Kožo očistite, nahranite, navlažite

Obraz je zelo izpostavljen del telesa, zato mu pogosto namenjamo veliko pozornosti. Vendar pa nega kože na obrazu zahteva kar nekaj znanja in veščin, saj lahko z napačnim tretmajem naredimo več škode kot koristi.

Veronika Bilban

Izdelki, ki jih vnašate na obraz morajo biti primerni za vaš tip kože. Le s pravilno izbiro boste dosegli učinek, ki ga boste želeli.
Smiselno je, da si kožo najprej dobro očistite s čistilnim mlekom, nanesete tonik. Na ta način boste odstranili ličila in nečistoče ter pripravili obraz za vsakodnevni nanos kreme. Če imate čas, si vsakih sedem ali štirinajst dni naredite tudi nežen piling.

Katero kremo boste izbrali, je odvisno od tega, ali imate normalno, suho, mastno kožo ali kombinacijo suhe in mastne. Če ne veste, obiščite kozmetični salon ali dermatologa, ki vam bo svetoval ter vam predlagal, kaj je za vas najbolj primerno – od dnevne do nočne kreme, izdelkov proti aknam, gubam, če potrebujete vlažilno masko, serum, olje za regeneracijo kože, kvalitetno, hranljivo kremo ... Možnosti je precej.
Predvsem ne smete pozabiti na vlaženje, saj koža potrebuje vlago - ne glede na tip. V kremah se pogosto pojavi sestavina imenovana hialuronska kislina. Le-ta ima namreč sposobnost, da v koži zbira in nato zadrži vlago. Dejstvo pa je, da se s starostjo njena količina zmanjšuje, zato jo mnogi prek izdelkov dodajajo zaradi vlaženja, znana naj bi bila tudi po protivnetnih učinkih, obnavljanju celic oziroma celjenju kože, poleg tega hialuronska kislina zagotavlja dobro oskrbo s hranilnimi snovmi in kisikom ... Koža z njeno pomočjo postane bolj gladka, polna, sveža, skratka bolj zdrava in privlačna.

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

27.05.2020

Poslovite se od mehkih in slabih nohtov

Smo ekološko podjetje iz vseh vidikov! Naši izdelki vsebujejo le skrbno izbrane…
18.05.2020

Absolutna Novost! Konec s CELULITOM!

Dobrodošli med najboljšimi! Katero je skrivno orožje v boju proti zmanjšanju vidnosti…
06.05.2020

Odstranjevanje znamenj, bradavic ali pecljatih izrastkov

Koža je največji človeški organ, na katerem se lahko v času življenja pojavijo številne…
20.04.2020

Spomladanska priporočila: 6 živil, za katere bo vam vaša koža hvaležna

Ko gre za zdravje kože, velja stari rek: si to, kar ješ. Prihaja pravi čas za pomladno…
07.04.2020

Kako do čvrste in negovane kože telesa v samo 4 korakih?

Čeprav je koža naš največji organ, je ravno koža tista, ki ji številni ne namenijo dovolj…