»Jej lokalno, misli globalno!« s projektom EAThink2015 in Šolskimi ekovrtovi

Na Inštitutu za trajnostni razvoj v okviru evropskega projekta EAThink2015 že tretje leto povezujejo svoj program Šolski ekovrtovi s temami globalnega učenja. V tem EU projektu sodeluje 12 držav EU in 2 afriški državi. Z globalnim učenjem in šolskimi ekovrtovi mladim ter učiteljem dajejo (spo)znanja, ki so nujna za življenje v globaliziranem svetu: kako naš življenjski slog, naša potrošnja, politike razvitih držav vplivajo na življenje v državah v razvoju, kaj lahko kot posamezniki naredimo za pravičnejši svet?

V okviru projekta so na slovenskih osnovnih in srednjih šolah v dveh letih izvedli 62 delavnic globalnega učenja, 20 delavnic kritičnega državljanskega novinarstva, omogočili oglede 20 ekoloških kmetij ter pomagali vzpostaviti ali nadgraditi skoraj 100 šolskih ekovrtov, in še vrsto drugih dejavnosti. Ne nazadnje so skupaj s sodelujočimi šolami pripravili tudi prek 200 blogov oziroma objav na spletu.

V zadnjem letu projekta pa na ITR pripravljajo tudi priročnik za učitelj(ic)e z gradivom za globalno učenje pri pouku (v slovenščini), in pa priročnik o oblikovanju in (globalni) učni rabi šolskih ekovrtov v angleškem jeziku, za celotno partnerstvo projekta. Na ta način bo zapuščina projekta lahko živela naprej tako v Sloveniji kot mednarodno.

Ostali članki iz teme prehrana

14.10.2019

Skrbite za svoje črevesje?

Včasih moramo telesu pomagati, da lahko optimalno deluje in da naši organi čim bolje…
14.10.2019

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…
14.10.2019

7 korakov kako naravno pospešiti presnovo

Ali vam zveni znano, da se redite in v bistvu zelo malo pojeste? Ali pa imate…
14.10.2019

Manuka med

Manuka med, unikat ki navdušuje znanstvenike in premaguje najhujše bakterijeLjudje po…
14.10.2019

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…