Od družinskega do potovalnega šotora

Med nakupovanjem šotora boste kaj hitro opazili, da obstaja veliko različnih modelov, a vsak tip šotora zagotovo ni primeren za vas in vašo družbo. Družinski šotor je nekaj popolnoma drugega kot športni šotor, v katerem boste samo prespali. Zato smo pripravili nekaj najkoristnejših nasvetov, s pomočjo katerih vam bo zagotovo uspelo izbrati pravi tip šotora.

5 ključnih vprašanj pred izbiro pravega tipa šotora

Še preden vstopite v prodajalno na oddelek s kamping opremo, si je koristno postaviti naslednja vprašanja: koliko oseb bo med počitnikovanjem bivalo v šotoru; v katerem letnem času boste šotor uporabljali; kako pogosto ga boste uporabljali; na kakšni lokaciji ga boste postavili (vreme in temperature); ali potrebujete samopostavljivi šotor ali ga boste sestavili povsem sami.

Ko si boste odgovorili na vsa zastavljena vprašanja, je na vrsti izbira tipa šotora.

1. Družinski šotori omogočajo odličen način navajanja otrok na življenje z naravo. Dobro izhodišče za ustrezno velikost je pravilo, da mora šotor vsaki osebi nuditi 2,8 kvadratnega metra prostora. Ponudbo odličnih družinskih šotorov McKinley najdete tukaj.

2. Potovalni šotori so kot nalašč za popotniške pustolovščine. Njihova bivalna površina je majhna, saj so zasnovani zgolj za to, da na poti prespite in se z njimi enostavno premikate. Oglejte si ponudbo lahkih šotorov McKinley.

3. Samopostavljiv šotor je najprimernejši tip šotora za popotnike, zlasti za tiste, ki morajo vsak dan na novo šotor postaviti in zložiti.

4. Vse bolj priljubljeni so tudi plažni šotori. Ti imajo zlasti vlogo senčnikov. Ponujajo UV zaščito in običajno tudi osnovno zaščito pred rahlim dežjem.

5. Klasični šotori so namenjeni za nekajdnevna bivanja na prostem.

300x200 1

Kampiranje je lahko prijetno in varno, če si izberete pravo lokacijo. Poskrbite za prostor s kar se da prijetno okolico in primernim terenom. Odlična izbira je prostor z ne preveč visokimi drevesi, ker ta lahko ovirajo prijetno svetlobo. Vse, kar potrebujete za pravo kamping dogodivščino, lahko najdete v Intersportovem oddelku za kampiranje.

300x300

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme rekreacija

Jun 16, 2020 139

Slikovita avantura med gorami

Razmere so letos marsikoga prepričale, da se bo v času poletnih dopustov raje kot na tuje…
May 29, 2020 167

Zakaj je med vadbo priporočljivo poslušati glasbo?

Nekateri nikdar ne vadite brez slušalk. Pravilno izbrana glasba pomaga višati tempo ali…
May 01, 2020 258

S prvim majem Kobilarna Lipica ponovno odpira svoja vrata

S 1. majem Kobilarna Lipica ponovno odpira svoja vrata, za obiskovalce bo odprta vsak dan…
Apr 05, 2020 331

Narejeni za gibanje

Trenutne razmere od nas zahtevajo veliko prilagajanja novi situaciji, kar nas lahko…
Mar 13, 2020 243

Kako ostati v formi tudi brez telesne vadbe?

Vsakodnevne dejavnosti so v procesu izgube teže ravno tako pomembno kot telesna vadba.…