Zajtrk za zmagovalce

Pravijo, da naj bi bil zajtrk najpomembnejši obrok v dnevu, saj nam kakovosten jutranji obrok daje energijo za prve dnevne izzive. Marsikdo zjutraj rad poleži kakšno minuto dlje in zato meni, da nima časa za zajtrk. Zato smo pripravili 5 nasvetov in idej za odlične zajtrke, ki vam hkrati ne bodo vzeli veliko časa.

Zajtrk pripravite vnaprej

Da ne boste preskočili zajtrka, ker zjutraj nimate časa za pripravo, se tega lotite večer prej. Kosmiči z jogurtom ali mlekom (ki je, mimogrede, lahko tudi sojino ali pa mandljevo) so polnovreden in hranljiv zajtrk. Odločite se lahko za ovsene kosmiče, ki jih zvečer namočite v jogurt ali mleko, lahko pa si skuhate tudi proseno ali ajdovo kašo. Zjutraj dodajte še vaše najljubše sveže sadje ter oreščke in odličen zajtrk bo pripravljen v manj kot petih minutah.

 

Smoothie

Priprava smoothija ne vzame veliko časa. V zmogljivem mešalniku zmešajte sadje in zelenjavo ter dodajte malo vode ali mleka. Hitro pripravljen zajtrk, ki ga lahko spijete tudi na poti v službo ali šolo.

zelenjava magnesia

Slane ideje

Če ste pristaš slanih zajtrkov, si lahko zvečer za naslednje jutro pripravite maso za zelenjavne polpete, ki jih zjutraj spečete v nekaj minutah. Zraven si privoščite svežo zelenjavo ali pa jajčko na oko.

Slana omleta ali sladke palačinke

Če izbirate kakovostne sestavine, sta tudi omleta ali palačinke lahko zdrav zajtrk. Posezite po domačih jajčkah s sosednje kmetije, pirini ali drugi polnozrnati moki in svežem sadju ter zelenjavi. Maso za palačinke lahko seveda pripravite vnaprej zvečer, tako da vam priprava zjutraj ne bo vzela prav veliko časa.

Ne pozabite na pitje

Dan začnite s kozarcem vode, saj ponoči s potenjem telo izgubi kar nekaj tekočine, ki jo moramo nadomestiti. Primerna izbira je Magnesia, ki je zaradi pravega razmerja mineralov odlična izbira za vsakodnevno hidracijo, saj telesu ne zagotovi le tekočine, temveč tudi vrsto koristnih mineralov.

www.magnesia.si

Ostali članki iz teme prehrana

14.10.2019

Skrbite za svoje črevesje?

Včasih moramo telesu pomagati, da lahko optimalno deluje in da naši organi čim bolje…
14.10.2019

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…
14.10.2019

7 korakov kako naravno pospešiti presnovo

Ali vam zveni znano, da se redite in v bistvu zelo malo pojeste? Ali pa imate…
14.10.2019

Manuka med

Manuka med, unikat ki navdušuje znanstvenike in premaguje najhujše bakterijeLjudje po…
14.10.2019

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…