Ričkovo olje

Kulinarično popestritev si lahko pričaramo tudi s totrovim oz. ričkovim oljem, ki je pri nas še dokaj neznan. Z njim je mogoče razveseliti naše brbončice, prav tako pa prinaša koristi tudi za naše zdravje.

Strokovnjaki so ugotovili, da vsebuje ričkovo olje veliko omega-3 maščobnih kislin in ga zato mnogi čedalje pogosteje uporabljajo za pripravo jedi in tudi prehranskih dopolnil.

Hladno stiskano olje ima kar nekaj zdravilnih lastnosti, predvsem zaradi sestavin, kot so antioksidanti (vitamin E), poleg tega deluje protivnetno, lajša bolečine, vnetja in otekanja nad sklepom pri artritisu, prav tako povečuje mobilnost v sklepih. Dobro se obnese pri lajšanju težav s suho kožo. Zato je priporočljivo, da si redno privoščite masažo, pri kateri uporabite omenjeno olje. Rezultati bodo kmalu vidni – koža bo imela več vlage, bo bolj gladka in zdrava. Z njim si lahko tudi masirate lasišče ter tako poskrbite za zmanjšanje prhljaja, lasje bodo bolj mehki, voljni in gladki.

Totrovo olje naj bi tudi poskrbelo za zdravje možganov, oči in živcev ter zniževalo raven trigliceridov v krvi, kar je deluje pozitivno na zdravje srca in ožilja, saj zmanjšuje tveganje za nastanek srčnih bolezni.

Ostali članki iz teme prehrana

09.12.2019

Kako shujšati hitro, zdravo in za vedno?

Strokovnjaki hujšanju najraje dodajo opisne pridevnike, kot so počasno, postopno,…
09.12.2019

Kava, ki je več kot samo kava

Smo narod kavopivcev, kavoljubcev. To je v naši kulturi, DNK-ju, če lahko to rečemo. Kava…
14.11.2019

Katero vino postreči ob krepčilni solati ali najbolj priljubljenih testeninah?

Martinov teden je v polnem teku in, kdaj, če ne zdaj, je pravi trenutek, da izberemo…
07.11.2019

Poznate koristi rdeče pese?

Rdeča pesa deluje pozitivno za zdravje, zato bi se morala pogosteje znajti na našem…
07.11.2019

Matcha čaj - zdrava alternativa kavi

Večina izmed nas jutra začenja z nekim ritualom. Verjetno je del njega tudi skodelica…