Pravilna nega rok

Vsi skrbno pazimo na to, kakšen je izgled našega obraza, pozabimo pa na to, da so roke tiste, ki opravijo največ dela. Pa jih znate pravilno negovati?


Pravilno jih umivajte
Pogosto stik z milom lahko povzroči, da vaše roke izgubijo vlago, koža pa postane suha in neprožna. Najboljša izbira so vlažilna mila z oljčnim ali rastlinskim oljem. Roke je potrebno umivati s toplo, ne vročo vodo, kajti če je voda prevroča s tem izgubimo naravno zaščitno plast kože.

 

Nosite rokavice

Zaradi hladnega, suhega zraka, kemikalij in podobnega so naše roke pod stalnim stresom. Zato je dobro, da nosite rokavice tudi takrat, ko ni pretirano mrzlo. Pri čiščenju uporabljajte gumijaste rokavice ali rokavice iz lateksa, pri delu na vrtu pa tekstilne.

 

Redno uporabljajte vlažilno kremo

Kakovostna krema za roke je zelo pomembna, zato bodite pozorni na to, kakšno kupite. Nanesite jo več kot dvakrat na dan. Prav tako pijte veliko vode, ker je hidracija celotnega organizma zelo pomembna.

 

Naredite si piling

Masko in piling za roke lahko pripravite kar doma. Za piling zmešajte mešanico oljčnega olja in sladkorja, masko pa si pripravite iz avokada, jajčnega rumenjaka in limoninega soka ter pustite stati 20 minut. Masko za roke si pripravite enkrat tedensko.


Uporabljajte kremo za sončenje

Eden glavnih znakov staranja je hiperpigmentacija kože. Razlog za to je sonce, zato tudi na rokah redno uporabljajte zaščito pred soncem.

OSTALI ČLANKI IZ TEME HIGIENA

02.07.2018

Čiščenje pack

Raznorazne aktivnosti naših otrok se pogosto končajo s packami na oblačilih. Tako se…
02.07.2018

Pripravite domače belilo

Vsi vemo, da belilo ni zdravo. Ker vsebuje polno nevarnih snovi, ni primeren za otroke in…
04.12.2017

Pravilna nega rok

Vsi skrbno pazimo na to, kakšen je izgled našega obraza, pozabimo pa na to, da so roke…
15.11.2017

Okroglo čisti bolje

S pravilno nego zob in celotne ustne votline preprečimo nastanek vnetja dlesni –…
14.09.2017

Prednosti menstrualnih skodelic

Majhno menstrualno skodelico iz silikona ali lateksa predstavnice nežnejšega spola…