Mate 40 Pro najbolj zelen Huaweiev telefon do zdaj

Z zmanjšanjem plastike v embalaži za 28 %, 90 % manj papirnate dokumentacije in uvedbo brezpapirne garancije, bo imela nova serija pametnih telefonov Huawei Mate 40 velik vpliv na ohranjanje okolja.

Vodilno globalno tehnološko podjetje Huawei je dodatno utrdilo zavezo trajnostnemu razvoju s predstavitvijo najbolj zelenega pametnega telefona do zdaj. V embalaži modela Huawei Mate 40 Pro je le še 3,8 % plastike, kar je 28 % manj v primerjavi s starejšimi modeli, za dokumentacijo so uporabili 90 % manj papirjev, hkrati pa je Huawei prvo podjetje v industriji, ki je uvedlo brezpapirno garancijo.

Dosežek je skladen s Huaweievo raziskavo, ki je pokazala, da si vsak četrti uporabnik želi popolne odstranitve plastike iz embalaže do leta 2025. A jih ne skrbi le plastika. 71 % vprašanih namreč želi odpravo papirnate dokumentacije, na podlagi česar je Huawei zmanjšal porabo papirja za 90 %. Polna navodila za uporabo pametnega telefona Huawei Mate 40 Pro so skupaj z drugimi dokumenti v digitalni obliki na spletu. Uporabnik jih najde prek kode QR ali jih poišče na spletni strani podjetja. Na dodatni prihranek pri porabi papirja vpliva še skrajšanje hitrih navodil za uporabo iz 340 na le 44 strani.

Matjaž Kermelj iz slovenske podružnice Huawei je dosežek pozdravil z besedami: »Pri Huaweiu se zavedamo, da mora industrija sprejeti drzne ukrepe za reševanje okolijskih vprašanj, s katerimi se soočamo vsak dan. Z uvedbo našega najbolj zelenega pametnega telefona do zdaj, modela Huawei Mate 40 Pro, nam je uspelo zmanjšati vsebnost plastike in porabo papirja, kar je majhen korak na naši poti do svetlejše in bolj zelene prihodnosti.«

Dodatne ugotovitve raziskave:


• Polovica vprašanih (55 %) reciklira odpadke, vendar verjame, da je do popolne krožne ekonomije še dolga pot.
• Skoraj četrtino (23 %) moti zmeda, kaj lahko in česa ne sme reciklirati. Veliko jih napačno verjame, da so vsakodnevni predmeti, kot so plastična gospodinjska folija (30 %), škatle za pice (59 %) in vrečke s prigrizki (37 %) primerni za ponovno uporabo.
• Kar 20 % odstotkov vprašanih je priznalo, da so staro elektroniko zavrgli, namesto da bi jo ponovno uporabili.
• 1 % vprašanih ima doma več kot 10 starih telefonov, na katerih se nabira prah.
• Med 1 % in 5 % vprašanih ne ve, da je star telefon mogoče reciklirati.
• Na zavedanje ljudi najbolj vplivajo katastrofalni dogodki, kot so požari ali poplave, saj so med 43 % vprašanih spodbudili željo po bolj trajnostnem življenju.

Serija Huawei Mate 40 1

Zaveza trajnostnemu razvoju

Medem, ko se Huawei z majhnimi odločnimi koraki približuje embalaži brez plastike, uvaja izboljšave tudi na drugih področjih. S predstavitvijo pametnega telefona Huawei Mate 40 Pro je namreč uvedel 100-odstotno razgradljivo črnilo na osnovi soje namesto črnil na osnovi nafte, kar zmanjšuje nastanek rakotvornih in hitro hlapljivih organskih snovi, sicer enega glavnih onesnaževalcev okolja.

Od leta 2013 je Huawei z vrsto pobud naredil pomembne korake v smeri zelene prihodnosti, med katere sodi zmanjšanje emisij, vlaganje v obnovljive materiale, podpora ciljem trajnostnega razvoja Združenih narodov in ponovna uporaba odpadkov v zagotavljanju krožnega gospodarstva. Velik prispevek k zmanjšanju vpliva na okolje predstavlja uporaba bioplastike namesto plastike na osnovi nafte. Več kot 30 % jo je na osnovi ricinusovega olja, kar zmanjšuje emisije ogljikovega dioksida za 62,6 %. Od leta 2018 je Huaweiu uspelo te zmanjšati za 612 ton. Samo lani je Huawei recikliral 1.468 ton odpadne elektronike in v ponovno uporabo vrnil 86 % zavrženih naprav. Letos naj bi reciklirali več kot 3.000 ton elektronskih odpadkov.

Podjetje Huawei veliko napora vlaga tudi v energijsko učinkovitost, ki so jo med leti 2015 in 2019 povečali za neverjetnih 50 % pri vseh izdelanih napravah. Zahvaljujoč uporabi sončne energije pa so zmanjšali ogljikove emisije za neverjetnih 89 tisoč ton.

Nenazadnje si podjetje močno prizadeva za popravilo in ponovno uporabo izdelkov. Preproste in dostopne storitve ponuja 3030 servisnih centrov po vsem svetu, prek Huaweieve trgovine pa je od leta 2015 pol milijona rabljenih in obnovljenih naprav našlo novega lastnika. Kar je še en kamenček v mozaiku doseganja krožnega gospodarstva.

Širok ekosistem naprav Huawei

Huawei je sicer pred kratkim predstavil tudi pametni telefon Huawei P smart 2021, brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro in Huawei FreeLace Pro ter pametni uri Huawei Watch GT 2 Pro in Huawei Watch Fit, celoten ekosistem Huaweievih rešitev pa zaokrožuje serija prenosnikov MateBook, ki vključuje cenovno bolj dostopne modele MateBook D14 in MateBook D15, kot tudi izjemno zmogljive MateBook 13, MateBook X in MateBook X Pro.

Serija Huawei Mate 40 2

Za več obiščite spletno povezavo: https://consumer.huawei.com/si/

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %.

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook
YouTube
Instagram
Skupnost

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Jan 18, 2022 139

Zgodovina telefonov serije Huawei P: Desetletje izjemne mobilne telefonije

Vse od daljnega leta 2012 so pametni telefoni serije P vedno znova želi priznanja za…
Dec 14, 2021 199

Dan na off s Kayo Solo in aplikacije, ki žejno izpijejo baterijo vsakega pametnega telefona…. razen…..

Izzvani telefon: Huawei nova 9Mučiteljica: Kaya SoloVideo dvoboja Kaye in Huawei nova 9…
Dec 13, 2021 291

Vrhunske pametne ure Huawei Watch GT 3 na voljo v Sloveniji

Težko pričakovane pametne ure Huawei Watch GT 3 so od ponedeljka, 13. decembra, na voljo…
Nov 12, 2021 281

Nika nam je predstavila novega!

Niko Zorjan, energično prekmursko glasbenico, je omrežil novi. Spoznala ga je na Dunaju…
Nov 09, 2021 190

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…