Kaj je pomembno pri izbiri otroških pleničk

Intervju z Uršo Čerček, produktno vodjo za Bambo Nature

Urša Čerček je produktni vodja za Bambo Nature. Za bodoče mamice in za tiste, ki so to šele pred kratkim postale, vodi delavnice o pravilni uporabi pleničk. Njenih delavnic so se udeležile mnoge mamice, nekatere pa jo še leta po končanih predavanjih ustavljajo na ulici, da bi z njimi delila nasvet o pravilni uporabi pleničk.

Pri Bambo Nature je že od samih začetkov. Kot pravi, ji dela na zmanjka in meni, da ima srečo, saj lahko v življenju počne tisto, v čemer resnično uživa.

Kaj je pomembno pri izbiri otroških pleničk?

Pri izboru prve pleničke je dobro preveriti koliko kg ima naš dojenček, saj ta podatek vpliva na izbiro velikosti pleničke. Kilogrami, ki so zapisani na zavitku pleničk, so včasih lahko zavajajoči, zato svetujem, da se starši poslužujejo testnih pleničk oz. vzorčkov, ki so v veliki večini brezplačni. Pomembna je tudi sama sestava pleničke, ta naj bo čimbolj naravna. Zelo pomembno je tudi, da je plenička zračna, posledično koža v njej diha, kar pomeni, da občutljiva nežna koža ne bo podvržena alergijam, rdečicam in iritacijam kože.

BamboNature Wetness indicator SI 510x510 jpeg copy

Kateri materiali so pomembni pri izbiri pleničke? Na kaj naj bodo starši pozorni, ko kupujejo pleničke?

Bambo Nature v osnovi uporabljajo papir - celulozo. Veliko bolj kot osnovo, bi morda omenila uporabo nezaželenih dodatkov, kot so konzervansi, parfumi, parabeni itd. Tega je v marsikaterih izdelkih za otroško nego občutno preveč. Mnoge pleničke so odišavljene, druge intenzivno pobarvane, kar pa žal pomeni, da vsebujejo veliko kemikalij, ki škodijo občutljivi koži naših malčkov.

Kdaj je potrebno zamenjati velikost pleničke?

Obstaja več dejavnikov, ki vplivajo na odločitev kdaj preiti na številko večje pleničke. Poleg dejstva, da so pleničke ob dojenčkovih nogicah postale malce tesne in da otroka morda pri trebuščku že neprijetno stiska, je pomemben pokazatelj tudi vpojnost pleničke. Najlažje se boste za spremembo velikosti odločili takrat, ko bo plenička čez noč nekajkrat premočila. To je jasen znak, da vaš malček raste in posledično tudi več »lula«. Na www.bambonature.si lahko naročite brezplačni vzorček pleničk večje velikosti (ob naročilu omenite koliko kg ima vaš otrok) in skrbi, da bo vaš malček ponoči spet moker, bodo odveč.

Kdaj otroka odvaditi od pleničk?

To vprašanje pesti marsikatero mamico in nanj je težko odgovoriti. V zadnjem času velikokrat poslušam kako nekateri starši na kahlico privajajo otroke, še preden ti sploh sedijo. Osebno sem mnenja, da to ni odločitev staršev, pač pa otroka. Tako bo nekdo morda brez pleničke že pri dobrem letu, spet drugi pa šele pri 3. letu starosti. Na vsak način odvajanje od pleničke tako za otroka, kot tudi za starše, ne sme biti travmatično.

Veliko časa preživite z novopečenimi starši. Mar novim staršem veliko pomeni, da so produkti, ki jih uporabljajo, naravni?

Vedno večje število staršev je ekološko osveščenih. Sprašujejo, pišejo, se poglabljajo v sestavo naših izdelkov. Ni jim vseeno, nasprotno, želijo vedeti več. Nam pa srce zaigra, ko po preizkušnji naših Bambo Nature pleničk z gotovostjo komentirajo: To je to, to si želim za svojega otroka, saj je le najboljše dovolj dobro.

Za več informacij ali brezplačne vzorce Bambo Nature pleničk pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i ali pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 22 53.

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme otroci

Mar 09, 2020 216

Razcepljeni med partnerstvom in starševstvom?

Danes sem se namenila razmišljati o tem, kako spremenimo ženske pogled nase in svoj…
Feb 17, 2020 256

Kaj je pomembno pri izbiri otroških pleničk

Intervju z Uršo Čerček, produktno vodjo za Bambo NatureUrša Čerček je produktni vodja za…
Feb 12, 2020 990

Prehladna obolenja pri otrocih

S Tatjano Grmek Martinjaš, dr. med., spec. ped., spec. šol. med., ki je zaposlena v ZD…
Jan 13, 2020 77

Aminokisline OKA za razvoj otroka

Dr. Igor Ostan Nosečnice potrebujejo bogatejšo beljakovinsko prehrano. Včasih pa se…
Dec 09, 2019 371

Hormonski izzivi skozi obdobje odraščanja

Živčni izpadi niso nič nenavadnega, nihanje v razpoloženju se spreminja skoraj vsako uro.…