Planica je »roza kraljica«

Najboljše smučarske letalce na svetu je v Planici v štirih dneh letos občudovalo in bodrilo več kot 62 tisoč obiskovalcev. S slavjem Ryoyuja Kobayashija se je končala jubilejna 40. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. S soncem obsijana dolina pod Poncami se je znova izkazala kot odlična gostiteljica zaključnih bojev in zagotovo bo tako tudi prihodnje leto.

Nemogoče je, da bi obiskovalci (in televizijski gledalci) v teh dneh ne opazili roza izdelkov, z modro pisavo. Ne le zmagoslavje, veselje beline in skokov – tudi prepoznavna roza barva Manner je že dolga leta spremljevalka smučarskih skokov pod Poncami. Četrtek je bil, tako kot vsa leta doslej, rezerviran za otroke, ki so prišli navijat za svoje favorite. Trening in kvalifikacije so si, kot vsako leto, ogledali tudi otroci, ki so letos zmagali v državnem prvenstvu šolskih tekmovanj v smučarskih skokih Skoči z nami. Vsak od osmih državnih prvakov je namreč v Planico za nagrado lahko povabil tudi cel avtobus svojih sošolcev, vsi skupaj pa so goreče navijali za slovenske skakalce. Opremljeni so bili s prepoznavnimi roza ruticami, ki jim jih je podarilo podjetje Manner, sicer podpornik projekta Skoči z nami in skokov v Planici.

Marcus Eisenbichler 1.mesto nagrado predaja Alexander Lipovšek Manner

Tako na tribuni ob planiški velikanki kot v VIP šotoru so za zadostne količine energije obiskovalcev skrbele prikupne Mannerjeve hostese, ki so obiskovalcem delile slastne Mannerjeve napolitanke.

Manner hostese

Planice se je kot gostitelj in pokrovitelj že petnajsto leto zapored udeležil tudi Alexander Lipovšek, direktor Mannerja za jugovzhodno Evropo, ki je ob koncu tekmovanja zmagovalcem tudi podelil pokale.

Sončno vreme je pozdravilo tudi neverjetno obletnico letalnice bratov Gorišek, ki že kar 50 let sprejema obiskovalce in skakalce. Prvi polet na letalnici je 6. marca 1969 opravil Miro Oman, 21. marca pa so na njej izpeljali prvo uradno tekmovanje.

O družbi Manner

Družba Josef Manner & Comp. je bila ustanovljena leta 1890. AG je kot strokovnjak za vaflje, dražeje in penaste izdelke prva na avstrijskem trgu napolitank in druga na celotnem avstrijskem trgu sladkarij. Leta 2017 je tradicionalni avstrijski obrat dosegel promet v višini več kot 203 milijonov evrov. Centrala je na Dunaju, proizvodnja poteka izključno v Avstriji. K Mannerjevi družini poleg znanih Mannerjevih napolitank z lešnikovo kremo med drugim spadajo tudi znamke Casali s priljubljenimi rumovimi-kokosovimi kroglicami in čokoladnimi bananami ter Napoli s klasičnimi draže keksi ter priljubljene Mozartove kroglice Victor Schmidt in Ildefonso. Mannerjevi izdelki se prodajajo po vsem svetu v pribl. 50 državah, lastne prodajne pisarne so dejavne v Nemčiji, na Češkem in v Sloveniji. Manner kot edino avstrijsko podjetje združuje dunajsko tradicijo s sodobnim videzom. Manner preprosto vzljubiš!

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme rekreacija

May 01, 2020 211

S prvim majem Kobilarna Lipica ponovno odpira svoja vrata

S 1. majem Kobilarna Lipica ponovno odpira svoja vrata, za obiskovalce bo odprta vsak dan…
Apr 05, 2020 267

Narejeni za gibanje

Trenutne razmere od nas zahtevajo veliko prilagajanja novi situaciji, kar nas lahko…
Mar 13, 2020 210

Kako ostati v formi tudi brez telesne vadbe?

Vsakodnevne dejavnosti so v procesu izgube teže ravno tako pomembno kot telesna vadba.…
Mar 04, 2020 189

20 tekaških doživetij Malega kraškega maratona

Pisalo se je leto 2000, ko so se v Lipici zbrali Beno Piškur, Primož Kališnik, Žiga Černe…
Mar 02, 2020 293

Narava - zdravje – druženje na srečanju zeliščarjev

Dugi otok, Hotel LukaOd sobote, 23. do sobote 30. maja 2020 Konec maja je Dugi otok ves…