliko energije in truda, da se dolgoročno obnese.…
May 15, 2020 1809

Ljubezen je najmočnejše zdravilo

Dr. Drago Smiljanič, kiropraktik, zdravilec, bioenergetik, pisec številnih knjig…
Policistični jajčniki (PCOS) in zanositev
Apr 23, 2020 389

Policistični jajčniki (PCOS) in zanositev - Ključna je dieta

Ali ste vedeli da vsaka deseta ženska trpi za sindromom policističnih jajčnikov (PCOS),…
Apr 23, 2020 153

NOVO! Člani ona-on.com odslej prejmejo ugodnosti vrhunskih ponudnikov s področja zdravja in dobrega počutja

Presenečenje, za 19. rojstni dan obdarujemo naše člane! Zanje smo združili top ponudnike…
Mar 27, 2020 320

Spolne navade Slovencev in vpliv izolacije na spolnost | Nagradna anketa

Tudi v 2020 se pojavljajo zanimivi trendi v spolnosti med Slovenkami in Slovenci. Ljudje…