Maščoba ni enaka maščobi


Ocvrte jedi, gotovi prehranski izdelki, veliko mesa in premalo gibanja povzroča povečane vrednosti maščob v krvi. Posledica so obloge in otrditev žil in povečanje tveganje za nevarnost srčnega infarkta ali možganske kapi. Toda, ne skrbite! Z maščobnimi kislinami omega-3 lahko povečane vrednosti maščob v krvi stabilizirate na čisto naraven način.
Prekomerna količina nasičenih maščobnih kislin, na primer iz mesa, lahko škodi zdravju, medtem ko je učinek nenasičenih maščobnih kislin omega-3, ki jih najdemo v divjih ribah in nekaterih rastlinskih oljih, nasproten: številne študije potrjujejo, da maščobne kisline omega-3 regulirajo vrednosti maščob v krvi, spodbujajo zdravje srca in možganov in stabilizirajo krvni tlak. Ker jih naše telo samo ne more tvoriti , jih je treba vnašati od zunaj, a v zahodni prehrani jih je zelo malo. Rešitev so kakovostna prehranska dopolnila iz lekarne, ki telo optimalno oskrbujejo z visoko doziranim omega-3.
Tudi za ljudi, ki že uživajo zdravila za zniževanje holesterola (statine), so maščobne kisline omega-3 idealno dopolnilo, saj dokazljivo podpirajo učinek zdravil. V tem primeru se dodatno priporoča kombinacija s koencimom Q10, ki ga najdemo zlasti v srcu, jetrih, pljučih in mišicah. Nastajanje življenjsko pomembne snovi v telesu pojenja tudi s starostjo. To je treba izravnati, saj vsaka celica našega telesa potrebuje koencim Q10 za zagotavljanje oskrbe z energijo.
Omega-3 in Q10 – kakovost šteje!
Kdor želi telo optimalno oskrbeti s prehranskimi dopolnili, maščobnimi kislinami omega-3 in koencim Q10, mora obvezno paziti na kakovost in doziranje sestavin. Najbolj ustrezne so Dr. Böhm® Omega 3 complex kapsule. Kakovostni izdelek iz Avstrije je izdelan po najstrožjih farmacevtskih standardih in je na voljo le v lekarnah. Kakovostne kapsule vsebujejo 1.150 mg olja hladnovodnih rib, strogo preverjenega glede škodljivih snovi, iz trajnostnega ribolova, z visoko koncentriranim deležem maščobnih kislin omega-3. Visoko doziranje in kakovost zagotavljata, da so Dr. Böhm® Omega 3 complex ciljni prispevek k normalizaciji krvnih maščob in k delovanju srca in možganov. Kot dodatna prednost za podporo vašega zdravja vsebuje visoko dozirani koencim Q10 ter vitamin D in vitamin E.

