Ali ste vedeli, da vino prinaša številne lepotne koristi?

Lepotne koristi tega čudežnega napitka so bile odkrite že zdavnaj. Sestavine, ki jih najdemo v vinu, lahko na koži naredijo čudeže. In seveda, ne pozabite, spodnja dejstva so resnična, rezultati pa so možni le, če v vinu uživate zmerno. Prinašamo vam sedem prednosti, ki jih lahko vaša naravna lepota pridobi ob uživanju tega božanskega napitka.

Vino je nekonvencionalen toner kože

Znano je, da je šampanjec učinkovit antioksidant za kožo zahvaljujoč antioksidantom, ki jih vsebuje. Po besedah newyorške dermatologinje Marine Peredo nam bo vinska kislina pomagala izenačiti ton kože. Poleg tega so njegove antibakterijske lastnosti izjemno učinkovite za mastno kožo ali kožo, nagnjeno k aknam.

Ali ste vedeli da vino prinaša številne lepotne koristi

Ne redijo

Strokovnjaki za zdravje in prehrano pojasnjujejo, da ima petnajst kozarcev vina ali šampanjca približno 120 kalorij z relativno nizko vsebnostjo sladkorja. Poudarjajo tudi, da sta vino in šampanjec najpogostejši "koktajl" za hujšanje, saj ga običajno srkamo počasi in ga najpogosteje uživamo v manjših količinah. In to kvečjemu eno ali dva kozarca, za razliko od drugih alkoholnih pijač, s katerimi pogosto pretiravamo.

Povečuje možgansko aktivnost

Raziskave kažejo, da polifenoli, zeliščne spojine, s katerimi je bogato rdeče vino, pospešujejo pretok krvi skozi krvne žile. Skratka, te dobre spojine v naše možgane prinašajo kisik in sladkor, kar lahko prepreči morebitne zdravstvene težave.

Vino je zdravo

Po raziskavi Oddelka za prehrano na Harvard School of Public Health, so ženske srednjih let, ki uživajo 5-15 gramov alkohola na dan, izpostavljene manjšemu tveganju in imajo manj pogosto težave s srcem. Dokazano je, da zmerna količina rdečega vina (en kozarec za ženske, dva za moške) prinaša številne zdravstvene koristi, vključno z zmanjšanim tveganjem za srčni infarkt in možgansko kap.

Vino je odličen piling

Zaradi njegovih antioksidativnih lastnosti ga pogosto pri negi kože uporabljajo v korejskem lepotnem svetu, v zadnjem času pa se je ta trend razširil tudi v Ameriki. Izvleček grozdnih semen je izjemno učinkovit pri odstranjevanju odmrlih celic s kože in preprečuje škodo, ki jo lahko povzročijo prosti radikali.

S kozarcem vina v boj proti staranju

Rdeča vina so bogata z antioksidanti, ki dokazano upočasnjujejo znake staranja na koži in hkrati ščitijo pred poškodbami prostih radikalov. Poleg tega vsebujejo polifenole, ki preprečujejo oksidacijo celic in pomagajo pri regeneraciji kože pred škodljivimi učinki UV sevanja.

Spodbuja lepotni spanec

Ste se kdaj vprašali, zakaj vas vino pomirja? Raziskave, ki so jih izvedli na milanski univerzi, so pokazale, da se melatonin, ki ga najdemo v grozdju, v procesu fermentacije spremeni in postane podoben melatoninu, ki se naravno proizvaja v našem telesu. Največ melatonina najdemo ravno v rdečih vinih. Zato za upočasnjeno staranje organizma, dvig razpoloženja, in sprostitev priporočamo kozarec dobrega rdečega vina, kot je modri pinot iz Vinske kleti Zlati grič. Seveda, bodite previdni, če želite pozitivne učinke, z vinom ne pretiravajte. Na zdravje!

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

29.03.2020

Kožo očistite, nahranite, navlažite

Obraz je zelo izpostavljen del telesa, zato mu pogosto namenjamo veliko pozornosti.…
27.03.2020

Spomladanska priporočila: 6 živil, za katere bo vam vaša koža hvaležna

Ko gre za zdravje kože, velja stari rek: si to, kar ješ. Prihaja pravi čas za pomladno…
25.03.2020

Prednosti naravne kozmetike

Naravna kozmetika je alternativa klasičnim kozmetičnim izdelkom, v katerih običajno…
24.03.2020

Do polnih ustnic s hialuronsko kislino

Na splošno je obraz tisti, ki ga ljudje najprej opazimo. Poleg rok je najbolj viden in…
21.03.2020

Zdravo lasišče = lepi lasje

Ste vedeli, da je eden izmed razlogov za nezdravo lasišče prevelika uporaba kozmetičnih…