Nove dimenzije depilacije

Čeprav je poletje zaprlo svoja vrata in bodo zimski plašči, šali in rokavice kmalu postali del naše nepogrešljive garderobe, je zdaj najprimernejši čas, da se lotimo večne nadloge, na katero sicer ob koncu poletja marsikdaj pozabimo – odvečnih dlačic. Če združimo hitrost in rezultate brez stranskih učinkov, brez omejitev glede barve dlačic in brez bolečin, dobimo novo dimenzijo depilacije. – fotoepilacijo, ki je zdaj na voljo tudi v Sloveniji.

Kakšne so prednosti fotoepilacije pred drugimi oblikami depilacije?
S fotoepilacijo lahko odpravimo vse težave, ki nam jih povzročajo druge metode, kot so britje, puljenje, depilacije in elektroliza. Z nekaj ponovitvami se poslovimo od mozoljčkov, vnetij, vraščenih dlačic, srbečic in drugih poškodb kože ter seveda dlačic.

Kako se ta način trajnega odstranjevanja dlačic razlikuje od laserskega?
IPL-tehnologija in laser delujeta v bistvu po enakem principu oddajanja svetlobe. IPL je novejša tehnologija, ki je v primerjavi z laserjem primerna za večino tipov kože in več barv dlačic, saj se uporablja širši spekter valovnih dolžin. Prav tako kot laser pa daje dolgotrajne rezultate. To pomeni, da smo lahko uspešni tudi pri odstranjevanju svetlejših dlačic na temnejši koži. Pomembna prednost pred laserjem je tudi to, da so terapije neboleče, hitrejše in cenovno ugodnejše.

Obstaja rešitev za vraščene dlačice?
Vraščene dlačice niso le neprijetne na pogled, ampak povzročajo tudi vnetja in so lahko sila boleče, vendar pa se jih lahko učinkovito znebimo s pomočjo naprednih tretmajev fotoepilacije za ženske in moške. Ta neboleč postopek z najsodobnejšo tehnologijo deluje tako, da s pomočjo toplote oslabi oz. uniči celice v mešičku dlačic, ki omogočajo njihovo rast. Dlačice že po prvem tretmaju postanejo redkejše in tanjše, njihova rast pa počasnejša. Vraščanja dlačic ni več, saj pri tej obliki depilacije ne pride do poškodb povrhnjice, ki je navadno vzrok vraščanja pri pogostem britju ali puljenju oziroma voskanju. Zaradi svetlobe, ki se pri fotoepiliciji uporablja, se bistveno izboljša tudi struktura kože.

Kako začeti s tretmajem, kako se stranka seznani z njim?
Stranki se najprej podrobno razloži, kako postopek poteka in kaj lahko pričakuje. Na osnovi strokovnega vprašalnika se preverijo zdravstveno stanje in morebitne kontraindikacije. Na koncu se izvede tretma na manjšem delu želenega predela. Tako stranka preveri, kakšen je občutek, kako se odziva na svetlobo, opazujeta se pojav morebitnih alergij in sama učinkovitost terapije. Nato se stranka dogovori za prvi redni obisk. Poskusni tretma je v vseh Nomasvello centrih za fotoepilacijo brezplačen.

Kako hitro je dlačic občutno manj?
Največja razlika je vidna že po prvem obisku, ko med 60 in 80 % vseh dlačic izpade. Tiste, ki zrastejo nazaj, so tanjše, svetlejše in rastejo počasneje. Z vsakim obiskom je teh dlačic manj. Z nekaj ponovitvami se lahko odstrani od 80 do 90% vseh dlačic. Dodatna prednost te metode je tudi ta, da si dlačice med enim in drugim obiskom lahko ves čas brijete, če želite.

Kolikokrat je treba postopek ponoviti?
Težko je napovedati število ponovitev, saj je to različno za vsakega posameznika in je odvisno od številnih dejavnikov, kot so barva, debelina, globina in gostota dlačic, barva kože, izbrani predel, spol in starost stranke, pa tudi njen hormonski status. V povprečju je pri ženskah potrebnih med šest in deset tretmajev, pri moških med osem in dvanajst. Ker je treba postopek večkrat ponoviti, je ravno sedaj najprimernejši čas za prvi obisk, da bi do naslednjega poletja že lahko uživali v gladki koži.

Kako pogosti so obiski?
Na začetku so tretmaji s 5-tedenskim zamikom, nato pa se ta časovni razmik daljša, saj še delujoči mešički potrebujejo več časa, da proizvedejo dlačico. Potek tretmajev se določa individualno za vsako stranko. Po tretmaju koža ni rdeča, ne srbi in ne peče.

Ali so rezultati trajni?
Da. Po določenem številu ponovitev dosežemo želeni rezultat. Tega potem vzdržujemo z obnovitvenimi tretmaji, vendar ne več kot en ali dva obiska letno.

Komu se postopek odsvetuje?
Fotoepilacije se ne priporoča nosečnicam in doječim materam, tistim, ki jemljejo fotosenzitivna zdravila, bolehajo za kožnimi boleznimi, imajo močnejšo alergijo na sonce ali fotosenzitivno epilepsijo. Prav tako se ne izvaja na predelih, na katerih ima stranka večje znamenje, tetovažo ali trajen »makeup«. Majhen odstotek ljudi IPL svetlobe ne prenaša dobro, zato se to najprej preveri z brezplačnim poskusnim tretmajem.

Kaj je novega?
Sedaj je fotoepilacija še dostopnejša s kartico prijateljstva in MINI predeli, ki imajo še ugodnejšo ceno. Poleg tega pa je ta čas primeren ne samo za dlačice, temveč tudi za nego vaše kože s fotopomlajevanjem, odpravljanjem pigmentacije, globinskim čiščenjem kože in nego aknaste kože. Prav tako pa lahko obdarite prijatelje in najbližje z darilnimi boni.

promocijski članek

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

30.09.2019

Čista švedska lepota za vse - Dogodek ob predstavitvi kozmetike Idun Minerals

V četrtek, 26. septembra 2019, so se lepotne urednice, novinarke in blogerke v Kavarni…
26.09.2019

Kakšni plašči bodo v trendu to jesen?

V jesenski kolekciji prehodna vrhnja oblačila zasedajo posebno mesto, še posebej…
19.09.2019

Modni nasvet: se morajo čevlji ujemati s torbico?

To je eno tistih modnih pravil, ki že nešteto modnih let muči dame vseh generacij, po…
16.09.2019

Nove dimenzije depilacije

Čeprav je poletje zaprlo svoja vrata in bodo zimski plašči, šali in rokavice kmalu…
13.09.2019

Torbice za vsako priložnost

Večini žensk se zdi nepredstavljivo, da bi zapustile dom brez torbice, v kateri imajo vse…