Magnetoterapija

Lajšati oz. odpravljati zdravstvene težave je mogoče na več načinov, med drugim tudi z alternativnimi metodami. Mednje spada magnetna terapija ali terapija z magneti, pri kateri aparati ustvarjajo magnetno polje in poskrbijo za izboljšanje splošnega zdravja in počutja.

Naše telo vsebuje magnetna in električna polja, saj imajo vse molekule v našem organizmu v sebi kanček magnetne energije. Mnogi strokovnjaki so prepričani, da se zaradi neravnovesja teh polj pojavijo določene zdravstvene težave. Kadar postavimo magnetno polje blizu telesa, naj bi se ponovno vse postavilo v ravnovesje ter s tem izboljšalo naše zdravje oz. odpravi bolečino.

 

Kako deluje in za kaj se uporablja?
Silnice magnetnega polja naj bi prodrla do celic, kjer so ioni. Z ustvarjenim magnetnim poljem, se ioni razporedijo na način, da privede do hiperpolarizacije. Posledično se v celici znajde več kisika, poveča se tvorba energije v mitohondrijih, izboljša se izločanje strupenih snovi, celično delovanje itd.
Pri terapiji magnetne ploščice na bolečem predelu telesa ustvarijo povišano temperaturo prek bolečinskih receptorjev v koži in zmanjšujejo prenos bolečine v osrednje živčevje. S terapijo je mogoče odpraviti ali lajšati bolečino, ki jih povzročajo sklepšna vnetja in revmatska obolenja, uporablja se v procesih rehabilitacije pri poškodbah tkiv, zvinih sklepov, zlomih kosti, glavobolih ...


pupa

Terapijo z magneti uporabljamo za odpravo oziroma lajšanje bolečin, ki jih povzročajo vsa degenerativna razgraditvena sklepna vnetja in tista revmatska obolenja, ki po začetni akutni fazi preidejo v stalno kronično vnetno stanje. Prav tako se uporablja v obdobju rehabilitacije pri poškodbah tkiva, zvinih sklepov in zlomih kosti, pri celjenju brazgotin na koži, glavobolih in osteoporozi.


Dolgoletne izkušnje in znanje na področju tradicionalnih oblik medicine in magnetnega polja v skrbi za zdravje posameznika se odražajo na izdelkih MAGNETOMEDICINE d.o.o.
Družinsko podjetje za proizvodnjo in trgovino zdravstvenih in tehničnih proizvodov z dolgoletno tradicijo izdeluje in prodaja izdelke namenjene celostnemu zdravljenju in dobremu počutju pod skupnim imenom MAGNETNA TERAPIJA. Med najbolj priljubljenimi so med drugim: žepni detektor akupunkturnih točk, pametna zapestnica, magnetomasažni vložki za stopala, akupunkturni magneti z obliži, bio energetske nogavice, magnetna zapestnica idr.

 

 

 

MAGNETOMEDICINA, izdelovanje zdravstvenih pripomočkov, d.o.o.
Tržaška cesta 468, 1351 Brezovica pri Ljubljana

 

mag2     mag3

 

 

OSTALI ČLANKI IZ TEME ALTERNATIVA

16.09.2019

Ajurveda in joga - za holističen pristop do življenja

Prevod besede ajurveda pomeni veda o življenju, torej ni veda o boleznih, temveč…
16.09.2019

Na poti do cilja z energijsko podporo

Zdi se, da se je poletje šele dobro začelo, pa smo že v septembru. Nov mesec, ki bo…
16.09.2019

Z roko v roki do ozdravitev

Jovan Tasić, zdravilec in zdravnik tradicionalne medicine je eden od najuspešnejših…
16.09.2019

Hiša Ayurveda v Ljubljani

Indijska tradicionalna medicina z avtentičnim in holističnim pristopom že deset let skrbi…
11.08.2019

Ključi energij - simboli moči

Da so Vilinski simboli, simboli za različna področja življenja, ki so sestavljeni iz…