Matrica – zibelka zdravja


Telo je sestavljeno iz nepreglednega števila samostojnih enot, celic. V celicah se odvijajo izjemno kompleksni procesi in njihovo harmonično delovanje imenujemo zdravo človeško telo. Celice, razen krvnih, imajo v telesu specifično determinirano lego, kar jim onemogoča gibanje in iskanje hrane. Obkroža jih medcelična tekočina (matrica ali Pischingerjevo prostranstvo), ki se bogati s hrano in kisikom iz arterijske krvi, ogljikov dioksid in ostanki presnovnih procesov celice pa se vračajo v vensko kri in limfo. Za normalno delovanje celic je zato nujno potreben nemoten pretok tekočin, ki bazirajo na vodi - kri, limfa, medcelična tekočina.
Obstaja veliko teorij nastanka bolezni in če se omejimo le na celični nivo ter zanemarimo genetiko in mutacije, leži osnova normalnega delovanja celic v medceličnem prostoru. Zadostna distribucija hranil in kisika ter učinkovito odvajanje, omogočajo zdravo okolje za delovanje celic. Ko se pojavi težava pri dovajanju ali odvajanju v medcelično tekočino, postane okolje celice nezdravo. V matrici se začnejo kopičiti toksini in patogeni elementi, poleg tega pa se lahko pojavi tudi pomanjkanje kisika in hranil. Ob slabitvi celic, vanje prehaja vse več neželenih elementov, kar povzroča njihovo kopičenje, distrofične procese ali celo smrt celice. Težava postane resna, ko se zgodi verižna reakcija in distrofični procesi zajamejo večje število celic določenega tkiva ali organa.
Pomoč naših tisočletnih sopotnic
Za ohranitev ali povrnitev zdravja, je na celičnem nivoju nujno zagotoviti pretočnost tekočin, ki sodelujejo pri življenjskih procesih celic, to so kri, limfa in medcelična tekočina. Pri tem lahko ključno vlogo odigrajo naše tisočletne sopotnice, ki pa jih velika večina ljudi danes zavrača. Medicinske pijavke. Nobelovec Albert Claude je dokazal, da je disperzija - razpršitev barvila v kombinaciji z ekstraktom pijavkine sline v povprečju 24,1-krat večja kot v kontrolni skupini, kjer se pijavkina slina ni injicirala. To dokazuje izjemno povišanje pretočnosti telesnih tekočin, kar pomeni boljšo oskrbo s hrano. Ruska zdravnica in raziskovalka E. P. Borovaya pa je dokazala, da se po samo 5 minutni peri-analni aplikaciji pijavke na miših, barvilo izloča iz telesa 30% hitreje kot pri kontrolni skupini. Znatno povečano gibanje medcelične tekočine in limfnega odliva traja še več kot 24 ur po aplikaciji.
Šest faz razvoja bolezni
Čiščenje medceličnega prostora je dolgotrajen in vse prej kot enostaven proces. Toksini v matrico prehajajo s krvjo in s pomočjo višjega arterijskega kapilarnega pritiska. Odvod poteka skoz venski in limfni sistem, kjer je pritisk nižji. Poenostavljeno, lažje je matrico »zastrupiti« kot »razstrupiti«. Mednarodno združenje za homotoksikologijo iz Baden Badna je sestavilo tabelo šestih faz razvoja bolezni, in sicer izločanje, vnetje, kopičenje, zasičenje, degradacija, dediferenciacija. Ob tem so zapisali: »Program zdravljenja vodi telo v fazah v obratni smeri simptomov, kot so se začeli pojavljati. Ta postopek poteka tam, kjer se nahajajo vse celice, v matrici.«
V svoji znanstveni raziskavi je akademik A. I. Krashenyuk, leta 2003 dokazal, da se s pomočjo medicinskih pijavk, matrica posameznika lahko očisti. Priznani hirudolog dr. Sukhov trdi, da je s pijavkami možno pozdraviti 90-95 % bolezni. Več kot 100 bioaktivnih substanc, ultrazvočni impulzi in skupek različnih faktorjev, vplivajo na izjemno učinkovitost hirudoterapije. Morda najpomembnejši dejavnik pa je ravno pijavkina sposobnost čiščenja medceličnega prostora in s tem ustvarjanja pogojev za nemoteno delovanje celic.
Andrej Hladnik

OSTALI ČLANKI IZ TEME ALTERNATIVA

30.04.2020

Posvetite se izbiri pravih odločitev

Kot bi mignil, je v deželo prišla pomlad in že smo se znašli v mesecu aprilu, ki nas…
04.04.2020

Kristali - zdravilna moč iz globin zemlje

Moč kristalov so poznali in uporabljali že v starem Egiptu in antični Grčiji. Dandanes pa…
29.03.2020

Brez zdravil nad seneni nahod

V Centru zdravljenja alergij in tradicionalne kitajske medicine imamo rešitev za težave,…
29.03.2020

Terapevtska hipnoza

VSE JE V GLAVI, slišimo od uspešnih ljudi. Pri sebi pa neuspešno iščemo ključ do sreče in…
09.03.2020

Energije, ki nas romantično povezujejo

Prebujati se začne narava, prvi zvončki pokukajo iz zmrznjene zemlje in drevje se prav…