3 ideje za aktivno preživljanje jesenskih vikendov

Jesenski meseci so za marsikoga najlepši v letu - poletne vročine je konec, priljubljene izletniške točke se spraznijo, narava pa je v svojem menjavanju živo zelenih za zlatorjave odtenke enostavno osupljiva. Poleg tega sta meseca september in oktober tudi izjemno darežljiva meseca – to je čas, ko nam narava ponuja najrazličnejša sadja, oreške, lešnike, kostanj, gobe in še marsikaj. Zatorej nikar ne omahujte – izkoristite lepe in sončne jesenske vikende, podajte se v katerega od številnih prečudovitih kotičkov Slovenije, odkrijte nekaj novega in storite nekaj dobrega za svoje telo in duha. Mi smo za vas pripravili tri predloge.

S kolesom po primorski Parencani

Parencana je lepo urejena kolesarska pot, ki po trasi bivše železnice - Porečanke - vodi od Trsta do Poreča. Slovenski del poti poteka od meje z Italijo na severu, mimo Škofij, Izole, Kopra in Portoroža, vse do mejnega prehoda Sečovlje na jugu. Kolesarili boste skozi stare istrske vasi, med nasadi oljk in vinogradi, po želji se boste lahko ob poti pognali v morje, pot vas bo vodila skozi kratke predore, vzpenjali se boste na gričke in prečkali doline. Kolesarska pot je primerna za vsakogar. Ob poti se nahajajo številna počivališča, kjer si lahko oddahnete, kaj prigriznete, uživate v razgledu in spoznate del pestre železniške zgodovine.

V pohodniških čevljih okoli Bohinjskega jezera

Bohinjsko jezero je prečudovito v prav vseh letnih časih, a jeseni, ko se nad njim zgodaj zjutraj razprostrejo meglice, ima jezero še prav poseben čar. Če se boste odločili za sprehod okoli jezera, vedite, da je pred vami slabih 12 km hoje. Med potjo boste imeli obilico možnosti za piknik, v Ribčevem Lazu in v Ukancu pa tudi za okrepčilo. Pot lahko podaljšate do slapu Savice, kar bo vaš izlet podaljšalo še za uro in pol. Sprehod okoli jezera je primeren za vsakogar, ne pozabite pa se primerno obuti, pa tudi dovolj obleči, saj znajo biti jesenski dnevi, ko se sonce skrije za oblak ali bližnji gorski vršac, v okolici jezera kar neprijetno hladni.

Na igro golfa med štajerske vinograde

V idiličnem okolju škalskih vinogradov, neposredno nad Slovenskimi Konjicami, se skriva vinogradniško posestvo Zlati grič, znotraj njega pa tudi pravo pravcato golf igrišče z devetimi luknjami. Primerno je tako za začetnike, kot tudi za izkušene golfiste. Začetniki boste igro spoznavali na bližnjem vadbišču, "stari mački" pa boste kaj hitro ugotovili, da je zaradi razgibanosti terena ter ozkih igralnih polj potrebna izjemna natančnost in je zato igrišče izziv tudi za vas. Po odigrani partiji golfa lahko žejo in lakoto potešite v njihovi odlični restavraciji, kjer vam bodo seveda postregli tudi z vrhunskimi domačimi vini. Če pa se odločite na posestvu tudi prespati, boste spali po grofovsko - v vinogradniškem dvorcu, nekdanjem bivališču grofov Windischgratzov.

www.zlati-gric.si

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme rekreacija

Sep 14, 2020 1604

10 zlatih pravil za uspešno hujšanje - 1. del

Na naši spletni strani bomo pričeli objavljati tudi številne nasvete o zdravi prehrani,…
Sep 11, 2020 113

3 ideje za aktivno preživljanje jesenskih vikendov

Jesenski meseci so za marsikoga najlepši v letu - poletne vročine je konec, priljubljene…
Aug 19, 2020 1362

5 največjih napak, ki jih naredimo med hujšanjem, pa tega sploh ne vemo

Jasno je, da ste jezni oziroma razočarani, ko opazite, da se odvečni kilogrami kopičijo,…
Aug 12, 2020 1083

Z gibanjem proti sladkorni bolezni

Sladkorna bolezen se pojavi pri težavah s hormonom inzulinom. Običajno trebušna slinavka…
Jul 17, 2020 267

Potep od pragozda do slikovite reke

Slovenija tako v svetovnem kot tudi zgolj v evropskem merilu velja za majhno državo.…