5 področij, na katerih so tablice boljše od pametnih telefonov

Čeprav so pametni mobilni telefoni danes postali naše osrednje naprave, ki služijo tako naši zabavi kot delu, pa so za nekatera opravila bolj optimalna izbira tablice. Čeprav povpraševanje po njih ni več tako visoko, kot je bilo pred leti, ko so se pojavile na trgu, danes predstavljajo idealno vmesno izbiro med telefoni in prenosniki. Telefoni nas danes spremljajo na koraku in so postali naši najbolj zvesti pomočniki, ki so vedno na dosegu roke. Uporabljamo jih za brskanje po spletu, gledanje videoposnetkov, urejanje dokumentov in igranje iger.

Vendar tudi na večjih modelih, kakršen je na primer Huawei Mate 20 lite, ki ima kar 6,3-palčni zaslon, je izvajanje nekaterih naštetih opravil manj udobno kot na primer na prenosnih računalnikih. Ti namreč ponujajo večje zaslone in tipkovnice ter večjo zmogljivost. A niso vedno najbolj priročni. Za prenašanje naokoli potrebujejo namensko torbo, niso tako lahki kot telefoni, pa tudi energije v bateriji jim navadno zmanjka prej.
Optimalno vmesno izbiro zato v marsikaterem primeru predstavljajo tablice. Obstaja namreč kar nekaj situacij, v katerih ponudijo boljšo izkušnjo kot telefoni in prenosniki. Poglejmo v katerih.

Sodobni učni pripomoček
Polne šolske torbe, ki kar pokajo po šivih zaradi vseh učbenikov v njih, nikakor ne vplivajo blagodejno na hrbtenice otrok in mladostnikov, ki jih vsakodnevno prenašajo naokoli. Šole zato danes stremijo k temu, da otroci puščajo knjige in zvezke, ki jih tisti dan ne potrebujejo doma, kar v šolskih klopeh. Prav tako pa so začele uvajati elektronska gradiva, do katerih lahko otroci dostopajo na različnih napravah. Tako imajo učbenike in delovne zvezke vedno pri roki. Prav tu pa se za odlično izbiro izkažejo tablice. Ker so lahke, jih otroci lahko primejo v roke kot zvezek, na eni tablici pa imajo lahko shranjeno gradivo za celoten predmetnik.
Seveda je pri tem zelo pomembno, da ima tablica kakovosten zaslon, pri gledanju katerega se oči ne naprezajo preveč. Novi Huaweijevi tablici MediaPad T5 in MediaPad M5 lite na primer ponujata pet načinov za udobje oči, ki zaščitijo vid vašega otroka: opomnik optimalne razdalje (zagotavlja pametne opomnike, ko je tablica manj kot 25 centimetrov od obraza), opomnik za držo (zagotavlja opomnik, da vaš otrok ne bi bral na tablici leže), inteligentno prilagajanje svetlosti, filter modre svetlobe in nadzor časa uporabe. Na ta način tablici T5 in M5 lite zagotavljata prijetne bralne pogoje.

Zabava za otroke
Ni dvoma, da so otroci danes pogosti uporabniki tablic. Ne le zaradi šolskih nalog, ampak tudi za zabavo. Bodisi se z vsebinami na tablici kratkočasijo na daljši poti ali pa doma v deževnih popoldnevih, ko se ne morejo igrati zunaj. Pri tem jim tablice ponudijo precej boljšo izkušnjo kot telefoni, ki imajo manjše zaslone. Vendar pa lahko večurno gledanje risank in igranje iger tudi na tablicah neposredno vpliva na vid, učne zmožnosti, koncentracijo in včasih tudi na domišljijo otrok. Zato je pomembno, da tablica vsebuje ustrezne varovalne mehanizme, s katerimi starši lahko omejijo uporabo.
Motivirani z odgovornostjo, pri Huaweiju to razumejo, zato so tablici T5 in M5 lite opremili z otroškim kotičkom oziroma aplikacijo Children's corner, v kateri lahko postavite meje svojim otrokom in prilagodite dostop do vsebin za katere želite, da bi jih vaši otroci raziskovali. Tako preprečite otrokom, da bi videli stvari za katere ne želite, da bi jih videli.

Branje e-knjig
Seveda pa tablice niso namenjene le otrokom. Prav tako imajo veliko uporabnost za odrasle. Samo pomislite, kako naporno je včasih prebirati članke na telefonu. Še bolj pa to drži za e-knjige. Na tablici teh težav nimate. Enostavno jo vzamete v roke, se namestite v naslonjač in v udobju preberete zadnje dnevne novice. Ali pa dolgo knjigo. Če spadate med strastne bralce pa vam odlično služi tudi na poti. Namesto posebne potovalke rezervirane samo za knjige, lahko na tablico shranite več deset elektronskih knjig, ki jih imate nato vedno s sabo. Tablica vam tako služi kot dve napravi v eni. Kot e-bralnik in kot računalnik, na katerem lahko počnete tudi druge stvari.

Orodje za umetniško izražanje
Ena od teh je zagotovo umetniško izražanje. Če ste umetniška duša in se radi izražate skozi slikanje, je tablica odličen pripomoček. Samo predstavljajte si, da imate ves čas pri sebi platno, ki le čaka na poslikavo. Digitalno slikanje je v zadnjih letih postalo zelo priljubljeno, zato je slikarskih aplikacij na razpolago veliko, tablica pa ponuja dovolj velik zaslon, da to počnete udobno. Tablica Huawei MediaPad M5 lite gre pri tem še korak dlje, saj je opremljena z digitalnim pisalom M-Pen. Ta med drugim zazna kar 2.048 stopenj pritiska, tako da je slikanje z njim še bolj natančno in pristno, sponka na pisalu pa bo preprečila, da bi ga pomotoma izgubili.

Prenosni kino
Ne nazadnje pa so tablice tudi izvrsten multimedijski predvajalnik. Na njih se odlično počutijo tako filmi kot igre, ki na večjem zaslonu pridejo še bolj do izraza. Še posebej, če je slika v visoki ločljivosti, kot pri tablicah MediaPad T5 in MediaPad M5 lite, ki imata 10,1-palčni zaslon z ločljivostjo 1920 x 1200 slikovnih točk. S kakovostno tablico si tako lahko postavite improvizirani kino kjerkoli se potepate.

Ostali članki iz teme oprema

Jan 18, 2022 139

Zgodovina telefonov serije Huawei P: Desetletje izjemne mobilne telefonije

Vse od daljnega leta 2012 so pametni telefoni serije P vedno znova želi priznanja za…
Dec 14, 2021 199

Dan na off s Kayo Solo in aplikacije, ki žejno izpijejo baterijo vsakega pametnega telefona…. razen…..

Izzvani telefon: Huawei nova 9Mučiteljica: Kaya SoloVideo dvoboja Kaye in Huawei nova 9…
Dec 13, 2021 291

Vrhunske pametne ure Huawei Watch GT 3 na voljo v Sloveniji

Težko pričakovane pametne ure Huawei Watch GT 3 so od ponedeljka, 13. decembra, na voljo…
Nov 12, 2021 281

Nika nam je predstavila novega!

Niko Zorjan, energično prekmursko glasbenico, je omrežil novi. Spoznala ga je na Dunaju…
Nov 09, 2021 190

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…