Nasveti za zdrave in sijoče lase


Skrb za lase je dokaj enostavna. Obstaja nekaj drobnih nasvetov, ki vam pomagajo doseči, da bodo vaši lasje zdravi in lepi, le upoštevati jih je treba.
SARA SOČAN
Za lase je treba poskrbeti že med umivanjem. Kupite kvaliteten šampon, ki je primeren za vaš tip las in ne vsebuje sulfatov, parabenov ali drugih kemikalij, temveč izberite takšne, ki imajo čim več naravnih sestavin. Vsekakor pa strokovnjaki svetujejo, da ni priporočljivo, da si lase umivate prepogosto, saj boste s tem lase izsušili, iz lasišča odstranili naravna olje, kar bo pripeljalo do poškodbe las. Z balzamom je podobno kot s šamponom. Za vas je najboljši tisti, ki je primeren vašemu tipu las, dolžini in stanju vaših las.
Dober nasvet je, da si lase prelijete s kisom, preden jih začnete šamponirati. S tem boste poskrbeli za sijoče in bolj čiste lase, prav tako je z njim mogoče odpravljati prhljaj. Uporabite eno merico kisa (npr. organskega jabolčnega kisa) in tri merice tople vode, nato sperite in si umijte lase kot običajno.
Posušite si jih čim bolj naravno in pozabite na fen, saj toplota lase uničuje. Po umivanju si jih ne drgnite z brisačo, ampak jih raje zavijte v bombažno majico (T-shirt), saj so brisače narejene iz materiala, ki je dokaj grob in zato lahko poškoduje lase oz. povzroči razcepljene konice. Izogibajte se česanju mokrih las. Strokovnjaki prav tako svetujejo, da si tudi suhih las ni smiselno česati prepogosto. Res je, da česanje stimulira folikle, ki spodbujajo rast, toda s pretiravanjem česanja škodujete lasem.
Lasje potrebujejo vlago, zato ni odveč, če razmislite o tem, da bi nanje nanesli mešanico mandljevega, olivnega, kokosovega in sivkinega olja. Zmešajte jih v enakem razmerju, nanesite na lase in pustite, da deluje eno uro preden jih umijete. Nasvet, ki je ga je vredno upoštevati je tudi ta, da si konice las postrizite vsakih šest do osem tednov. S tem boste preprečili njihovo lomljenje ter poskrbeli za lepe, gladke lase in njihov zdrav videz.
Nikar ne pozabite na pravilno in uravnoteženo prehrano, ki naj vsebuje veliko mineralov, vitaminov, (še posebej vitamina C, ki lase krepi), poskrbite pa tudi, da bo vaše življenje čim manj stresno, saj lahko stres in psihična obremenitev povzročita izgubo las. Poiščite način, s katerim se boste sprostili in se znebili odvečnih skrbi.

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

24.01.2021

5 trikov, kako preživeti dlje časa v čevljih z visoko peto

Ljubimo visoke pete! Noge so videti daljše in zapeljive, vse modne kombinacije bolj…
23.01.2021

Skrivnost pravilne nege las

Lepi lasje so zdravi lasje. Poskrbimo, da bo naša pričeska ne le čudovita navzven, ampak…
22.01.2021

Kakšna oblačila izbrati, če ste močnejše postave?

S pravilno izbiro oblačil se boste počutili lepši, bolj zapeljivi in boste svoje…
21.01.2021

Ali veste katere so to navade zdravih in srečnih ljudi?

Ni skrivnost, da je čas, v katerem živimo, zelo zahteven. Hkrati moramo imeti uspešno…
20.01.2021

Modne navdušenke so izbrale čevlje Ara!

Ženske smo rade lično urejene, še zlasti pa smo izbirčne, ko pride do obuval. Naša…