Celostna razrešitev konfliktov in izboljšanje odnosa

Mediacija je zelo uporabna metoda na vseh področjih, kjer poteka medsebojna komunikacija in lahko nastanejo konflikti. Transformativna mediacija pa je še posebej primerna za tiste kontekste, kjer osebe ostajajo tako ali drugače povezane, npr. družina, partnerji, sodelavci. Bistvo reševanja spora po transformativni metodi namreč ni v iskanju poravnave ali kompromisa, ampak v celostni razrešitvi konflikta in izboljšanju komunikacije.

Mediacijske spretnosti koristne tudi pri razreševanju spornih vprašanj v vsakdanjem življenju in v poslovnem okolju, zato naj bi jih razvijal vsak, ki se zaveda, da je konflikte koristno razreševati. Uporaba medicijskih veščin prispeva k pozitivni komunikaciji in ustvarjalnemu reševanju problemov, k premagovanju stisk in k osebnostni rasti, ter k uresničevanju in razvijanju osebnih in skupnih potencialov.

Usposobljene notranje mediatorje pa bi moralo imeti tudi vsako podjetje in organizacija, ki želi prispevati k konstruktivnemu razreševanju in preprečevanju konfliktov ter dvigovanju ravni kakovosti komunikacije.

Zavod Rakmo mediacija

 

Zavod Rakmo družina konflikt

Za razvijanje mediacijskih spretnosti in spretnosti obvladovanja konfliktov se je koristno vključiti v programe s področja mediacije in obvladovanja konfliktov. Zavod Rakmo, ki je vodilna organizacija na področju transformativne mediacije v Sloveniji, že 15 let izvajajo seminarje in usposabljanja s področja komunikacije in obvladovanja konfliktov med drugim tudi 140 urno, Usposabljanje za transformativne mediatorje.

Več na: www.rakmo.si

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme psihologija

Mar 26, 2020 157

Čas za pridobivanje novih veščin in iskanja naložbenih priložnosti

Robert Rolih z nasveti kako reagirati v trenutkih poslovne ali osebne negotovosti…
Mar 16, 2020 2642

V hudih situacijah odpadejo vse maske

Krizne situacije in afere so čedalje bolj pogoste, zlasti v okoljih visokih pričakovanj,…
Mar 05, 2020 197

Bliža se dan žena: kakšno pozornost podariti?

Dan žena, ki se mu je včasih reklo »dan delovnih žena«, je mednarodni praznik žensk, ki…
Mar 01, 2020 232

Razkrivamo vzroke za izgorelost vse več ljudi!

Izgorelost je v zadnjem času pogosto slišana beseda, v kateri pa se najde nemalo ljudi.…
Feb 12, 2020 142

Uspešna metoda reševanja konfliktov

Konflikti so neizbežen del življenja, a pomembno je, kako se ga lotimo reševati. Včasih…