Prihodnost je tukaj: Huawei predstavil Mate X, najhitrejši zložljiv 5G telefon na svetu

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije 2019 (MWC) v Barceloni je Huawei predstavil najhitrejši zložljiv 5G telefon na svetu Huawei Mate X, ki postavlja nove smernice na področju oblikovanja pametnih telefonov.

Huawei Mate X ne more skriti svojega prestižnega porekla, saj s številnimi naprednimi karakteristikami odraža inovativni DNK Huaweijeve serije telefonov Mate. Odlikujejo ga namreč dovršeni mehanski tečaji tipa Falcon Wing, 7-nanometrski mrežni čip Balong 5000, visokozmogljiva baterijo s kapaciteto 4500 mAh, ki prek standarda Huawei SuperCharge podpira hitro polnjenje z močjo 55 W, in povsem nova medzvezdno modra barva. Ko je Huawei Mate X zložen, ga uporabnik lahko uporablja kot velik telefon z zaslonom velikosti 6,6 palca, ko je razprt, pa se spremeni v izjemno tanko tablico z 8-palčnim zaslonom. Nova funkcionalnost tako pomeni revolucijo na področju produktivnosti kot tudi zabave na mobilnih napravah.

Richard Yu, izvršni direktor podjetja Huawei Consumer BG je predstavitev pospremil z naslednjimi besedami: »Revolucionarno obliko telefona Huawei Mate X smo dosegli z neizmernimi prizadevanji na področju raziskav in razvoja. Telefon predstavlja odkrivanje neznanega. Kot povsem nova vrsta pametnega telefona, Huawei Mate X združuje povezljivost 5G, zložljiv zaslon, umetno inteligenco in povsem nov način interakcije, s čimer ponudi uporabniško izkušnjo brez primere. Huawei Mate X predstavlja prvi ključ, s katerim bodo uporabniki odklenili vrata v pametni svet obdobja 5G.«

Huawei Mate X 3

Mehanski tečaji predstavljajo harmonijo tehnologije in estetike

Kot rezultat želje po odkrivanju novega in drznega razmišljanja s preizkušanjem novih oblik, Huawei Mate X predstavlja pametno napravo 2-v-1 z izjemno trdnim upogljivim zaslonom OLED in mehanskimi tečaji tipa Falcon Wing.

Zaslon telefona nudi nepredstavljive možnosti. Ko ga razprete, se spremeni v 8-palčno tablico, ki v debelino meri vsega 5,4 milimetra. Slika na zaslonu je kristalno jasna in polna detajlov, zaslon pa je izjemno vzdržljiv. Telefon, ki se med drugim lahko pohvali tudi z odličnim hlajenjem, bo sicer na voljo v povsem novi medzvezdno modri barvi. Ta uteleša lepoto tehnologije in postavlja nova merila za pametne telefone prihodnosti.

Revolucionarni mehanski tečaji pa z edinstveno obliko predstavljajo popolno ravnovesje med estetiko in tehnologijo ter omogočajo brezšivno prepogibanje telefona. V razprtem načinu je površina zaslona popolnoma ravna, v prepognjenem pa se obe polovici zaslona elegantno zložita v ohišje. Tranzicija med obema načinoma – telefonskim in tabličnim – tako poteka zelo enostavno.

Poglejte v pametni svet prihodnosti z večjim zaslonom

S prilagodljivo obliko Huawei Mate X odpira novo poglavje interakcije v prihajajočem obdobju 5G in s tem na novo postavlja temelje produktivnosti in zabave. Inovativen zložljiv zaslon OLED, edinstveni mehanski tečaji in najhitrejši 5G modem v industriji, ki je zasnovan na naprednem čipu Balong 5000, prinašajo uporabniško izkušnjo naslednje generacije. V tej ne bo več treba sklepati kompromisov in izbirati med veliko sliko in prenosljivostjo. Novi telefon se namreč lahko pohvali z obema lastnostma.

Velika površina zaslona je pisana na kožo produktivnosti in zabavi. Na tako velikem zaslonu vse poteka lažje in udobneje. Tako opravljanje pisarniških opravil in urejanje dokumentov, kot tudi branje in ogled slik ter videoposnetkov. V načinu razdeljenega zaslona pa uporabniki lahko zelo enostavno tudi dodajajo slike iz svoje galerije v elektronska sporočila. Z večjim zaslonom so uporabniki tako bolj učinkoviti in pri opravilih prihranijo več dragocenega časa.