Omega-3: brez možnosti za srčni infarkt & Co
Ocvrte jedi, gotovi prehranski izdelki, veliko mesa in premalo gibanja – to so nezdrave sestavine za povečane vrednosti maščob v krvi. Povzročajo ljudsko bolezen številka 1 zahodnih industrializiranih narodov, arteriosklerozo. Te obloge in otrditev žil in močno povečajo nevarnost srčnega infarkta ali možganske kapi. Dobra novica: z maščobnimi kislinami omega-3 si dolgoročno zagotovite zdravje! Kako lahko te zdrave maščobe uživate v optimalnim odmerkih in na kaj morate paziti, da bo v vaših krvnih žilah vse potekalo kot po maslu
Neverjetno, a resnično: maščoba ni enaka maščobi. Prekomerna količina nasičenih maščobnih kislin, na primer iz mesa ali drugih živalskih proizvodov, lahko škoduje zdravju. Nenasičene maščobne kisline, na primer iz divjih rib ali različnih rastlinskih olj, imajo nasprotni učinek: spodbujajo zdravje srca in krvnih žil, stabilizirajo vrednosti maščob v krvi in prispevajo k normalnemu krvnemu tlaku. Edina težava: človeški organizem ne more sam tvoriti nenasičenih maščobnih kislin. Te za zdravje dragocene sestavine je zato treba vnašati s prehrano ali kakovostna prehranska dopolnila.
Pozitivni učinek na vrednosti maščob v krvi je znanstveno dokazan
Številne študije dokazujejo, da nenasičene maščobne kisline omega-3 normalizirajo vrednosti maščob v krvi. V zadostnih odmerkih poskrbijo tudi za to, da se izravnajo koncentracije trigliceridov v krvi. Te krvne maščobe so sicer pomembni nosilci energije, vendar se prekomerni trigliceridi v organizmu shranijo kot maščoba in obremenjujejo ožilje. To ima lahko hude posledice, saj so povečane vrednosti maščob v krvi in previsoke vrednosti holesterola bistvena tveganja za zdravje.
Omega-3 plus Q10: idealno za normalne vrednosti maščob v krvi in optimalno oskrbo z energijo
Tudi za ljudi, ki že jemljejo zdravila za zniževanje holesterola (statine), so maščobne kisline omega-3 idealno dopolnilo: dokazljivo podpirajo učinek zdravil za zniževanje holesterola. V tem primeru se dodatno priporoča: kombinacija s koencimom Q10, ki ga najdemo zlasti v srcu, jetrih, pljučih in mišicah. Zdravila, ki znižujejo holesterol, lahko namreč povzročijo, da telo povzroča manj koencima Q10. Nastajanje življenjsko pomembne snovi v telesu pojenja tudi s starostjo. To je treba izravnati, saj vsaka celica našega telesa potrebuje koencim Q10 za zagotavljanje oskrbe z energijo.
Omega-3 pomaga proti revmi, alergijam in nevrodermitisu
Maščobne kisline omega-3 so idealno ne le za vrednosti maščob v krvi, temveč tudi za srce in obtočila. Zadosten vnos lahko pozitivno vpliva na vnetne procese pri obolenjih, kot so revma, alergije, nevrodermitis ali multipla skleroza.
Omega-3 dragocena tudi v nosečnosti
Maščobne kisline omega-3 pozitivno podpirajo tudi delovanje možganskih, živčnih celic in mrežnice, zlasti zaradi dokozaheksaenske kisline (DHA). In to že v materinem telesu. DHA spodbuja zdravo rast zarodka in vpliva na razvoj inteligence in vida. Za najboljši razvoj nerojenega otroka v materinem telesu je treba zato med nosečnostjo obvezno paziti na zadostno oskrbo z maščobnimi kislinami omega-3.
Prehransko dopolnilo: optimalna oskrba z maščobnimi kislinami omega-3
Za zadosten vnos maščobnih kislin omega-3 s prehrano bi morali vsaj trikrat tedensko jesti kakovostnega divjega lososa. V naši širini je to skoraj nemogoče. Vendar obstajajo alternative. Laneno olje, olje iz semen perile in olje iz semen chia so dragoceni viri rastlinskih maščobnih kislin omega-3 α-linolenske kisline. Toda: tudi ta dobra rastlinska olja težko zaužijemo v količinah, ki zadoščajo, so močnega okusa in jih ni dovoljeno segrevati. Najboljšo oskrbo z maščobnimi kislinami omega-3 ponujajo kakovostna prehranska dopolnila iz lekarne: vsebujejo večkrat nenasičene maščobne kisline v koncentrirani obliki. Pri izbiri prehranskega dopolnila je pomembno paziti na kakovost in doziranje. Najboljša izbira za optimalno oskrbo z visoko doziranimi maščobnimi kislinami omega-3, strogo preverjenih glede škodljivih snovi, kombiniranih s koencimom Q10, so Dr. Böhm® Omega 3 complex kapsule.
Promocijsko besedilo

Ostali članki iz teme prehrana

27.05.2020

7 pravil kombiniranja vina in hrane

Ljubitelji vina prav dobro vedo, h katerim jedem se poda katera sorta in celo letnik…
17.05.2020

Starejši so pogosto beljakovinsko podhranjeni

Statistika pravi, da se življenjska doba povečuje, kar pomeni, da je vse več starejših…
14.05.2020

Kaj je vino rosé in zakaj je tako priljubljeno?

Zadnje čase veliko slišimo o naraščajoči priljubljenosti vin rosé. Ampak od kod prihaja…
08.05.2020

Vsem dosegljivi članki dr. Ostana in sodelavk o prehrani

Dr. Iztok Ostan v sodelovanju z Boženo Ambrozius in Alberto Ostan Pravzaprav je bila to…
08.05.2020

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…