Zadnji članki: Zdravje in lepota

Pisarniški stol za zdravo hrbtenico

Kategorija: Zdravo življenje
Avgust 20, 2019
V modernem svetu smo ljudje primorani preživeti veliko časa na pisarniških stolih, kar pa dolgoročno vpliva na naše zdravje. Naša hrbtenica je tista, ki nosi največje posledice naših slabih pisarniških stolov. Z izbiro pravilnega pisarniškega stola lahko povečamo cirkulacijo v naših nogah, prilagodimo lumbarno podporo, porazdelimo pritisk in zmanjšamo moteče dejavnike, ki nas ovirajo pri učinkovitosti. Katere so najpomembnejše značilnosti kvalitetnih ergonomskih pisarniških stolov? Kako zelo je…

Nevarnost sevanja pri slikanju zob

Kategorija: Zdravo življenje
Avgust 20, 2019
Kako varno je slikanje zob? Ali je primerno za otroke? Ali lahko opravimo slikanje zob na noseči ženski? Veliko vprašanj in malo odgovorov. Slikanje zob ali digitalni zobni rentgenski žarki imajo zelo nizke odmerke sevanja, ki proizvajajo le delček tistega čemur ste izpostavljeni v drugih postopkih slikanja (npr. magnetna resonanca). Če vas skrbi, ali potrebujete rentgenske posnetke, ali se sprašujete, kako škodljivo je za vaše zdravje vam predlagamo da se v temo poglobite malce globje in…

Kako do primernega zobozdravnika v »totem« Mariboru?

Kategorija: Zdravo življenje
Avgust 20, 2019
Kadar imamo težave z našimi zobmi je dobro vedeti, da imamo zobozdravnika v Mariboru, ki mi lahko zaupamo in bo naredil naš pregled in poseg kolikor se da prijeten. Kot pravi znan slovenski pregovor »po toči zvoniti je prepozno« zato vam svetujemo, da si preventivno poiščete zobozdravnika, ob katerem se boste počutili varno in boste z veseljem opravili nujno potreben poseg. Odnos pacient-zobozdravnik je dolgotrajen partnerski odnos, ki temelji na zaupanju in dobrih izkušnjah. Katere so torej…

Uživajte v koncu poletja s Huaweiem

Kategorija: Zdrave novice
Avgust 20, 2019
Huawei vabi, da konec poletja in začetek jeseni preživite ob dobri glasbi. Ob nakupu vrhunskega pametnega telefona namreč prejmete še Bluetooth zvočnik. Huawei ceni svoje uporabnike in to dokazuje z napravami, ki podpirajo njihove dejavnosti. Pa naj bodo navdušeni mladi fotografi ali ljubitelji glasbe in kulture. V času do 15. septembra bodo kupci vrhunskega pametnega telefona Huawei P30 lite ali Huawei P smartZ deležni prav posebnega darila, brezžičnega Bluetooth zvočnika!(*) Ponudba…

Naše telo kot razmetana garaža

Kategorija: Alternativa
Avgust 17, 2019
Pred kratkim smo prenavljali hišo. Ker nismo imeli časa, da bi pregledali vse potrebne in nepotrebne stvari, je vse šlo v garažo ... In če obnova traja skoraj celo leto, kakšno stvar medtem seveda nujno potrebuješ. Pa jo greš iskat in če ti je vsaj približno jasno, kam si jo pospravil, potrebuješ kar nekaj časa, da se prebiješ med škatlami, pohištvom ter stvarmi, ki že tako sodijo v garažo. Če pa se ne spomniš, kje je stvar pristala, iskanje traja precej dlje. Ob tem seveda nehote prestaviš par…
Aug 14, 2019 82

Modni nasvet za dekleta z močnimi stegni

Če ste bile obdarjeni z ženstvenimi oblinami in ste se morda kdaj zalotile z nizko…
Aug 13, 2019 24

Ali je križarjenje z ladjo varno?

