Kako pravilno spodbujati razvoj otroka?

Pri majhnih otrocih igra ni samo igra, pač pa preko nje malček razvija različne spretnosti in se uči. Zato je pomemben izbor igrač, ki imajo pomembno dodano vrednost – didaktičnost. Tovrstne igrače prebujajo otrokovo domišljijo, in pomagajo pri razvoju koordinacije. Z njihovo pomočjo otroci spoznavajo barve, oblike, živali, številke, črke in druga znanja, ki so pomembna za življenje.


Pred več kot osemdesetimi leti je Fisher-Price z razumevanjem in zavedanjem, kako neposredna igra spodbuja malčkove spretnosti, začel s poslanstvom, ki je še danes njihova gonilna sila – izdelovanje poučnih igrač. Dojenčki že v prvih mesecih življenja radi opazujejo pisane barve, predmete, ki se gibljejo in oddajajo zanimive zvoke. Prav to stimulira njihovo možgansko aktivnosti in razvoj. V prvih mesecih dojenčki še nimajo motoričnih sposobnosti, se pa veliko naučijo z opazovanjem. Kasneje dojenčki že posnemajo dejanja in bodo želeli delati isto, kot vi – na primer mahanje z ropotuljico, prestavljanje in metanje predmetov. Pred prvim letom so že sposobni igre, na primer podajanja žoge ali kakšnega drugega predmeta.


Pomembno se je zavedati, da razvoj ne poteka pri vseh dojenčkih enako. Nekateri se raje igrajo sami, drugi potrebujejo več animacije. Največ, kar lahko naredite za svojega otroka je, da ga opazujete in imate radi – tako boste lahko v pravem trenutku ponudili pravo igračo, ki je primerna za njegovo stopnjo razvoja. Fisher-Price ponuja širok spekter igrač, ki pa so za lažjo orientacijo razporejene v določene starostne skupine Igrače razvijajo na podlagi številnih raziskav in z osrednjo mislijo na razvoj vašega malčka.


V Fisher-Price proučujejo razvoj malčkov in njihovo rast, predvsem pa poslušajo in upoštevajo strokovnjake – mamice in očke. To znanje se odraža v prav vsaki igrači, ki pomagajo voditi otroke do velikih prelomnic v njihovem razvoju.

#fisherprice #playmore #ucenjezigro

 

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme otroci

Mar 27, 2021 1079

Mlezivo je kot prvo cepivo

Tatjana Pavlin, dr. med., spec. pediatrije in svetovalka za laktacijo in dojenje nam je…
Feb 08, 2021 1291

Disleksija

Učne težave so včasih povezane z disleksijo – težavo, zaradi katere otroci težje berejo,…
Jan 07, 2021 1826

Spije vaš otrok dovolj vode?

Otroci se ne zavedajo pomena hidracije, zato morate starši poskrbeti, da malčki ne bodo…
Dec 21, 2020 1091

Prisluhnite svojemu otroku

Katja Molek, univ. dipl. psihologinja iz Mladinskega klimatskega zdravilišča Rakitna…
Sep 29, 2020 707

Polni energije v šolo

Jeseni je spet čas, ko otroci sedejo za šolske klopi in aktivirajo možgane, ki so glavni…