25 minut za popolno telo

Glede na to, da smo v preteklem tednu prejeli precej vprašanj, kaj storiti kadar ni dovolj časa za tek v naravi ali vadbo v fitnesu, smo vam pripravili ultimativno rešitev.

Pogosto se zgodi, da enostavno ne najdete dovolj časa za tek v naravi ali vadbo v fitnesu. Škoda bi bilo, da vas zaseden urnik ovira na poti do preobrazbe. Da se ne boste po nepotrebnem izogibali treningov oziroma aktivnosti zaradi številnih obveznosti smo za vas pripravili vadbo TLT.

TLT oziroma trening z lastno težo je oblika aktivnosti, ki je primerna tako za moške kot za ženske ne glede na starostno skupino in fizično pripravljenost. Gre za obliko vadbe, ki je časovno omejena, kar pomeni, da nekdo, ki je fizično bolje pripravljen v predpisanem časovnem okviru lahko naredi nekoliko več ponovitev kot nekdo, ki s tako vadbo šele začenja. Bistveno je, da se potrudite po svojih najboljših močeh in tako postopoma napredujete.

Potek vadbe je precej preprost in vam vzame približno 25 minut vašega časa. Glede na to, da je vadba nekoliko krajša, bomo poskrbeli, da bo intenzivnost toliko večja. Za razlago koncepta bomo vzeli eno od oblik treninga.

Začnete s prvo vajo, ki jo izvajate 60 sekund in je namenjena ogrevanju telesa. Tokrat bodo to preprosti poskoki. Po predpisanem času takoj nadaljujete z naslednjo vajo – širokimi počepi. Po eni minuti brez počitka takoj nadaljujete z vajo številka 3 oziroma vojaškimi poskoki. Sledita še vaji 4 in 5, v tem primeru široke sklece in upogib trupa. Po minuti ogrevanja in štirih minutah vadbe si vzamete 30–45 sekund časa za počitek. Celoten cikel vaj, razen ogrevalne, za tem ponovite še štirikrat. Na koncu vas za nagrado čaka če bonus vaja, ki jo izvajate kar se da dolgo, most.

To pomeni, da minuto namenite ogrevanju, sled pet ciklov vaj in vmesni odmori in za zaključek še bonus vaja. Vse skupaj približno 25 minut. Verjetno ga ni posameznika, ki ne bi v svojem dnevu našel dobre četrt ure časa za preprost trening doma.

Če se vam zgodi, da vaj ne morete opraviti v celoti, brez panike. Ko dosežete svoj maksimu, si vzemite nekaj sekund za počitek in nadaljujte z vadbo. Če enostavno ne gre več pa preprosto tecite na mestu, bistveno je, da je telo v gibanju.

To je le ena izmed oblik oziroma razporeditev vadbe z lastno težo. Že danes si vzemite slabe pol ure časa in jo preizkusite.

 

vir: popolnapostava.com

Ostali članki iz teme rekreacija

Oct 15, 2020 259

Romantično popotovanje med vinogradi

Tudi tokrat se, tako kot v prejšnji številki, podajamo na severno Primorsko. Jeseni,…
Oct 12, 2020 1733

25 minut za popolno telo

Glede na to, da smo v preteklem tednu prejeli precej vprašanj, kaj storiti kadar ni…
Sep 19, 2020 1312

Izlet po živosrebrni dolini

Glavnina dopustov je resda že za nami, kljub temu pa to ne sme biti izgovor, da vsaj ob…
Sep 14, 2020 1779

10 zlatih pravil za uspešno hujšanje - 1. del

Na naši spletni strani bomo pričeli objavljati tudi številne nasvete o zdravi prehrani,…
Sep 11, 2020 234

3 ideje za aktivno preživljanje jesenskih vikendov

Jesenski meseci so za marsikoga najlepši v letu - poletne vročine je konec, priljubljene…