Ali veste katere so to navade zdravih in srečnih ljudi?

Ni skrivnost, da je čas, v katerem živimo, zelo zahteven. Hkrati moramo imeti uspešno kariero, urejeno zasebno življenje in po možnosti biti v dobri formi. Nekateri bodo v vsem tem tudi uspeli in kljub temu še vedno ne bodo zadovoljni, drugi pa si bodo prizadevali, da bi dosegli ta ideal. Včasih se je preprosto potrebno sprostiti in prepustiti, drugič pa trdo garati ... Za vas smo zbrali 6 nasvetov, ki vam bodo zagotovo pomagali.

Zastavite si cilje
Za začetek si zastavljajte jasne in realne cilje, saj ima ta ukrep močan psihološki trenutek, h kateremu boste posledično tudi stremeli. Postavite si tudi uresničljive okvirje. Če ste neprestano v bitki s časom, občutimo nezadovoljstvo, ker stvari nimate pod nadzorom. Naučite se torej upravljati s časom.

Dobri medsebojni odnosi
Kljub zasedenosti s službo si vzemite čas, da se družite s prijatelji in tistimi, ki so vam pri srcu. Verjetno je med tem napornim tempom lažje pisati e-maile, sporočila, a pomembno je, da razmerja negujete iz oči v oči. Vzemite telefon, pokličite najboljšega prijatelja in se dogovorita za kavo. Pozabite na konflikte in odpustite stare zamere ter se napolnite s pozitivnimi čustvi.

Bodite hvaležni
Beseda »hvala« ni le vljudna gesta – je tudi pomembna vrednota v vsakdanjem življenju. Ljudje, ki večkrat razmišljajo o stvareh, za katere so hvaležni, občutijo več sreče kot tisti, ki nanje pozabijo. Napolnite srce s hvaležnostjo za vse, kar lahko uživate, in opazujte, kako se z vašo hvaležnostjo svet okrog vas spreminja.

Pazite na prehrano
Tudi hrana vpliva na našo srečo in dobro počutje. Ni potrebno pretiravati, držite se preprostega pravila oziroma razmerja 80:20, kar pomeni, da bi večina obrokov, ki jih zaužijemo, morala biti zdrava in uravnotežena. Ostalih 20 % časa se sprostite, privoščite si kakšen kos dobre čokoladne torte, ali pa kozarec kakovostnega rdečega vina.

Telovadite
Ni novost, da telovadba izboljša vaše zdravstveno stanje, ampak ali ste vedeli, da pozitivno deluje tudi na dolgoročen občutek sreče? Redna telovadba zmanjšuje stres, sprošča endorfine, izboljša imunski sistem in počutje. Če niste ljubitelj telovadbe, obujte udobne čevlje ara in se podajte na dolg sprehod po mestu ali naravi.

Bodite pozorni na »ta trenutek – tukaj in zdaj«
Bodisi ste jutro začeli z meditacijo, sprehodom psa, branjem ali toplim aromatičnim čajem ... Vzemite si trenutek in opazujete okolico ter se zahvalite, da imate možnost živeti življenje, ki vam je dano. Če imate hrano na mizi, vam je toplo, streho nad glavo – ste mnogo bogatejši, kot si lahko mislite.

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

13.09.2019

Kakšna je letošnja jesenska zapoved?

Ni skrivnost, da so ženske radi urejene in opažene. Tiste, ki obvladajo kombiniranje,…
06.09.2019

Estetika v ortodontiji

Ortodontija je veja zobozdravstva, ki se ukvarja z odpravljanjem položajnih nepravilnosti…
27.08.2019

Ne spreglejte jesenskih trendov obutve

Vaša garderoba s čevlji bo slej kot prej zahtevala prilagoditev in zamenjavo poletnih…
07.08.2019

Znate izbrati pravo kravato?

Modni nasvet: kako izbrati pravilno kombinacijo kravate in srajce? Izbor kravate že na…
18.07.2019

Športni copati - hit letošnjega poletja

Športni copati so zagotovo nepogrešljiva stalnica vsake garderobe – ne glede na letni…