Huawei je posodobil družino prenosnikov MateBook X Pro

Huawei je predstavil novo generacijo prenosnikov družine Huawei MateBook X Pro, ki jih odlikujejo estetika, inovativnost, inteligenca in zaslon Ultra FullView.

Wang Yinfeng, predsednik za prenosne in tablične računalnike pri podjetju Huawei Consumer BG, je predstavitev pospremil z besedami: »Tanki prenosniki družine Huawei MateBook X Pro poosebljajo priznano Huaweievo oblikovanje in kakovost izdelave. Z zaslonom Ultra FullView občutljivim na dotike, učinkovito rabo energije, zmogljivostjo in povezljivostjo pa omogočajo uporabnikom ostati produktivni, kjerkoli in kadarkoli. Vrhunska estetika, inovativne tehnologije in vgrajena inteligenca so temelj družine MateBook X Pro. Novi modeli pa so naši najmočnejši in najbolj vsestranski prenosniki do zdaj, zato smo navdušeni, da jih lahko predamo v roke uporabnikov.«

Osupljiva izkušnja zaslona Ultra FullView

Prenosni računalnik Huawei MateBook X Pro je namenjen poslovnim uporabnikom in ustvarjalcev vsebin, torej zahtevnim uporabnikom, ki zahtevajo kakovost in visoke zmogljivosti. Odlikuje ga kovinsko ohišje z vrhunsko končno obdelavo površin, ki daje dober občutek med držanjem naprave v rokah. Prenosnik je na voljo v mistični srebrni, kozmični črni in novi smaragdno zeleni barvi. Blagovna znamka Huawei je pri prenosniku v tej barvi zapisana v zlati barvi, kar poudarja njegov klasični videz. Huaweiev najpomembnejši prenosni računalnik je tudi izjemo prenosljiv; debel je le 14,6 mm in tehta 1,33 kilograma, kar je popolno za vsakega strokovnjaka, ki ceni mobilnost in produktivnost.

S pomočjo vodilnega industrijskega oblikovanja je Huawei ustvaril zaslon Ultra FullView, ki z izredno ozkimi robovi doseže impresivnih 91 % razmerja med zaslonom in telesom prenosnika. Huawei pa je pokazal tudi pogum, saj so sprejeli nekonvencionalno zaslonsko razmerje 3:2, ki je primernejše za produktivnost in ustvarjanje vsebin v primerjavi z običajnimi širokimi zasloni.

Zaslon z diagonalo 35,3 cm (13-9 palcev) tehnologije LTPS podpira ločljivosti 3K (3000 x 2000 pik) ter je sposoben prikazati 100 % barvnega obsega sRGB. Bogate barve in ločljivosti pripomore, da vsebina na zaslonu zaživi in ponudi bolj zabavno izkušnjo, kot kdajkoli prej. Poleg tega je zaslon občutljiv na dotike (10 točkovni) in s pomočjo prepoznavo kretenj nudi bolj intuitiven vmesnik za interakcijo za napravo.

Vrhunske zmogljivosti za visoko produktivnost

Prenosnik Huawei MateBook X Pro je na voljo s procesorji Intel desete generacije i7-10510U ali i51021U, dva od treh modelov pa imata še grafično kartico Nvidia GeForce MX250 z 2GB pomnilnika GDDR5. Zato ponujajo brezhibno izkušnjo v vseh primerih rabe, od obdelave fotografij in videa, igranja video iger, pa do predvajanja večpredstavnostnih vsebin. Impresiven pa je tudi vgrajen pametni sistem hlajenja, ki dinamično preklaplja med aktivnim in pasivnim načinom za optimalno razmerje med učinkovitim odvajanjem toplote in hrupom ventilatorja. Zanj so značilne večje lopatice, Huawei jih imenuje kar plavuti morskega psa (Shark Fin Fans 2), s katerimi ventilator pri nižjih obratih doseže večji pretok zraka. Novi prenosnik Huawei MateBook X Pro odlikuje tudi pametna tehnologija spremljanja temperature v realnem času, ki bolje prilagaja hitrost vrtenja ventilatorja glede na dejanske razmere.

