Skrivnost je skrita v prehrani


Ste že kaj slišali ali prebrali o prehrani po dr. Johanni Budwig, pa ne veste, če je to res? Kombinacija kvarka (puste skute) in olja iz lanenega semena je resnično fenomen!
Dajana Orbis
Znanje dr. Budwigove o raku in prehrani je bilo enkratno. Lothar Hirneise, avtor knjige Kemoterapija zdravi raka in zemlja je ravna plošča (bil je njen edini učenec) pravi, da je z njo umrla morda največja raziskovalka raka, kar jih je svet kadar koli videl. Brez pretiravanja jo lahko uvrstimo na seznam imen, kot so dr. Paul Gerhard Seeger, dr. Otto Warburg, dr. Max Gerson in še nekateri. Vsa ta imena so še vedno sinonim za izredno kvalitetno raziskovanje raka in njegovega zdravljenja. Z izrednim poznavanjem različnih področij – farmakologije, kemije, fizike, biologije in seveda tudi medicine – ji je uspelo uskladiti povezanost moderne fizike z vprašanji problematike raka. Zato je danes nesmiselno trditi, da je dr. Budwigova živela v nekem drugem času in da so njena dognanja in priporočila zastarela ...
Vsak, ki se odloči, da bo izboljšal svoje zdravje tudi s pomočjo prehrane po dr. Budwigovi pa se mora zavedati, da bližnjic in površnega pristopa ni oz. ne prinese rezultata. Njenih priporočil prehrane se je treba dosledno držati. Mnogo ljudi naredi prav to: za zajtrk pojedo skuto z lanenim oljem, vse ostalo do večera pa nima kaj dosti skupnega z oljno-beljakovinsko prehrano. Tudi sama je od svojih pacientov zahtevala brezpogojno disciplino. Edino to je prineslo rezultat oz. izboljšanje.
Oljno-beljakovinska prehrana

Prav gotovo ni nikakršna skrivnost, da nima dr. Budwigova v svojem standardnem delu Oljno-beljakovinska prehrana niti enega samega recepta z mesom ali jajci in da je skoraj vse svoje življenje posvetila boju proti margarini, rafiniranim oljem, konzervirani hrani ...
Na primeru, ki sledi lahko vidite, kako pomembno je razumevanje dr. Budwigove oz. celotnega sistema. Glede na vse kar je danes znanstveno objavljeno o omega 3, težko razumemo, zakaj so jajca tako neprimerna za oljno-beljakovinsko prehrano. Če namreč na jajca gledamo nevtralno, vsebujejo biološko najkakovostnejšo beljakovino, ki jo človek lahko jé, vsebujejo pa tudi zelo veliko cisteina. Torej bi morala biti jajca pravzaprav najidealnejše živilo za oljno-beljakovinsko dieto. In če zdaj nekdo izjavi, da so ta dejstva odkrili šele pred nekaj leti in da gospa Budwig tega še ni mogla vedeti, ste zavedeni. Žal je dr. Budwigova pokojna in se ne more več braniti. V nasprotnem primeru bi vam namreč pojasnila, kako negativen vpliv imajo jajca na pH v krvi in da izničujejo delovanje tako zelo pomembne zelnice v oljno-beljakovinski prehrani. Ter da preprosto ne more obstajati nikakršna moderna margarina, ker je pač ni mogoče proizvesti, ne da bi popolnoma spremenili prostorsko strukturo, tako da vsak gram margarine negativno spremeni celično membrano. Izvedenec za oljno-beljakovinsko prehrano je bila dr. Budwigova. Zato je še kako pomembno, da se bolnik drži načel, ki so opisane v knjigah dr. Budwigove in ne kar vse danes lahko prebere na spletu.
Dr. Budwigova in njena oljno-beljakovinska prehrana sta dokazano pomagali mnogim ljudem; poudarek je na dokazano. A kot smo že zgoraj napisali. Tistim, ki so se zavzeli, disciplinirali in niso iskali bližnjic. Dr. Budwigova je vsakemu pacientu tudi povedala, da se bo moral te prehrane držati vsaj 5 let. In da jim ne more pomagati, če se sami ne bodo vzeli v roke in začeli najprej zdravo jesti.
Seveda v tem kratkem prispevku ne moremo navesti vseh življenjskih in prehranskih navodil, zato se bo moral, kdor bo resnično hotel tudi s prehrano narediti nekaj zase, učiti iz knjig, ki jih je napisala dr. Budwigova. Uspeli bodo tisti, ki se bodo o tem poučili in razumeli bistvo.
Prehrana po dr. Budwigovi koristi rakavim, srčnim, sladkornim bolnikom, epileptikom, tistim z artritisom, manično depresivnim, da, verjetno vsakemu bolnemu človeku. In da ne omenjamo, kako zelo je koristna za otroke, starejše, športnike, učečo se mladino.
Zaklad znanja, ki ga je vredno preizkusiti
Konvencionalna medicina bo vedno nasprotovala nekonvencionalni, v tem pogledu se tudi 21. stoletju gotovo ne bo nič spremenilo. A na koncu ste vi tisti, ki odločate o sebi in vedno se lahko odločite za zdravo prehrano. Nikogar vam ni treba spraševati, kaj smete storiti, da bi ozdraveli. Za oljno-beljakovinsko prehrano ne potrebujete nobenega dovoljenja. Dr. Johanna Budwig nam je zapustila zaklad, ki ga moramo le preizkusiti. Od vas je odvisno, ali boste segli po njem ali ne.
Za vse, ki ste na razpotju in ne veste česa bi se oprijeli, ker ste nekaj prebrali o Gersonu, presni prehrani, dr. Budwigovi ..., naj vam pojasnimo sledeče:
Vsi trije pristopi imajo nekaj skupnega: zelo pazijo na zadostno dovajanje elektronov, presna dieta in Gerson z velikim deležem surove hrane, Budwigova z lanenim oljem. Vsem trem je skupno izredno povečanje vnosa sončne energije v celične membrane.
Pri samo presni prehrani je pomembno, da je surova hrana zelo težko prebavljiva in telo potrebuje veliko moči, da jo obdela na primeren način.
Če strnemo, kot je zapisala dr. Budwigova. Pri zdravljenju raka ne gre za uničevanje rakavih celic, temveč prav nasprotno. Smisel zdravljenja raka je izboljšati energetsko stanje telesa. Le tako se bodo lahko spremenjene celice vrnile v »normalno celično delitev«.
Bolni ljudje ne smejo pozabiti še nečesa: kaj koristi najboljša hrana, če pacient z bivanjem v stresnem okolju tako izprazni ravnokar napolnjeno življenjsko baterijo.
Več kot koristno je torej, da vzamete v roke knjige in se poučite o stvareh, ki vam lahko pomagajo k ozdravitvi ali ohranjanju zdravja.
Treba je priznati, da je imel Voltaire še kako prav, ko je napisal: Nismo odgovorni samo za tisto, kar naredimo, ampak tudi za tisto, česar ne naredimo!

