Nočni tek po ulicah Kranja

V soboto, 11. maja 2019 bo noč v Kranju zopet tekaško obarvana. Nočni tek po ulicah Kranja je dogodek, ki je postal že kar stalnica za tako Kranjčane in Kranjčanke, kot tudi za vse ostale tekače Gorenjske.

Nočni tek po ulicah Kranja ni samo tekaška izkušnja, ampak je tudi zgodovinsko-kulturno obarvana – teče se namreč po starem mestnem jedru Kranja, kjer se srečamo z religioznimi elementi Kranja (poznogotska cerkev sv. Kancijana kot eden najpomembnejših spomenikov na Slovenskem, prav tako pa tudi vzor številnim pozneje zgrajenim cerkvam – Radovljica, Škofja Loka, Kamnik ...) kot tudi kulturnimi elementi Kranja (Prešernovo gledališče Kranj, Prešernova hiša, Mestna knjižnica Kranj idr.).

Nočni tek po ulicah Kranja pa ima tudi očitno dodano vrednost – teče se pod zvezdami, kar priskrbi krasno vzdušje med tekom, tek nad nočnim nebom marsikaterem tekaču pomeni neke vrste milino med tekom. Na Nočnem teku po ulicah Kranja bodo imeli tekači in tekačice več možnosti spoznati Kranj skozi tek. Možen je tek na 5km, tek na 10km, kot novost letos pa se bo prvič predstavil tudi štafetni tek (2 x 2, 5km), kjer bodo tekači in tekačice lahko tudi medsebojno sodelovali.

nocnitek slika 4

Na štafetnem teku bodo sodelovale dvočlanske ekipe (dvočlanske moške, ženske, ter mešane) ne glede na starost. Štafetni tek bo potekal po isti progi kot klasični tek, prav tako je tudi start ob istem času. Vse podrobne informacije so na voljo na naši spletni strani http://nocnitek.ksk.si/.

Proga bo potekala po ulicah starega mestnega jedra v 2, 5km krogih: Glavni trg (start) — Cankarjeva ulica — Tavčarjeva ulica — Maistrov Trg — Gregorčičeva ulica — Partizanska cesta — Komenskega ulica — Gregorčičeva ulica — Stritarjeva ulica — Koroška cesta — Maistrov trg — Prešernova ulica.

Prijave za Nočni tek po ulicah Kranja so možne na spletni strani, lahko pa se prijavite tudi na info točki Kluba študentov Kranj. Za člane Kluba študentov Kranj je prijava seveda ugodnejša.

S prijavo vam poleg štartnine pripadajo še: majica z logotipom teka, vsak tekmovalec prejme promocijski material sponzorjev, najboljši tekači bodo nagrajeni, prvi trije v vsaki kategoriji prejmejo medalje Nočnega teka po ulicah Kranja, absolutno prvi trije moški in ženske prejmejo pokale, prav tako pa bo na dogodku potekalo žrebanje praktičnih nagrad.

nocnitek slika 3

Organizator na dogodku zagotavlja osvežilne napitke ob progi, uradni časomerilec, prisotnost zdravniške službe, kot tudi redarstvo ob progi. Za organiziranost bo torej absolutno poskrbljeno.

Lepo vabljeni vsi navdušenci nad športom, navdušenci nad zgodovino in kulturo, prav tako pa tudi vsi ponočnjaki, da se nam pridružite na športnem dogodku leta v Kranju.

Starost ni omejena, tako da prav tako lepo vabimo tako mlade, kot tudi malo starejše navdušence. Pozitivno nočno ozračje in tek med znamenitostmi Kranja vam zagotavljata edinstveno izkušnjo. Nočni tek po ulicah Kranja je enkratno doživetje, katerega se marsikateri tekač z veseljem spominja. Vljudno vas tudi vabimo, da si našo vsebino ogledate tudi na Facebook strani ter Instagram strani Nočnega teka po ulicah Kranja.

Spremljajte nas na:

Spletna stran: http://nocnitek.ksk.si/
Facebook stran: https://www.facebook.com/nocnitekpoulicahkranja
Instagram stran: https://www.instagram.com/nocnitekpoulicahkranja/

Ostali članki iz teme rekreacija

Feb 05, 2020 6232

Obrabe sklepov

Velikokrat od ljudi slišim izraz imam »obrabo sklepa«. Ne vem, če se ljudje zavedajo, kaj…
Dec 18, 2019 496

Treningi, vizualizacija, samohipnoza

Boris Stojaković je včasih treniral atletiko po šest do sedem ur dnevno, skoraj vse dni v…
Dec 03, 2019 252

Izboljšajte vaše treninge

Na trgu je veliko športnih zapestnih in pametnih ur, zanje se najpogosteje odločajo…
Nov 12, 2019 318

Ura, ki na novo definira klasično obliko

Pametne od tradicionalnih ur ločijo razširjene zmogljivosti, ki preoblikujejo definicijo…
Oct 14, 2019 201

Kako moški začnejo dan?

Ne vem, ali tudi vi spadate v skupino upokojencev, ki se ne morejo odpovedati jutranjemu…