Poskrbite za nežno dojenčkovo kožo

Ko se dojenček rodi, zanj velja, da je kot nepopisan list papirja. Enako pa velja tudi za njegovo kožo. Dojenčki svoje življenje pravzaprav začnejo v plodovnici v materinem trebuhu, po rojstvu pa se mora njihova koža hitro prilagoditi novemu in bolj suhemu okolju. Prav zato pa koža pri dojenčkih zlasti v prvih tednih in mesecih potrebuje prav posebno in predvsem pravilno nego.

Pomembno je vedeti, da se dojenčkova koža razlikuje od kože odraslih. Ima drugačno vrednost pH, je tanjša, potrebuje več vlage in je nasploh nekoliko bolj ranljiva in dovzetna za vplive iz okolja, v katerem živimo. Prav zaradi navedenega se lahko kaj hitro zgodi, da koža pri našem malčku postane suha in hrapava. Čeprav se dojenčkova koža hitro prilagaja na novo življenjsko okolje, se nekatere funkcije, kot je, denimo, kožna pregrada, ne razvijejo, dokler otrok ne dopolni nekaj mesecev.

Koža novorojenčka je tako lahko močno nagnjena k težavam, med katerimi je zelo pogost plenični izpuščaj, lahko pa se pojavijo tudi druge vrste kožnih okužb. Naj vas dejstvo, da se bo vaš mali zaklad ob odraščanju srečeval z različnimi vrstami kožnih stanj, ne skrbi pretirano. Večina le-teh je namreč normalnih. So pa tudi taka, ki so lahko zelo boleča ali moteča, in zato jim je treba nameniti nekaj več pozornosti. Pri tem pa je zelo pomembna izbira ustreznih izdelkov za nego dojenčkove kože.

Kako izbrati ustrezne izdelke?

Pri nakupu izdelkov je v prvi vrsti pomembno to, da izbirate med takimi, ki so nežni in zasnovani posebej za občutljivo otroško kožo. Poleg tega je izjemno priporočljivo, da se že od samega začetka poslužujete certificiranih ekoloških izdelkov za nego kože iz naravnih sestavin, slednjih pa naj bo na deklaraciji izdelka čim manj. Dolg seznam sestavin namreč ne pomeni nujno dobrega izdelka, ampak ravno nasprotno. Pomembno je, da se odločite za naravne izdelke, ki so prijazni do kože ter ne vsebujejo parfumov in barvil, saj lahko te sestavine povzročijo draženje kože ali nastanek alergij, za samo učinkovitost izdelka pa načeloma sploh niso potrebne.

Da se boste pri izbiri lažje in bolje znašli, so vam v veliko pomoč lahko certifikati izdelkov. Vse sestavine namreč lahko povzročajo alergijske reakcije ali draženje kože, a ste ob nakupu izdelkov za nego kože, ki nosijo certifikat uradnih organizacij za certifikacijo, lahko prepričani, da je organizacija, ki stoji za določenim logotipom, opravila kritično ocenjevanje sestavin in izdelka samega.

Izdelki Bambo Nature so prava izbira!

Med izdelki, ki so podprti s številnimi certifikati in so s tem varni za kožo vašega dojenčka, zagotovo sodijo izdelki Bambo Nature. Gre za kakovostno, varno in preizkušeno izbiro, saj vsebujejo le sestavine, ki so prijazne tako do dojenčkove kože kot tudi do okolja.

Izbirali boste lahko med pleničkami in hlačnimi pleničkami, v katerih se bo dojenček počutil udobno, suho ter bo lahko aktivno raziskoval svet, ki ga obdaja. S pleničkami Bambo Nature boste zagotovo lahko tudi ponoči brez skrbi, kar se suhosti tiče. Mehko oblikovana plenička iz materialov brez dodanih barvil in parfumov je odlična izbira tudi za najobčutljivejšo kožo.

Tudi v nekoliko kasnejšem obdobju, ko vaš otrok ne nosi več plenic, a ima občasne težave z močenjem postelje, se lahko zanesete na Bambo Nature. V njihovi paleti izdelkov namreč lahko najdete nočne hlačke Bambo Dreamy, ki bodoposkrbele, da se bo vaš otrok, kljub neprijetni težavo, lahko dobro naspal ter ostal samozavesten in suh.

Tu so še vlažilni čistilni robčki pa zaščitne previjalne in posteljne podloge ter številni drugi izdelki za nego kože. Vsi izdelki se, kot rečeno, ponašajo s številnimi certifikati, kar pomeni, da boste z njimi svojemu malemu nadobudnežu ponudili tisto najboljše, kar si njegova nežna koža nenazadnje tudi zasluži.

Več o izdelkih si lahko preberete na spletnem naslovu www.bambonature.si

Ostali članki iz teme otroci

Jun 16, 2021 2185

Navdušite otroke nad zelenjavo

Ni treba posebej poudarjati, da je zelenjava za otroke zelo koristna, saj se v njej…
Apr 08, 2021 9914

Danes se vedno več staršev boji svojih otrok

Dr. Leonida Zalokar, ravnateljica Vzgojnega zavoda Planina ima večletne izkušnje pri delu…
Mar 27, 2021 1429

Mlezivo je kot prvo cepivo

Tatjana Pavlin, dr. med., spec. pediatrije in svetovalka za laktacijo in dojenje nam je…
Feb 08, 2021 1629

Disleksija

Učne težave so včasih povezane z disleksijo – težavo, zaradi katere otroci težje berejo,…
Jan 07, 2021 2104

Spije vaš otrok dovolj vode?

Otroci se ne zavedajo pomena hidracije, zato morate starši poskrbeti, da malčki ne bodo…