Oljno-beljakovinska prehrana je v svetovnem merilu ena najuspešnejših prehrambnih terapij. Vse tri knjige dr. Johanne Budwig podrobno razlagajo teorijo in prakso te znanstveno utemeljene prehrane. Izvedite vse o načinu delovanja, kokosovi maščobi, zelnici, ajdi, ELDI oljih, prehodnih dnevih, kozmetiki, obkladkih, Mednarodni fundaciji za oljno-beljakovinsko prehrano (www.iopdf.Com), kavzanetiki in še o čem. Knjige so izšle pri založbi Orbis, www.orbis.si, brezpl. tel. 080 2014, e-naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Predvsem pa, NIKOLI NE SMETE OBUPATI!
Nihče, ki je resno zbolel in vzel stvari v svoje roke, vam ne bo rekel, da je pot enostavna. Vendar, če si resnično želite ozdraveti, morate razumeti, da tisto kar lahko sami storite ne bo nihče naredil namesto vas in da zdravniki niso vsemogočni. Volja do ozdravitve in življenja bi morala biti dovolj velika spodbuda, da ozavestite, da usta niso smetišče in da ni vseeno kako skrbite za svoje telo. In spoznanje, da ste premagali bolezen vam bo dalo moči in veselje do vsega, kar je še pred vami.
Življenje je kljub vsem tegobam lepo in zanj se je vredno potruditi.

Ostali članki iz teme prehrana

16.02.2020

Ali poznate zdravilne učinke cimeta?

Cimet so kot začimbo zelo cenili in ji pripisovali številne zdravilne učinke že v starem…
12.02.2020

Dobre črevesne bakterije za duševno zdravje

Nevrolog dr. David Perlmutter, avtor knjige Zdravi možgani, ugotavlja, da veliko duševnih…
12.02.2020

Izjemne razsežnosti globalno zmagovalnih prehranskih dopolnil

Ko imate katerokoli zdravilo v škatli, je neživo, ko ga pa zaužijemo, začne delovati in…
10.02.2020

Zdrave čokolade presenetljivih okusov - TORRAS

Še posebej predstavnice nežnejšega spola si nemalokrat ne znamo predstavljati življenje…
10.02.2020

Recept za sladico zaljubljenih

Se pripravljate, da bi sami skuhali in pripravili romantično večerjo? Ni se treba truditi…