Zakaj bi si privoščili skodelico želodove kave?

 

Jesen je čas želoda in toplih napitkov. Želodova kava je pražen mleti želod, ki je kavni nadomestek. Ta napitek so poznali tudi naši predniki, ki so ga uživali predvsem v času pomanjkanja (v obdobju vojne). Zaradi svojih pozitivnih lastnostih ponovno pridobiva na veljavi.

 


Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (dob, Quercus robur).
Želodova kava je:
- kavni nadomestek,
- brez glutena,
- brez kofeina, zato ne povzroča nervoze in nespečnosti,
- zdrava in hranljiva, saj je 100% naraven gozdni proizvod,
- grenek/trpek okus v ustih povzroča tanin,
- primerna je za vse starostne skupine, od otrok do starostnikov, torej za celo družino,
- izdatna: 1 žlička za eno skodelico.

Pripravimo jo lahko na več načinov, tako kot "klasično" turško ali žitno kavo (z mlekom, sladkorjem, različnimi posipi - cimet, ingver, kardamom).


Priprava: na 2 dcl vrele vode odmerimo 1-2 čajni žlički želodove kave. Vodo zavremo, odstavimo z ognja, vmešamo želodovo kavo. Počakamo 3-5 min. Želodovi kavi brez usedlin, po želji, najprej dodamo sladkor, šele nato mleko.

Več želodove kave na www.zelod.si

OSTALI ČLANKI IZ TEME BABIČIN KOTIČEK

15.11.2016

Čudežni recept za metabolizem in hujšanje

Včasih je pametno pokukati v stare kuharske zapiske naših babic. Lahko se zgodi, da…
26.10.2016

Zakaj bi si privoščili skodelico želodove kave?

Jesen je čas želoda in toplih napitkov. Želodova kava je pražen mleti želod, ki je kavni…
16.01.2015

Ognjičevo mazilo

Potrebujemo: - suhe ognjičeve liste - olivno olje - čebelji vosek - stekleni kozarci…
02.11.2014

Sirup proti kašlju

V teh dneh smo tudi pri nas staknili prehlad, ki ga je spremljal zoprn suh kašelj, ki…
08.07.2014

Oljni izvlečki zelišč

V naravi je nešteto cvetočih zdravilnih rastlin. V veliki večini jih shranjujemo…