Ali so križarjenja varna? To vprašanje pogosto slišimo tako kot od veteranov križarjenja…
Aug 13, 2019 32

Poletni koktajl osvežitve: Mimosa z lubenico

Brez katerega sadja si preprosto ne predstavljamo poletne osvežitve? Najbrž se strinjamo,…
Aug 13, 2019 73

Bučno olje je izdelek, ki naj ne manjka v nobeni kuhinji

Začetki Oljarne Fram segajo v daljno leto 1750, ko je začela obratovari prva oljarna…
Aug 11, 2019 34

Sok pirine trave

Sok mlade pire je skladišče naravnih vitaminov, mineralov, encimov, klorofila. Vsa ta…

Modni nasvet za dekleta z močnimi stegni

Če ste bile obdarjeni z ženstvenimi oblinami in ste se morda kdaj zalotile z nizko samozavestjo glede svojih oblin, predvsem v predelu stegen vas popolnoma razumemo! Z nekaj enostavnimi namigi, ki smo jih pripravili za vas in vaše obline, pa boste v hipu zopet samozavestno korakali v svojih ozkih kavbojkah in salonarjih.

Igrajte na vaše močne točke

Vsi imamo točke in dele telesa, ki jih obožujemo in prav tako tiste, nad katerimi nismo ravno najbolj navdušeni. Najbolj pomembno je, da se osredotočimo na pozitivne točke in dele telesa, na katere pa tudi damo največji poudarek in jih postavimo v središče pozornosti. Če so najljubši del na vas vaše oči, jih poudarite z malce bleska v senčilu. Če ste ponosne na vaše lase, jih oblikujte za dovršen videz, če pa so vaša močna točka ramena in roke, jih poudarite s prijetnimi in drznimi kroji.

Zavrzite škatlaste kroje

Če ste ene izmed dam, ki imajo širše boke in močnejša stegna, se izogibajte škatlastih in ravnih krojev, saj so le te primerni za atletske postave ali nosečnice. Poudarite ozek pas in prsi, ne skrivajte svojih oblin za ravnimi kroji, ki kot zavese padajo od ramen navzdol. Namesto takšnega kroja, se držite A-linije kril, saj s tem res ne morete zgrešiti. Zapomnite si, da ve nosite oblačila in ne oblačila vas.

Čudežno spodnje perilo

Perilo za oblikovanje telesa vam bo pomagalo pridobiti pravo in čvrsto obliko silhuete ter držalo vaša stegna malce bolj stisnjena. Izberite takšnega, ki vam najbolje ustreza in preizkusite različne konfekcijske številke, da najdete tisti pravi kos, ki se vam popolnoma prilega in ravno prav objame telo.

Širše hlačnice

Kavbojke ali lahkotne hlače, ki so spodaj širše ali ravno krojene bodo ustvarile ravnovesje v vaših bokih in naredile vizualni trik, ter boke zožile. Usmerite se v temnejše barve, bež ali belo in seveda ne pozabite na odštekane salonarje in sandale. Če si želite vzorcev, pazite na to, da le te ne poudarijo bokov še bolj in da so potiski narejeni v pravih linijah- na primer, črte naj bodo navpične in nikoli vodoravne.

Krilo A-linije

Ko izbirate krila in poletne obleke, se osredotočite na kroje v A-liniji, ki prosto plapolajo okoli vaših bokov. Takšen kroj bo poudaril ozek pas in lahkotno padel čez boke in jih zakril, vendar pazite, da krilo ni predolgo glede na vašo višino.

Petke

Če boste nosili pete, bodo le te vaše noge naredile ožje in jih podaljšale, kar bo pomagalo pri triku ožjih stegen. Salonarji znamke ara v kožnih in bež tonih so zelo dobra izbira, saj še dodajo na dolžini vaših nog.

Hlače z visokim pasom

Drzna a pametna izbira, za vse dame s širšimi boki. Morda bo iskanje popolnih hlač trajalo nekaj časa, vendar se bo obrestovalo. Zopet bo poudarjen ozek pas in oprsje, v bokih pa bodo hlače, tako kot krilo v A-liniji, dobilo lepo obliko in ravno padalo ob stegnih navzdol. Enako velja za kratke hlače, ki bodo v poletnih dneh poudarile vaše lepe obline.

Pajaci in enodelni kosi

Ne mislite, da takšni kroji in vrste modnih trendov lahko nosijo le modeli z nizkimi konfekcijskimi številkami. Privoščite si drzen enodelni pajac, ki bo dajal komplimente vaši postavi. Ozek pas in padajoča tkanina v širokih hlačnicah bosta naredila čudeže. Dodajte še odprte salonarje, modno torbico in bleščeč dodatek, pa ste takoj pripravljeni za sprehod po modnih brveh!