Terapevtska hipnoza

VSE JE V GLAVI, slišimo od uspešnih ljudi. Pri sebi pa neuspešno iščemo ključ do sreče in zdravja. Kako torej priti do »tistega« v glavi, tega kar nam povzroča ujetost v neželene vzorce obnašanja, stopanja v odnose, čustvovanja, kar nam povzroča slabo počutje in tudi telesne bolezni?

Podzavestni um deluje kot računalnik telesa. V podzavestnem umu se nahaja popolni spomin, ki hrani zapise celotnega bivanja človeka. Podzavestni um deluje po programih. Programi pa se ustvarjajo že od trenutka spočetja, vse obdobje nosečnosti in intenzivno še v otroštvu do 10 leta starosti. Z učenjem in spoznavanjem novih vsebin pa podzavestni programi nastajajo vse človekovo življenje.

Hipnoza je naravno sproščeno stanje telesa in zavestnega uma, v globokem sproščenem stanju uma pa nam je omogočen dostop do podzavestnih vsebin.

Pri terapevtski hipnozi imata klient in terapevt isti cilj, to je odpravo težave klienta. Za doseganje tega cilja je ključno medsebojno zaupanje in iskrena želja klienta po odpravi težave.

Pri terapiji v hipnozi je najbolj pomembno poiskati neželeni program oziroma v podzavestnem spominu poiskati tisti trenutek, ko je neželeni program nastal. Tako lahko neželeni program učinkovito terapevtko obdelamo, oziroma spremenimo njegovo delovanje v želeni smeri.

Terapevt se mora še prepričati, ali ima neželeni program delovanja podzavesti morda več kot en izvorni dogodek. Če je izvorov več, je potrebno terapevtsko obdelati prav vse izvorne dogodke.

Zoran Vodopija hipnoterapevt

Zoran Vodopija, hipnoterapevt (foto: Matic Bajželj)

Lahko se tudi zgodi, da spremembi, ki si jo zavestno želi klient, močno nasprotuje drugi del klientove podzavesti. Tudi tak odpor je potrebno ustrezno obdelati in ga izničiti.

Zgolj »uvažanje« sugestij v hipnozi in v samohipnozi ni dovolj za učinkovito dolgoročno spreminjanje programov v podzavestnem umu.

Več na: www.terapevtska-hipnoza.si

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ALTERNATIVA

11.05.2020

Kristaloterapija

Tanja P. Sekirnik, kristaloterapevtka in ustanoviteljica portala Moje Prebujenje vsakemu…
30.04.2020

Posvetite se izbiri pravih odločitev

Kot bi mignil, je v deželo prišla pomlad in že smo se znašli v mesecu aprilu, ki nas…
04.04.2020

Kristali - zdravilna moč iz globin zemlje

Moč kristalov so poznali in uporabljali že v starem Egiptu in antični Grčiji. Dandanes pa…
29.03.2020

Brez zdravil nad seneni nahod

V Centru zdravljenja alergij in tradicionalne kitajske medicine imamo rešitev za težave,…
29.03.2020

Terapevtska hipnoza

VSE JE V GLAVI, slišimo od uspešnih ljudi. Pri sebi pa neuspešno iščemo ključ do sreče in…