Planica je »roza kraljica«

Najboljše smučarske letalce na svetu je v Planici v štirih dneh letos občudovalo in bodrilo več kot 62 tisoč obiskovalcev. S slavjem Ryoyuja Kobayashija se je končala jubilejna 40. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. S soncem obsijana dolina pod Poncami se je znova izkazala kot odlična gostiteljica zaključnih bojev in zagotovo bo tako tudi prihodnje leto.

Nemogoče je, da bi obiskovalci (in televizijski gledalci) v teh dneh ne opazili roza izdelkov, z modro pisavo. Ne le zmagoslavje, veselje beline in skokov – tudi prepoznavna roza barva Manner je že dolga leta spremljevalka smučarskih skokov pod Poncami. Četrtek je bil, tako kot vsa leta doslej, rezerviran za otroke, ki so prišli navijat za svoje favorite. Trening in kvalifikacije so si, kot vsako leto, ogledali tudi otroci, ki so letos zmagali v državnem prvenstvu šolskih tekmovanj v smučarskih skokih Skoči z nami. Vsak od osmih državnih prvakov je namreč v Planico za nagrado lahko povabil tudi cel avtobus svojih sošolcev, vsi skupaj pa so goreče navijali za slovenske skakalce. Opremljeni so bili s prepoznavnimi roza ruticami, ki jim jih je podarilo podjetje Manner, sicer podpornik projekta Skoči z nami in skokov v Planici.

Marcus Eisenbichler 1.mesto nagrado predaja Alexander Lipovšek Manner

Tako na tribuni ob planiški velikanki kot v VIP šotoru so za zadostne količine energije obiskovalcev skrbele prikupne Mannerjeve hostese, ki so obiskovalcem delile slastne Mannerjeve napolitanke.

Manner hostese

Planice se je kot gostitelj in pokrovitelj že petnajsto leto zapored udeležil tudi Alexander Lipovšek, direktor Mannerja za jugovzhodno Evropo, ki je ob koncu tekmovanja zmagovalcem tudi podelil pokale.

Sončno vreme je pozdravilo tudi neverjetno obletnico letalnice bratov Gorišek, ki že kar 50 let sprejema obiskovalce in skakalce. Prvi polet na letalnici je 6. marca 1969 opravil Miro Oman, 21. marca pa so na njej izpeljali prvo uradno tekmovanje.

O družbi Manner

Družba Josef Manner & Comp. je bila ustanovljena leta 1890. AG je kot strokovnjak za vaflje, dražeje in penaste izdelke prva na avstrijskem trgu napolitank in druga na celotnem avstrijskem trgu sladkarij. Leta 2017 je tradicionalni avstrijski obrat dosegel promet v višini več kot 203 milijonov evrov. Centrala je na Dunaju, proizvodnja poteka izključno v Avstriji. K Mannerjevi družini poleg znanih Mannerjevih napolitank z lešnikovo kremo med drugim spadajo tudi znamke Casali s priljubljenimi rumovimi-kokosovimi kroglicami in čokoladnimi bananami ter Napoli s klasičnimi draže keksi ter priljubljene Mozartove kroglice Victor Schmidt in Ildefonso. Mannerjevi izdelki se prodajajo po vsem svetu v pribl. 50 državah, lastne prodajne pisarne so dejavne v Nemčiji, na Češkem in v Sloveniji. Manner kot edino avstrijsko podjetje združuje dunajsko tradicijo s sodobnim videzom. Manner preprosto vzljubiš!

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme rekreacija

Sep 10, 2019 27

Zmerna doza stresa telesu koristi

Osebni trener Boris Stojakovič iz celjskega Sport-fita nam je odgovoril na nekaj vprašanj…
Jul 21, 2019 69

Kolesarji, previdno na cesti

Kolesarji morajo varnost vselej postaviti na prvo mesto, zato predstavljamo nekaj…
Jul 16, 2019 73

Joga za dojenčke in otroke

Joga za najmlajše, s tem mislim jogo za otroke in dojenčke, se od joge za odrasle…
Jun 16, 2019 202

Nad izgorelost in stres z jogo

Moderen način življenja prinaša mnogo situacij, ki posameznika spravljajo v stres. Stres…
May 13, 2019 253

Joga na stolu

Joga je starodavna tradicija, ki Izvira iz Indije. Znanje in praksa se prenaša in…