Rumena, rumena - hit barva poletja

Pravijo, da rumena barva simbolizira sonce, toplino, veselje, večno upanje, optimizem, dobro voljo, odprtost ljudi in ne glede na modne trende in osnovne zakonitosti vsake posamezne sezone, prav rumena barva ostaja stalnica v poletnih dneh. Sonce, morje in čudovita zagorela polt so odlična inspiracija, da to poletje izberete rumeno. Rumena je drzna, zato so drzne tudi modne kombinacije!

Kako izbrati pravo rumeno barvo k tenu kože?

Rumeno barvo je potrebno previdno kombinirati k tenu kože, saj lahko nepravilna izbira izniči vašo podobo. Rumena barva odlično poudari zagorelost kože. K temnejši, olivni ali lepo zagoreli polti lahko kombinirate močne odtenke rumene, kot so sončno-rumena, limonina-rumena, neonsko-rumena in zlato-rumena barva. Tisti, bolj svetle polti, izbirajte raje med nekoliko temnejšimi odtenki rumene ali med gorčično rumenimi odtenki, ki se bodo skladali s svetlim odtenkom vaše polti. Ženske s svetlo poltjo se izogibajte močni neonsko rumeni barvi.

Kako kombinirati in nositi oblačila rumene barve?

Včasih se kar ne moremo odločiti za rumena oblačila, ker nimamo ideje, kako jih kombinirati. Tukaj je nekaj namigov pri kombiniranju rumene barve:

1. Nikoli ne kombinirajte različnih odtenkov rumene barve. Kadar npr. oblečete sončno rumene hlače, le-teh ne kombinirajte z bledo rumeno majico, temveč se raje odločite za črno, belo, krem ali vijolično majico. Bolj drzni in ljubitelji barvitosti lahko rumeno kombinirate z vijolično, kraljevsko modro, rdečo in oranžno barvo.

2. Močne odtenke rumene barve kombinirajte z bolj temnimi barvami, kot so črna, modra, vijolična. K svetlim odtenkom rumene kombinirajte bolj svetle, nežne barve, kot so bela, bež in krem barva.

3. Preveč rumene lahko odbija, zatorej previdno pri izbiri rumenih modnih detajlov in dodatkov.

6. Rumena barva se odlično obnese kot opazen in izstopajoč modni dodatek, pa naj gre za rumene balerinke modne znamke ara ali modno torbico. Le-te lahko odlično kombinirate k večnemu džinsu, poletni obleki ali k poslovnemu kostimu, odvisno od potrebe in priložnosti vašega vsakdana.

7. Rumena modna oblačila lahko uporabite tudi v poslovne namene, vendar ne pretiravajte z njimi. Vedno jih kombinirajte s temnimi, umirjenimi toni, ki se skladajo s pravili poslovnega oblačenja.

8. Kombinacija jeansa in rumene barve je vedno dobrodošla in varna izbira.

8. Pri izbiri in kombiniranju rumenih oblačil bodite previdni. Posegajte po dobro krojenih oblačilih, ki se bodo skladale z vašimi telesnimi linijami. Izberite prave barvne kombinacije. Verjemite, opažene boste v objemu poletne rumene barve!

123132411-7995

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

13.09.2019

Kakšna je letošnja jesenska zapoved?

Ni skrivnost, da so ženske radi urejene in opažene. Tiste, ki obvladajo kombiniranje,…
06.09.2019

Estetika v ortodontiji

Ortodontija je veja zobozdravstva, ki se ukvarja z odpravljanjem položajnih nepravilnosti…
27.08.2019

Ne spreglejte jesenskih trendov obutve

Vaša garderoba s čevlji bo slej kot prej zahtevala prilagoditev in zamenjavo poletnih…
07.08.2019

Znate izbrati pravo kravato?

Modni nasvet: kako izbrati pravilno kombinacijo kravate in srajce? Izbor kravate že na…
18.07.2019

Športni copati - hit letošnjega poletja

Športni copati so zagotovo nepogrešljiva stalnica vsake garderobe – ne glede na letni…