Priprava hladno stiskanega olja kar v vaši kuhinji

 

Zdravje postaja vedno večja dobrina slehernega posameznika, zato prav vsi iščemo nove poti do notranjega ravnovesja in v vse večji meri izkoriščamo bogastva narave. Letošnjo pomlad nas je Gorenje navdušilo s stiskalnico za hladno stiskano olje, da bomo lahko uživali v kulinaričnih doživetjih, pristnih aromah, sproščujoči negi telesa in zdravi prehrani.

Nekoč so bili sinonim za hladno stiskanje težki granitni mlinski kamni, sedaj se ta proces izvaja s prešami iz nerjavnega jekla. Vsako stiskanje spremlja povišanje temperature, ki nastaja v sklopu procesa, ta pa vpliva na kakovost končnega izdelka - olja. Tehnologija hladnega stiskanja ogreje hranila le do mere, da je iz njih moč izločiti olje. Z ohranjanjem temperature olja pri stiskanju pod 49° C zadržimo v olju hranilne vrednosti, vitamine, minerale, maščobne kisline, prijeten vonj in pristen okus.
Olja z zdravilnim, lepotnim in prehrambnim učinkom
Izkoristite vse prednosti, ki vam jih omogoča doma pripravljeno, hladno stiskano olje. Stiskalnica za olje Gorenje OP650W vam omogoča pripravo olj, ki vas bodo bogatila z zdravilnimi, lepotnimi in prehrambnimi učinki. S 700 ml dozirnim valjem natančno doziramo semena in oreščke, ki jih vijačni polž iz nerjavečega jekla stre ter loči v olje in tropine - uporaben odpadek, poln zdravju koristnih sestavin, s katerimi odlično popestrimo jogurt, kosmiče, pecivo ali sladice. V kompletu s stiskalnico sta dve posodi iz vzdržljivih materialov, brez škodljivega bisfenola (BPA), posoda za olje pa vsebuje dodatni filter za odstranitev morebitnih trdih delcev. V primeru nakopičenih semen ali oreščkov v polžu, samo s preprostim pritiskom na gumb spremenimo smer vrtenja, s čimer sprostimo nastalo oviro in v celoti izkoristimo sestavine. Uporabo stiskalnice nam olajša tudi neverjetno enostavno čiščenje, saj vijačni polž le obrišemo s suho krpo in že je pripravljen za ponovno uporabo.

Olja pridobljena s hladnim stiskanjem so zaradi pristnega okusa in intenzivne arome izjemno zaželena v kulinariki, zaradi številnih aktivnih sestavin in vitaminov, ki se ohranijo s hladnim stiskanjem pa so idealna za nego telesa, obraza in lasišča. Jedilna žlica hladno stiskanega olja bo pripomogla tudi k boljšemu zdravju, urejeni prebavi, uravnanem krvnem pritisku in pozitivno vplivala na naše zdravje. Hladno stiskana olja je potrebno hraniti v temnih posodah in v hladnih prostorih, saj so, v primerjavi z industrijsko predelanimi olji, bolj občutljiva na svetlobo in na sobni temperaturi prej izgubijo hranilno vrednost in pristno aromo.

Ostali članki iz teme prehrana

14.10.2019

Skrbite za svoje črevesje?

Včasih moramo telesu pomagati, da lahko optimalno deluje in da naši organi čim bolje…
14.10.2019

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…
14.10.2019

7 korakov kako naravno pospešiti presnovo

Ali vam zveni znano, da se redite in v bistvu zelo malo pojeste? Ali pa imate…
14.10.2019

Manuka med

Manuka med, unikat ki navdušuje znanstvenike in premaguje najhujše bakterijeLjudje po…
14.10.2019

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…