Huawei ob dnevu žena predstavil program, s katerim želi opolnomočiti ženske

Tehnološko podjetje Huawei je danes, 8. marca, ob obeležitvi dneva žena, uradno predstavilo nov program namenjen ženskim razvijalkam (HWD), s katerim želi še dodatno opolnomočiti ženske in jih spodbudit k ustvarjanju inovativnih aplikacij in orodij, ki spreminjajo svet. V ta namen je Huawei udeleženkam programa ponudil nove priložnosti in platformo za karierni razvoj ter piljenje tehnoloških veščin. Huawei k sodelovanju vabi razvijalke s celega sveta, prijave pa so dostopne na Huaweievi uradni strani za razvijalce.

Kot poudarjajo pri Huaweiu, bi morali v digitalni dobi ženskam ponuditi več priložnosti in jim omogočiti dostop do ustreznih izobraževanj ter usposabljanj, s katerimi bodo lahko postale še bolj konkurenčne v digitalnem gospodarstvu. Dokazano je namreč, da tovrstne veščine spodbujajo družbeno vključenost v današnjem svetu.

To priložnosti je Chen Lifang, Huaweiev višji podpredsednik, pospremil z naslednjimi besedami: »Verjamemo, da bodo ženske gonilna sila tehnološke inovacije. Pri tem upamo, da jim bo naš novi program pomagal še bolje izkoristiti njihovo nadarjenost in edinstveno vrednost ter jim ponudil priložnosti, kjer bodo lahko pokazale svoje vodstvene sposobnosti. To bo pomagalo spremeniti svet na bolje.«

Program namenjen ženskim razvijalkam je sicer najnovejša pobuda Huaweia pri spodbujanju enakopravnosti spolov. Program bo udeleženkam zagotovil usposabljanje na področju tehnoloških inovacij in jim pomagal pri kariernem razvoju. Ponudil jim bo namreč priložnosti mreženja s strokovnjaki najsodobnejših tehnologij z različnih področij in sodelovanje pri različnih eksperimentih ter praktičnih vajah. Huawei želi s platformo ustvariti posebno skupnost za ženske razvijalke in organizirati vrsto spletnih dogodkov in srečanj v živo.

Naj bo dan žena poln sanjskega navdiha: Priznana umetnica Magda Górska za Huawei ustvarila simbolične kolaže

Ob dnevu žena pa je Huawei za uporabnike svojih naprav pripravil še eno presenečenje. V sodelovanju z mednarodno priznano umetnico Magdo Górsko je oblikoval vrsto simboličnih kolažev, s katerimi želijo ustvariti pozitivno razpoloženje in vsakogar popeljati v svet sanj ter mu pričarati prešeren nasmeh. Kolaži so narejeni s pametnim telefonom, vsak od njih pa na svoj način prikazuje sanje in spomine ter preživljanja prostega časa.

Magda Gorska

Sledite svojim sanjam

Dan žena je odlična priložnost, da za trenutek skočite v svet sanj in odpočijete svojo glavo. Serija kolažev namreč odpira vrata v svet najlepših misli in čustev. Slike Magde Górske so namreč intelektualno umetniško delo, ki spodbuja iskanje notranje harmonije. Posvečene so ženskim temam in simbolizirajo prosti čas v kontekstu sprostitve in sanj. Ta navdihujoča vsebina je na voljo vsem uporabnikom naprav Huawei v aplikaciji Teme v razdelku »Slike za ozadje« oziroma z vpisom besede »Morrow« v iskalnik aplikacije.

Idilična harmonija

Magda Górska je veliko ime v kreativni industriji, saj njena dela osvajajo srca uporabnikov interneta iz celega sveta. Razstave je imela v najbolj pomembnih svetovnih metropolah: New Yorku, Barceloni, Edinburgu in Varšavi. Njena umetniška dela so intelektualno spodbudna, saj izhajajo iz potrebe po postavljanju vprašanj o ustroju sveta in temeljnih vrednotah. Umetnica prikazuje harmonijo med naravo in ljudmi, zabavnne življenjske vzorce in dvome o dojemanju resničnosti. Zgodbe prikazuje v tehniki digitalnega kolaža in je prva umetnica na svetu, ki jih ustvarja s pametnim telefonom.

Huawei Magda Gorska

Opis kolažev

1. Okoli sveta in nazaj: Predstavljajte si, da se vkrcate v balon in opravite na sanjsko potovanje.
2. Ptice pomladi: Ko pride pomlad, je vse bolje.
3. Ujemite trenutek: Vsak trenutek v življenju je dragocen, toda vedno se vredno potruditi ujeti najboljšega.
4. Zmanjšajte napetost: Pride trenutek, ko se je najbolje za hipec ustaviti in sprostiti.
5. Sanje o poletju: V spomin prikličite blaženost, ki jo občutite, kadar ste blizu morja. Dovolite fantaziji prosto pot.
6. Obraz v soncu: Sončni dnevi so pred nami.
7. Travnik v polnem sijaju: Pomlad je tu! Uležite se v mehko travo, preberite knjigo in pustite domišljiji prosto pot.
8. Čuječnost vsak dan: Sprostite se, konec je, nič naj vas ne skrbi.
9. Mavrica sanj: Ozrite se, priložnosti je veliko.
10. Trdnost in moč: V vsaki ženski se skriva junaška bojevnica.

Kolaži, ustvarjeni v sodelovanju s Huaweiem, poudarjajo notranjo harmonijo žensk in odpirajo svet najlepših sanj. Najdete jih v aplikaciji Teme. Več del Magde Górske najdete na tej povezavi.

Vse, kar želite, na dosegu roke

Aplikacija Teme je na Huaweiveih telefonih, tudi najnovejšem Mate 40 Pro, že prednaložena. Še več zabavnih in koristnih pripomočkov pa lahko poiščete v eni od največjih trgovin z aplikacijami AppGallery in z vsestranskim iskalnikom Petal Search. Primerna sopotnika Huaweievih telefonov pa sta še pametna ura Watch GT 2 Pro in brezžične slušalke FreeBuds Pro.

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %.

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook
YouTube
Instagram
Skupnost

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Apr 23, 2021 75

Izjemne slušalke FreeBuds 4i po akcijski ceni samo do konca aprila

Huawei je pretekli teden obogatil ponudbo naprav v Sloveniji. Širokemu naboru pametnih…
Apr 19, 2021 89

Huawei v svojih trgovinah začenja s prodajo električnih avtomobilov

Na 19. mednarodnem avtosalonu v Šanghaju je globalni tehnološki velikan Huawei sporočil,…
Apr 06, 2021 155

Huawei FreeBuds 4i: Slušalke z 10-urnim neprekinjenim predvajanjem že na voljo v Sloveniji

Njihovo obliko je navdihnila svetovno znana plaža s črnim peskom na Islandiji, medtem ko…
Mar 24, 2021 156

Huawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober…
Mar 17, 2021 149

Svet e-športa na dosegu roke s Huaweievim digitalnim pomočnikom

Globalno tehnološko podjetje Huawei je naznanilo, da bo njihov digitalni pomočnik Huawei…