Od družinskega do potovalnega šotora

Med nakupovanjem šotora boste kaj hitro opazili, da obstaja veliko različnih modelov, a vsak tip šotora zagotovo ni primeren za vas in vašo družbo. Družinski šotor je nekaj popolnoma drugega kot športni šotor, v katerem boste samo prespali. Zato smo pripravili nekaj najkoristnejših nasvetov, s pomočjo katerih vam bo zagotovo uspelo izbrati pravi tip šotora.

5 ključnih vprašanj pred izbiro pravega tipa šotora

Še preden vstopite v prodajalno na oddelek s kamping opremo, si je koristno postaviti naslednja vprašanja: koliko oseb bo med počitnikovanjem bivalo v šotoru; v katerem letnem času boste šotor uporabljali; kako pogosto ga boste uporabljali; na kakšni lokaciji ga boste postavili (vreme in temperature); ali potrebujete samopostavljivi šotor ali ga boste sestavili povsem sami.

Ko si boste odgovorili na vsa zastavljena vprašanja, je na vrsti izbira tipa šotora.

1. Družinski šotori omogočajo odličen način navajanja otrok na življenje z naravo. Dobro izhodišče za ustrezno velikost je pravilo, da mora šotor vsaki osebi nuditi 2,8 kvadratnega metra prostora. Ponudbo odličnih družinskih šotorov McKinley najdete tukaj.

2. Potovalni šotori so kot nalašč za popotniške pustolovščine. Njihova bivalna površina je majhna, saj so zasnovani zgolj za to, da na poti prespite in se z njimi enostavno premikate. Oglejte si ponudbo lahkih šotorov McKinley.

3. Samopostavljiv šotor je najprimernejši tip šotora za popotnike, zlasti za tiste, ki morajo vsak dan na novo šotor postaviti in zložiti.

4. Vse bolj priljubljeni so tudi plažni šotori. Ti imajo zlasti vlogo senčnikov. Ponujajo UV zaščito in običajno tudi osnovno zaščito pred rahlim dežjem.

5. Klasični šotori so namenjeni za nekajdnevna bivanja na prostem.

300x200 1

Kampiranje je lahko prijetno in varno, če si izberete pravo lokacijo. Poskrbite za prostor s kar se da prijetno okolico in primernim terenom. Odlična izbira je prostor z ne preveč visokimi drevesi, ker ta lahko ovirajo prijetno svetlobo. Vse, kar potrebujete za pravo kamping dogodivščino, lahko najdete v Intersportovem oddelku za kampiranje.

300x300

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme rekreacija

Sep 14, 2020 1579

10 zlatih pravil za uspešno hujšanje - 1. del

Na naši spletni strani bomo pričeli objavljati tudi številne nasvete o zdravi prehrani,…
Sep 11, 2020 96

3 ideje za aktivno preživljanje jesenskih vikendov

Jesenski meseci so za marsikoga najlepši v letu - poletne vročine je konec, priljubljene…
Aug 19, 2020 1350

5 največjih napak, ki jih naredimo med hujšanjem, pa tega sploh ne vemo

Jasno je, da ste jezni oziroma razočarani, ko opazite, da se odvečni kilogrami kopičijo,…
Aug 12, 2020 1078

Z gibanjem proti sladkorni bolezni

Sladkorna bolezen se pojavi pri težavah s hormonom inzulinom. Običajno trebušna slinavka…
Jul 17, 2020 257

Potep od pragozda do slikovite reke

Slovenija tako v svetovnem kot tudi zgolj v evropskem merilu velja za majhno državo.…