Magnetoterapija

Lajšati oz. odpravljati zdravstvene težave je mogoče na več načinov, med drugim tudi z alternativnimi metodami. Mednje spada magnetna terapija ali terapija z magneti, pri kateri aparati ustvarjajo magnetno polje in poskrbijo za izboljšanje splošnega zdravja in počutja.

Naše telo vsebuje magnetna in električna polja, saj imajo vse molekule v našem organizmu v sebi kanček magnetne energije. Mnogi strokovnjaki so prepričani, da se zaradi neravnovesja teh polj pojavijo določene zdravstvene težave. Kadar postavimo magnetno polje blizu telesa, naj bi se ponovno vse postavilo v ravnovesje ter s tem izboljšalo naše zdravje oz. odpravi bolečino.

 

Kako deluje in za kaj se uporablja?
Silnice magnetnega polja naj bi prodrla do celic, kjer so ioni. Z ustvarjenim magnetnim poljem, se ioni razporedijo na način, da privede do hiperpolarizacije. Posledično se v celici znajde več kisika, poveča se tvorba energije v mitohondrijih, izboljša se izločanje strupenih snovi, celično delovanje itd.
Pri terapiji magnetne ploščice na bolečem predelu telesa ustvarijo povišano temperaturo prek bolečinskih receptorjev v koži in zmanjšujejo prenos bolečine v osrednje živčevje. S terapijo je mogoče odpraviti ali lajšati bolečino, ki jih povzročajo sklepšna vnetja in revmatska obolenja, uporablja se v procesih rehabilitacije pri poškodbah tkiv, zvinih sklepov, zlomih kosti, glavobolih ...


pupa

Terapijo z magneti uporabljamo za odpravo oziroma lajšanje bolečin, ki jih povzročajo vsa degenerativna razgraditvena sklepna vnetja in tista revmatska obolenja, ki po začetni akutni fazi preidejo v stalno kronično vnetno stanje. Prav tako se uporablja v obdobju rehabilitacije pri poškodbah tkiva, zvinih sklepov in zlomih kosti, pri celjenju brazgotin na koži, glavobolih in osteoporozi.


Dolgoletne izkušnje in znanje na področju tradicionalnih oblik medicine in magnetnega polja v skrbi za zdravje posameznika se odražajo na izdelkih MAGNETOMEDICINE d.o.o.
Družinsko podjetje za proizvodnjo in trgovino zdravstvenih in tehničnih proizvodov z dolgoletno tradicijo izdeluje in prodaja izdelke namenjene celostnemu zdravljenju in dobremu počutju pod skupnim imenom MAGNETNA TERAPIJA. Med najbolj priljubljenimi so med drugim: žepni detektor akupunkturnih točk, pametna zapestnica, magnetomasažni vložki za stopala, akupunkturni magneti z obliži, bio energetske nogavice, magnetna zapestnica idr.

 

 

 

MAGNETOMEDICINA, izdelovanje zdravstvenih pripomočkov, d.o.o.
Tržaška cesta 468, 1351 Brezovica pri Ljubljana

 

mag2     mag3

 

 

OSTALI ČLANKI IZ TEME ALTERNATIVA

11.08.2019

Ključi energij - simboli moči

Da so Vilinski simboli, simboli za različna področja življenja, ki so sestavljeni iz…
01.08.2019

Magnetoterapija

Lajšati oz. odpravljati zdravstvene težave je mogoče na več načinov, med drugim tudi z…
Default Image
16.06.2019

Vse je energija in energija je vse

Da bi ugotovili, na katerem področju je naša vibracija visoka in na katerem jo je treba…
13.05.2019

Stanje globoke sprostitve

Aneta Georgieva Minova, dr. med., spec. druž. med. nam je pojasnila značilnosti…
30.04.2019

Migrene in konoplja

Migrena ni samo hud glavobol, ki se utripajoče širi iz ene točke v možganih. Običajno se…