Energije se dotaknejo tudi otrok

Starševstvo je zagotovo eno najlepših, a hkrati tudi najzahtevnejših in najodgovornejših vlog v našem življenju. Vse, še tako dobre teorije slej ko prej odpovedo in postaviti moramo lastno, ne teorijo, ampak ... prakso.

Maya Peron

Otroci niso naša last, ampak duše, ki so si nas, po kakršnemkoli ključu že, izbrale za starše. Naša naloga je zgolj to, da jih ljubeče in dobro pripravimo na življenje in kako dobro bomo to storili, je odvisno tudi (ali predvsem!) od tega, kakšen odnos imamo do življenja in sveta mi sami.

Čeprav se morda zdi drugače, so otroci mnogo močnejši in hkrati veliko ranljivejši, kot je videti na prvi pogled. Včasih mirno prenesejo stvari, za katere bi pričakovali, da jih bodo uničile, istočasno pa jim globoke rane prizadenejo stvari, za katere ne bi niti pomislili, da nanje lahko vplivajo.

Otroci vsekakor nujno potrebujejo ljubezen in dotik, v prvi vrsti pa potrebujejo občutek varnosti, zaupanja, slišanosti, sprejetosti in spoštovanja. Veliko jim pomenijo jasno postavljene meje, pri katerih smo jim tudi sami vzgled in jih ne dovolimo prestopati, saj se tudi zaradi katerih se počutijo varne in vredne. Želijo, da jih opazimo, poslušamo in slišimo. Potrebujejo priložnosti, da stvari naredijo sami - da poizkušajo, padajo in se pobirajo, improvizirajo, načrtujejo, se povezujejo in kujejo zavezništva. Potrebujejo naše pohvale in vzpodbude, a prav tako potrebujejo tudi našo iskreno kritiko in zahteve, ki jim pomagajo premikati njihove lastne meje. Želijo nas spoštovati in naša naloga je, da si to njihovo spoštovanje pridobimo in obdržimo s svojimi dejanji. Vse vemo in vsa teorija nam je jasna, pa vendar je dosti stvari mnogo lažje reči, kot storiti.

Pri majhnih otrocih lahko simbole uporabljate tako, da jih položite pod ležišče za mirnejši spanec (počitek, spanje - Endra Gar), pri starejših pa je uporaba vsestranska in z njimi si boste seveda pomagali tudi starši. Verjetno vam bodo prišli prav igrivost (Lor Ulei), komunikacija (Ke Lin), ljubezen (Amar Nat), mir (Palm Solan), nežnost (Lig Ulai), odločnost (Dur Ami), potrpežljivost (Astrab An), učenje (Ulim Shin), samozavest (Nia Tar), zaupanje (Elam Lin), uspeh (Tir Kairi), zdravje (Olan Rei) in seveda varnost in zaščita (Tarin Alb). Uporabljate jih lahko na vse načine, ki vam padejo na pamet.

Uživajte v družbi vaših največjih učiteljev in poskrbite, da boste sami nase lahko ponosni. Imejte se radi.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ALTERNATIVA

11.05.2020

Kristaloterapija

Tanja P. Sekirnik, kristaloterapevtka in ustanoviteljica portala Moje Prebujenje vsakemu…
30.04.2020

Posvetite se izbiri pravih odločitev

Kot bi mignil, je v deželo prišla pomlad in že smo se znašli v mesecu aprilu, ki nas…
04.04.2020

Kristali - zdravilna moč iz globin zemlje

Moč kristalov so poznali in uporabljali že v starem Egiptu in antični Grčiji. Dandanes pa…
29.03.2020

Brez zdravil nad seneni nahod

V Centru zdravljenja alergij in tradicionalne kitajske medicine imamo rešitev za težave,…
29.03.2020

Terapevtska hipnoza

VSE JE V GLAVI, slišimo od uspešnih ljudi. Pri sebi pa neuspešno iščemo ključ do sreče in…