Energetski zastoji v našem telesu

Sodoben način življenja, službena preobremenjenost in hitenje jemljejo energijo in človek se lahko počuti izčrpano. Opravljate delo, kjer ste preobremenjeni. Emocionalno to doživljate kot notranje nezadovoljstvo. Telo se odzive in je v krču. Prepoznate ta občutek? V takem trenutku fizično telo sporoča, da je prišlo je do padca energije in ustvarila se je energetska blokada. Fizično telo ne zmore več obdelovati nastalih informacij. In nekaj se mora spremeniti!

Marjana Romanović, Mobiusvita

Energetske blokade
Energetske blokade so zastoji in energetske spremembe v pretoku energije. Ustvarjajo se, ko smo dolgotrajno izpostavljeni vsakdanjim negativnim dejavnikom. Pomanjkanju energije, skrbem ali stres. In načeloma človek nerad procesira neprijetne informacije. Zaradi pomanjkanja časa, odpora ali preobremenjenosti. Takšna nakopičena energija, ki se nepredelana nabira v nas, onemogoča prost energetski pretok. Tako porabljamo svojo energijo za kopičenje občutka, da nekaj ne zmoremo in nismo dovolj dobri. Namesto ustvarjanja stanja, da smo zadovoljni in v ravnovesju s svojimi mislimi in občutki.

Pretok energije
Vzroki za nastajanje energetske blokade so subtilne narave. Zaznajo se na področju energetskih centrov - čaker in energetskih poti - meridianov. Pristopimo ji z občutkom, saj so naše misli in emocije nakopičen v različnih plasteh. Ko na področju občutkov ne razrešimo našega nezadovoljstva plujemo v morju različnih občutkov in doživljamo stres. S podaljševanjem takšnih navad skozi življenje, se tovrstni energetski zastoji lahko manifestirajo tudi na fizičnem telesu. Začutimo pomanjkanje energije ali slabo počutje. Namen življenja v svoji ensenci pa je stanje pretoka in občutka notranjega zadovoljstva, kreativnosti in radosti.

Ozavestimo svoje navade
Blokiran pretok energije začnemo premikati v trenutku, ko je del nas, ki je obtičal pripravljen za preobrat. To je trenutek, ki jasno stoji pred nami. Enostavno vemo. "Tako več ne gre naprej". In tu je energija, ki je del nas, vendar je ne moremo uporabljati, ker je obstala. Ozaveščanje takšnega trenutka je radosten trenutek. Do sedaj se je energija porabljala za izgovor. Da ni primeren čas za spremembo. In ni namen, da svoje strahove in nezadovoljstvo preskočimo ali pospravimo pod preprogo. Namen je, da uvidimo in ozavestimo. Emocije, ki so splavale na površje ter spoznamo zakaj se nam to dogaja. Na energetskem nivoju je namen blokirane energije, da spoznamo sebe in svoja delovanja.
V trenutku, ko ozavestimo in vemo katero področje nas bremeni, se lahko prične prvi korak k izboljšavi. Ko svoje navade in občutke uvidimo in smo te pripravljeni aktivno spremeniti. V tem trenutku začnemo obračati svoje dosedanje počutje v izboljšanje in pride do jasnosti.

Usklajen dialog
Stanja kjer občutimo, da se počutimo pod pritiskom, začnemo preoblikovati. Usklajevati dialoga med našimi občutki, energijo in telesom. Izboljšavo ustvarjamo od znotraj. Za začetek se sprostimo in umirimo. In ta informacija se prenese po celem telesu. Telo je dobilo novo informacijo in možnost, da se poveže in usklajeno deluje. Ozavestili smo občutke in uravnali misli. Telo je sledilo. Na tej točki se je pričel trenutek nevtralizacije in transformacije energije. V učinkovito smer, k izboljšavi.
Ko pride do energetskega padca in smo ozavestili naše navade in ne znamo ali ne zmoremo narediti korak naprej, je priporočljivo poiskati strokovno podporo. Da se zastalo in blokirano energijo premakne v obtok.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ALTERNATIVA

30.04.2020

Posvetite se izbiri pravih odločitev

Kot bi mignil, je v deželo prišla pomlad in že smo se znašli v mesecu aprilu, ki nas…
04.04.2020

Kristali - zdravilna moč iz globin zemlje

Moč kristalov so poznali in uporabljali že v starem Egiptu in antični Grčiji. Dandanes pa…
29.03.2020

Brez zdravil nad seneni nahod

V Centru zdravljenja alergij in tradicionalne kitajske medicine imamo rešitev za težave,…
29.03.2020

Terapevtska hipnoza

VSE JE V GLAVI, slišimo od uspešnih ljudi. Pri sebi pa neuspešno iščemo ključ do sreče in…
09.03.2020

Energije, ki nas romantično povezujejo

Prebujati se začne narava, prvi zvončki pokukajo iz zmrznjene zemlje in drevje se prav…