Ričkovo olje

Kulinarično popestritev si lahko pričaramo tudi s totrovim oz. ričkovim oljem, ki je pri nas še dokaj neznan. Z njim je mogoče razveseliti naše brbončice, prav tako pa prinaša koristi tudi za naše zdravje.

Strokovnjaki so ugotovili, da vsebuje ričkovo olje veliko omega-3 maščobnih kislin in ga zato mnogi čedalje pogosteje uporabljajo za pripravo jedi in tudi prehranskih dopolnil.

Hladno stiskano olje ima kar nekaj zdravilnih lastnosti, predvsem zaradi sestavin, kot so antioksidanti (vitamin E), poleg tega deluje protivnetno, lajša bolečine, vnetja in otekanja nad sklepom pri artritisu, prav tako povečuje mobilnost v sklepih. Dobro se obnese pri lajšanju težav s suho kožo. Zato je priporočljivo, da si redno privoščite masažo, pri kateri uporabite omenjeno olje. Rezultati bodo kmalu vidni – koža bo imela več vlage, bo bolj gladka in zdrava. Z njim si lahko tudi masirate lasišče ter tako poskrbite za zmanjšanje prhljaja, lasje bodo bolj mehki, voljni in gladki.

Totrovo olje naj bi tudi poskrbelo za zdravje možganov, oči in živcev ter zniževalo raven trigliceridov v krvi, kar je deluje pozitivno na zdravje srca in ožilja, saj zmanjšuje tveganje za nastanek srčnih bolezni.

Ostali članki iz teme prehrana

14.10.2019

Skrbite za svoje črevesje?

Včasih moramo telesu pomagati, da lahko optimalno deluje in da naši organi čim bolje…
14.10.2019

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…
14.10.2019

7 korakov kako naravno pospešiti presnovo

Ali vam zveni znano, da se redite in v bistvu zelo malo pojeste? Ali pa imate…
14.10.2019

Manuka med

Manuka med, unikat ki navdušuje znanstvenike in premaguje najhujše bakterijeLjudje po…
14.10.2019

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…