Veselje do življenja iz narave


Vsakdanji vrvež in stalen stres niso za tiste s slabimi živci. Če je napetost prevelika, duševno stanje trpi. Razpoloženje je na dnu, pomanjkanje zagona, pobitost in strah se krepijo: čedalje resnejši duševni znaki vas vodijo k iskanju koristnih nasvetov strokovnjakov. Vendar se pomoč lahko najde tudi v naravi: šentjanževka vam prinese nazaj veselje do življenja na nežen, naraven in varen način.
Depresivna razpoloženja imajo lahko različne vzroke. Pomanjkanje svetlobe v hladni sezoni, kot tudi čas duševne stiske ali obdobja hormonskih sprememb (npr. pri menopavzi) lahko sprožijo tovrstna počutja. Raziskovalci so ugotovili, da stanja duševne zagrenjenosti izvirajo iz metaboličnih motenj v možganih. Ravnovesje živčnih prenašalcev, odgovornih za razpoloženje, zagon in spanje, se poruši. Za ponovno razvedritev razpoloženja v pravem pomenu besede pomaga moč iz zakladnice narave. Tukaj najdemo šentjanževko, dolgo uveljavljeno zdravilno rastlino, ki prinaša sonce nazaj življenju in predstavlja blago razvedrilo.

Povsem naravno do duševno dobrega počutja
Naravne sestavine šentjanževke spodbujajo nastajanje razpoloženjskih hormonov serotonina in dopamina in izboljšajo medsebojno delovanje živčnih celic in živčnih prenašalcev v možganih. Melanholične misli zbledijo – sproščenost, nova energija in veselje do življenja se na naraven način vzpostavijo. Za učinek ni odgovorna ena sama snov, temveč kombinacija različnih dragocenih sestavin, ki jih vsebuje šentjanževka.

Popolna učinkovitost na bazi rastlin
V zadnjih letih je bila šentjanževka predmet raziskovanja v številnih kliničnih študijah. Vsi podatki, ki jih zajemajo študije, so jasno pokazali, da je šentjanževka izvrsten način za zdravljenje blagih depresivnih razpoloženj in motenj razpoloženja. Kot zdravilo povsem rastlinskega izvora je celo tako učinkovita kot sintetični antidepresivi, vendar ima bistveno manj neželenih učinkov. Dodatna prednost: šentjanževka ne povzroča odvisnosti ali učinka privajanja in jo je zato mogoče varno jemati v daljšem časovnem obdobju. Več razlogov torej, da se prepustite moči narave, da opravi delo za vas.

Luč v življenju
Šentjanževka je ena najstarejših zdravilnih rastlin in je znana že okoli 2000 let. Že v srednjem veku so ljudje vedeli, da cvetovi in cvetni popki šentjanževke človeku pomagajo, če mu ''na dušo pade senca''. Germani so jo častili kot prinašalko svetlobe in simbol sonca. Poimenovana je bila po Janezu Krstniku, ki goduje 24. junija, saj okoli tega dneva začnejo cveteti njeni rumeni cvetovi. Na podlagi njene dokazane učinkovitosti pri depresivni zagrenjenosti je bila šentjanževka izbrana za zdravilno rastlino leta 2015.
OGLAS
Nasvet z izdelkom:
Šentjanževka Apomedica trde kapsule – vaš naravni dodatek k veselju do življenja
Se počutute brezvoljno, pobito in preobremenjeno? Vas ovirajo strahovi in skrbi? Vzpostavite vaše dobro duševno počutje z močjo narave! Šentjanževka Apomedica trde kapsule delujejo nežno in varno pri blagih do zmernih depresivnih motnjah – zanesljivo, dobro se prenašajo in so brez učinkov privajanja.
Zdravilo rastlinskega izvora
O delovanju in možnih neželenih učinkih si preberite navodila za uporabo ali se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Ostali članki iz teme prehrana

27.05.2020

7 pravil kombiniranja vina in hrane

Ljubitelji vina prav dobro vedo, h katerim jedem se poda katera sorta in celo letnik…
17.05.2020

Starejši so pogosto beljakovinsko podhranjeni

Statistika pravi, da se življenjska doba povečuje, kar pomeni, da je vse več starejših…
14.05.2020

Kaj je vino rosé in zakaj je tako priljubljeno?

Zadnje čase veliko slišimo o naraščajoči priljubljenosti vin rosé. Ampak od kod prihaja…
08.05.2020

Vsem dosegljivi članki dr. Ostana in sodelavk o prehrani

Dr. Iztok Ostan v sodelovanju z Boženo Ambrozius in Alberto Ostan Pravzaprav je bila to…
08.05.2020

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…