Huawei Mate X 4

Huaweijevi paradni telefoni so bili od nekdaj opremljeni z naprednimi kamerami in Huawei Mate X ni nobena izjema. V njegovem tankem ohišju se nahajajo najnovejše kamere Leica, ki razpolagajo z najbolj naprednimi funkcijami do zdaj. Zložljiv dizajn telefona namreč omogoča, da en sistem kamer služi kot sprednja in zadnja kamera. Na zloženem telefonu tako tudi ljudje v objektivu vidijo enako sliko kot fotograf in posledično lahko še dodatno začinijo nastajajočo fotografijo.

Huawei Mate X je sicer opremljen tudi s čitalnikom prstnih odtisov, ki je integriran v gumb za vklop telefona. S tem uporabnikom omogoča hiter vklop z le enim dotikom, pri čemer ne zanemari varnosti.

Povezljivost naslednje generacije

Opremljen s prvim 7-nanometrskim 5G mrežnim čipom Balong 5000, Huawei Mate X omogoča izjemno hiter prenos datotek s hitrostjo 4,6 gigabajta na sekundo v 6-gigaherčnem pasu. Balong 5000 je sicer tudi prvi tovrstni čip na svetu s podporo mrežnima arhitekturama SA in NSA. Huawei Mate X omogoča uporabo dveh SIM kartic, pri tem pa bodo uporabniki lahko v telefon vstavili tako kartice, ki delujejo v omrežju 4G, kot tudi kartice, ki delujejo v omrežju 5G.

Ogromna baterija, ki se izjemno hitro napolni

Izjemna zmogljivost telefona Huawei Mate X seveda potrebuje precej energije. Pri Huaweiju so zato v njegovo 5,4-milimetrsko ohišje vgradili ogromno baterijo s kapaciteto 4500 mAh, kar je izjemen dosežek. V navezi z umetno inteligenco in naprednim pametnim varčevalnim načinom ta ponuja dolgotrajno delovanje in s tem zadosti potrebam po večji količini energije, ki jih prinaša povezljivost v omrežju 5G. Dodatno pa se baterija tudi zelo hitro napolni prek standarda Huawei SuperCharge, ki omogoča polnjenje z močjo 55 W. S priloženim polnilcem se tako baterija v 30 minutah napolni do kar 85 odstotkov, kar pomeni, da tudi uporabniki s hitrim življenjskim tempom zlepa ne bodo ostali brez energije.

Huawei Mate X 2

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije je sicer Huawei predstavil širok nabor novih naprav. Poleg telefona Huawei Mate X, so se na velikem odru predstavili še prenosniki Huawei MateBook X Pro, Huawei MateBook 13 in Huawei MateBook 14, prav tako pa tudi napreden usmerjevalnik Huawei 5G CPE Pro. Predstavitev vseh novosti si lahko ogledate tukaj: http://bit.ly/mwc-huawei

Iz Barcelone v Pariz

Že čez en mesec, natančneje 26. marca, pa Huawei v Parizu pripravlja naslednji veliki dogodek. Javnosti bo namreč prvič pokazal serijo novih premijskih telefonov Huawei P30.

O Huawei

Huaweijevi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweija in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 20 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Apr 23, 2021 76

Izjemne slušalke FreeBuds 4i po akcijski ceni samo do konca aprila

Huawei je pretekli teden obogatil ponudbo naprav v Sloveniji. Širokemu naboru pametnih…
Apr 19, 2021 91

Huawei v svojih trgovinah začenja s prodajo električnih avtomobilov

Na 19. mednarodnem avtosalonu v Šanghaju je globalni tehnološki velikan Huawei sporočil,…
Apr 06, 2021 158

Huawei FreeBuds 4i: Slušalke z 10-urnim neprekinjenim predvajanjem že na voljo v Sloveniji

Njihovo obliko je navdihnila svetovno znana plaža s črnim peskom na Islandiji, medtem ko…
Mar 24, 2021 156

Huawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober…
Mar 17, 2021 150

Svet e-športa na dosegu roke s Huaweievim digitalnim pomočnikom

Globalno tehnološko podjetje Huawei je naznanilo, da bo njihov digitalni pomočnik Huawei…