5 trikov za podaljšanje obstojnosti šminke

Veseli december se približuje in z njim čas zabav. Takšnih zabav, ko si bo vsaka ženska želela navdušiti s svojim svečanim videzom, v katerem ne bo nič prepuščeno naključju. Skrbno izbrana oblačila dobijo prav poseben žar, če jih dopolnjuje brezhiben make-up. Ker slednjega nič ne uniči bolj kot nenatančno nanešena šminka, ki po možnosti po nekaj požirkih pijače, zbledi, smo danes za vas poiskali 5 trikov, kako podaljšati obstojnost šminke. 

Izbirajte bolj pigmentirane odtenke
Bolj kot je šminka nežna in neizrazita, hitreje bo zbledela. Živahni svetli ali temni odtenki pa se zaradi večje pigmentiranosti obdržijo dlje in ne zbledijo po več ur. Priporočamo mat rdečila za ustnice IDUN Minerals. 

Negujte ustnice
Četudi izbirate dolgoobstojne šminke, se te ne bodo obdržale, kot bi želeli, če bodo izsušene in se bodo začele "lupiti". Da bi se temu izognili, jih negujte z bogatim hranilnim balzamom. Svetujemo balsam IDUN Minerals, ki pomirja razdražene ustnice, jih ščiti in vlaži z izvlečki karitejevega masla ter olivnega, ovsenega in repičnega olja. K dodatni negi poškodovanih ustnic pripomore dodatek sončičnega olja.

 

Vedno uporabite črtalo za ustnice
Najprej s črtalom občrtajte ustnice in tako natančno določite obliko, nato pa z njim pobarvajte prav vso površino ustnic. Črtalo namreč deluje kot "primer", kot baza, ki podaljša obstojnost in odtenku šminke doda globino. 

Odtisnite in ponovno namažite
Po prvem nanosu šminke vzemite robček in nanj odtisnite prvi nanos šminke. Na ta način boste odstranili odvečno olje kot bariero, zaradi katere bi drugi nanos šminke sicer zdrsel iz ustnic, in na ustnicah bo ostal samo pigment šminke. Nato izbrano šminko še enkrat nanesite in šele na tej točki se bo pokazal njen pravi karakter. 

Za konec uporabite suhi puder
Da bi se izognili polzenju šminke čez rob ustnic in puščanju odtisov na sleherni skodelici za kavo, ličenje ustnic zaključite z nanosom brezbarvnega suhega pudra. Svetujemo suhi puder v kamnu IDUN Minerals.

 

Promocisjko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

01.08.2020

Revolucionarne metode za samozavestnejšo pomlad in poletje

Pripravite se za poletje in preverite, kaj vam ponujajo najsodobnejše tehnologije v…
30.07.2020

Poslovite se od mehkih in slabih nohtov

Smo ekološko podjetje iz vseh vidikov! Naši izdelki vsebujejo le skrbno izbrane…
28.07.2020

Blefaroplastika - za zdrav, mladosten in spočit videz

Že bonton nas uči, da moramo ob komuniciranju z osebami, le-te gledati v oči. Očesni…
24.07.2020

Popoln konec tedna: 7 majhnih ritualov za vikend pred nami

Kako vsak konec tedna spremeniti v popoln oddih? Majhni rituali bodo v vikend vdihnili…
27.06.2020

Domača lekarna za lase

Skrb in nego za naše lase je treba prilagoditi tudi letnim časom oz. letnim sezonam.…