Obvladajte inkontinenco

Zdravstvene težave so navadno tiste, ki v naša življenja ne prinašajo ničesar dobrega. Nekatere neposredno vplivajo na naše fizično počutje, spet druge pa se odražajo na drugačne načine, kar lahko močno načne našo samopodobo in tako močno vpliva na različne aspekte našega življenja. Med slednje zagotovo sodi tudi inkontinenca, o kateri pa še vedno premalokrat spregovorimo naglas. Vendar je o tej tegobi potrebno spregovoriti, saj je pomembno, da težavo znamo obvladati in si s pripomočki, ki so na trgu, zagotoviti kvalitetno in aktivno življenje.

Težave z inkontinenco zagotovo niso življenjsko nevarne, utegnejo pa biti sila neprijetne. Občutek sramu, strah pred tem, da bi oddajali neprijeten vonj po urinu in stalna potreba po bližini stranišča so le nekateri dejavniki, ki posameznika hitro lahko vodijo v izolacijo in izjemno znižajo kakovost njihovega življenja.

Strokovnjaki ocenjujejo, da se kar dobra tretjina žensk, starejših od 60 let, sooča s stresno inkontinenco, obenem pa zdravniško pomoč ob omenjenih težavah navadno poiščejo dokaj pozno. Seveda je stanje podobno tudi pri moških. Po mnenju stroke ima kar slabih 15 odstotkov moških, starejših od 40 let, simptome prekomerno aktivnega mehurja. Svoje dodajo še morebitne težave s prostato, ki se z leti povečuje in tako lahko povzroča težave pri uriniranju.

Potrebno je poudariti, da je najbolj pomembno, da v primeru navedenih težav čim prej poiščemo zdravniško pomoč. Stresno in urgentno urinsko inkontinenco je namreč mogoče zdraviti. Prav zato nima smisla, da se tovrstnih težav sramujemo in se skupaj z njimi umikamo v osamo, med štiri stene našega doma.

Pomagamo si lahko tudi sami

Poleg zdravljenja pa si lahko do določene mere pomagamo tudi sami. Zagotovo velja, da se ob težavah z inkontinenco poskusimo izogibati hrani, ki draži mehur, pa tudi vsem diuretičnim živilom. Obenem se moramo potruditi, da vzdržujemo zdravo telesno težo. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je ob tovrstnih težavah izrednega pomena tudi skrb za redno higieno, življenje pa si lahko močno olajšamo tudi s pripomočki, ki hitro vpijajo urin in tako pomagajo preprečevati draženje, ki ga le-ta lahko povzroča.

Prava izbira pripomočkov je tako ključnega pomena, da lahko kljub težavam z inkontinenco ostanemo aktivni in »svobodni«. Seveda je pomembno, da predloge za inkontinenco menjujemo dovolj pogosto ter tako preprečimo morebitne uroinfekte in vnetja kože. Pri umivanju intimnih predelov se priporoča uporaba mil z nizko pH vrednostjo, ki prav tako pomagajo preprečevati težave s sluznico in kožo zaradi prisotnosti urina.

Pripomočki Abena so prava rešitev!

Ena izmed odličnih rešitev so visokokakovostni pripomočki za inkontinenco danskega proizvajalca Abena. Omogočajo namreč visoko stopnjo zaščite pri težavah z nehotenim izločanjem urina oz. blata, obenem pa so diskretni, kar pomeni, da ljudem okoli vas ni potrebno vedeti za vaše težave.

Ob lahki in srednji inkontinenci se za ženske tako priporoča uporaba predlog za inkontinenco Abena Light. Te nudijo odlično zaščito pred iztekanjem urina, dodano imajo stransko zaščito pred iztekanjem, hkrati pa so mehke ter imajo zmožnost hitrega vpijanja tekočine in omogočajo občutek svežine preko celega dneva.

Seveda je Abena poskrbela tudi za moške, ki so jim pri težavah z uhajanjem urina na voljo anatomsko oblikovane predloge Abena Man Formula. Na voljo so predloge z različnimi stopnjami vpojnosti, kar pomeni, da se izbira pripomočka prilagodi stopnji neželenega uhajanja urina. Predloge se ponašajo z visoko in hitro vpojnostjo, obenem pa so diskretne in omogočajo kvalitetno in aktivno življenje.

Za vse tiste, ki se bolj aktivno ukvarjajo s športom ali pa so dlje časa odsotni od doma, pa so na voljo posebne vpojne hlačke za enkratno uporabo Abena Pants. Uporabljajo se enako, kot klasično spodnje perilo, ponašajo pa se s širokim pasom in posebno, prilagojeno obliko, kar zagotavlja, da hlačke ostanejo na svojem mestu in so lahko uporabniki brez skrbi zaradi morebitnega iztekanja urina.

************

Če niste prepričani, kateri pripomoček za inkontinenco uporabiti ali vas zanima več, lahko pokličete na brezplačno številko 080 22 53, kjer vam bodo svetovalci podjetja Abena-Helpi pomagali izbrati pripomočke ter vam poslali brezplačne vzorce. Prav tako se za nasvet lahko obrnete tudi preko e-pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

OSTALI ČLANKI IZ TEME HIGIENA

21.09.2021

Obvladajte inkontinenco

Zdravstvene težave so navadno tiste, ki v naša življenja ne prinašajo ničesar dobrega.…
10.05.2021

Vaši najbolj zanesljivi pomočniki v vsakem vremenu - sušilni stroji WaveActive iz Gorenja

Skrb za čisto in sveže perilo gospodinjam pogosto vzame veliko časa, ki bi ga lahko…
12.04.2021

Odpravite karies, preden bo prepozno

Karies je zelo pogosto ustno obolenje, ki ga lahko s pravilno ustno higieno in z…
26.03.2021

Pomivalni stroji, ki navdušijo še tako zahtevne gospodinje

Pomivalni stroji so tu zato, da olajšajo gospodinjska opravila, kljub temu pa jih…
25.03.2021

Odstranite zobni kamen, da ne bo ta odstranil vaših zob

Med tistimi, ki nam ni vseeno za naše zdravje, je tudi ustna higiena zagotovo pomemben…