S spreminjanjem navad do cilja

Piše: Irena Miš Svoljšak, urednica knjige

Po hudi športni poškodbi, ko je skoraj izgubil življenje in po kateri je za okrevanje potreboval več let, bi ameriški perspektivni športnik James Clear moral spremeniti življenjske načrte. Odločil pa se je, da bo poskušal študij na dobri univerzi in članstvo v vrhunski bejzbolski ekipi doseči s spreminjanjem svojih navad. In uspel je.

James Clear je proučeval teorijo in prakso s področja spreminjanja navad in svoje početje vestno beležil. Ugotovitve je objavljal na spletu in prejemal odzive ljudi, ki so preizkušali njegove nasvete. Svoje izsledke je strnil v knjigo, ki spremeni način razmišljanja o napredovanju in uspehu v človekovem življenju. Ponuja orodja in strategije, ki jih rabimo za spreminjanje svojih navad – najsibo ekipi, ki želi zmagati na prvenstvu, morda organizaciji, ki se želi repozicionirati v svoji panogi, ali pa posamezniku, ki bi rad prenehal kaditi, se trudi shujšati, morda zmanjšati stres ali pa doseči kakšen drug cilj. Knjiga dokaže, da je z drobnimi, atomsko majhnimi spremembami možno doseči izjemne rezultate.

Knjiga navaja tudi najpogostejše napake, ki jih storimo pri spreminjanju navad in nas usmerja, kako se jim izogniti. Razloži, kako pridobiti motivacijo in voljo za spremembe, kako zgraditi močnejšo osebnost in kako verjeti v uspeh. Če pri tem slučajno skrenemo s poti, nam knjiga svetuje, kako kljub temu doseči cilj. Vse to je na svoji koži občutil James Clear, ki danes kot strokovnjak o spreminjanju navad živi polno življenje in s svojimi izkušnjami pomaga drugim.

Atomske navade

Založba Miš logo

 

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme psihologija

Jun 16, 2020 297

Sprejemanje sebe je ključno

Sara Sočan Ljudje smo do sebe ničkolikokrat izjemno kritični. To je sicer marsikdaj…
Jun 15, 2020 352

Izognite se novim finančnim prevaram

V zadnjem času mi vse več ljudi pošilja žalostne zgodbe o tem, kako so izgubili denar pri…
Jun 08, 2020 292

S spreminjanjem navad do cilja

Piše: Irena Miš Svoljšak, urednica knjige Po hudi športni poškodbi, ko je skoraj izgubil…
May 18, 2020 445

Čas za pridobivanje novih veščin in iskanja naložbenih priložnosti

Robert Rolih z nasveti kako reagirati v trenutkih poslovne ali osebne negotovosti…
May 17, 2020 314

Sprejemanje in spoštovanje drugačnosti

Ko razmišljam in govorim o strpnosti, jo vidim kot moralno vrlino posameznika. Pokaže se…