Izredna zvočna izkušnja prenosnika Huawei MateBook X Pro je zasluga štirih vgrajenih zvočnikov, ki prinašajo izjemno zvočno izkušnjo premikajočega zvoka, ki »teče« nad in okoli uporabnika. Zaradi tega se boste počutili, kot bi bili v središču dogajanja.
V prenosnik Huawei MateBook X Pro je vgrajena velika baterija kapacitete 56 Wh. Skupaj s Huaweievimi načini za varčevanje z energijo bo prenosnik zdržal cel dan. Ko pa je čas, jo lahko hitro napolnite z napajalnikom moči 65 W.

Tehnološko pa je prenosnik izpopolnjen tudi na področju povezljivosti. Hitri vmesnik Wi-Fi omogoča boljši sprejem signala in zagotavlja stabilnejšo povezavo kot kdajkoli prej. Bluetooth 5.0 pa ima večjo hitrost prenosa podatkov in širše pokrivanje s signalom.

Pametna povezljivost s storitvijo Huawei Share

Prenosni računalniki bodo v prihodnosti bolj pametni, učinkovitejši in bolj povezani. Huawei pa z inovacijami že zdaj stopa po tej poti, saj omogoča brezhibno interaktivno izkušnjo, ki vključuje prenosnik in pametni telefon. Gre za sodelovanje na več zaslonih (Multi-screen Collaboration), funkcijo storitve Huawei Share.

Pomen funkcije ni le v preprosti izmenjavi datotek med prenosnikom in pametnim telefonom, temveč tudi v omogočanju brezhibnega sodelovanja med njima. To pa pomeni, da je Huawei uspelo premostiti razlike med napravami, saj na eni teče sistem Windows, na drugi pa Android. Povezava med njima pa omogoča, da dodatki za prenosnike, kot so tipkovnica, kamera, mikrofon in miška, lahko uporabite kot zunanje naprave pametnega telefona, kar zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. S prenosnika pa lahko na telefon delite tudi bolj napredne pisarniške aplikacije.

Cena in razpoložljivost

Novi MateBook X Pro bo na nekaterih trgi na voljo od aprila 2020 po naslednjih cenah:

 

Tehnični podatki (procesor / RAM / pomnilnik / grafika / zaslon

Cena

Huawei MateBook X Pro

i5 / 16 GB / 512 GB / zaslon na dotik

1499 €

Huawei MateBook X Pro

i5 / 16 GB / 512 GB / MX250 / zaslon na dotik

1699 €

Huawei MateBook X Pro

i7 / 16 GB / 1 TB / MX250 / zaslon na dotik

1999 €

O podjetju Huawei

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %.

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook
YouTube
Instagram
Skupnost

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Jun 30, 2020 77

Slovenci imamo športno kri: rekreiramo se vsaj trikrat tedensko in smo zadovoljni s svojo pripravljenostjo

Koliko nam je rekreacije v resnici važna? Kako merimo njene učinke? Telovadimo več ali…
Jun 16, 2020 184

Ob nakupu P40 ali P40 Pro vrhunsko darilo!

Od danes pa do 30. junija oziroma do odprodaje zalog, vsak novi kupec pametnega telefona…
Jun 10, 2020 121

Nagla rast priljubljenosti nosljivih naprav Huawei

Trg pametnih nosljivih naprav je v zadnjih nekaj letih v polnem razmahu in se je…
Jun 04, 2020 135

Huawei z novimi napravami in odličnimi poslovnimi rezultati napoveduje vroče poletje

V soju sončnih žarkov in objemu prostranih zelenic Smlednika je danes Huawei predstavil…
May 18, 2020 123

Uporabite svojo domišljijo: sodelujte v Huaweievem natečaju in osvojite izjemni telefon P40 Pro

V času, ko se držimo pretežno doma, lahko marsikomu hitro postane dolgčas. Huawei zavzeto…