5 zajtrkov na hitro

Današnji tempo življenja je zelo zahteven in ni nenavadno, da zjutraj v naglici enostavno ne poskrbimo za zajtrk, kar ima lahko negativne posledice skozi celoten dan. Zato smo za vas zbrali 5 predlogov za zajtrk, ki ga lahko pripravite tudi, ko se vam mudi in mislite, da nimate časa za pripravo.

 

1. Načrtujte vnaprej

Najbolj očiten način za prihranek časa zjutraj je planiranje vnaprej. Zvečer lahko skuhate proseno ali ajdovo kašo, ki ji zjutraj dodate najljubše sadje in zdrav obrok je pripravljen v trenutku. Prav tako lahko za osnovo čez noč v mleku namočite ovsene kosmiče.

2. Jajca na oko in toast

Zimzelena klasika s hitro in enostavno pripravo bo poskrbela, da dan začnete z dobro popotnico. Jajca so odličen vir beljakovin, ki so pomembne za ohranjanje mišične mase in imunskega sistema. Kos polnozrnatega toasta pa bo poskrbel za začetno zalogo ogljikovih hidratov, ki vam bodo dali energijo za prihajajoč dan.

3. Sir in kruh

Sir je vsestranski in je na voljo v različnih oblikah: od trdih sirov pa do raznih sirnih namazov je odličen dodatek kosu rženega kruha. Takšna kombinacija beljakovin in ogljikovih hidratov poskrbi za odličen začetek dneva.

4. Smoothie

Ni ga bolj enostavnega obroka od tistega, ki ga pripravite z enim pritiskom gumba. Smoothiji so hiter in enostaven obrok, ki vam bo dal dovolj energije za cel dan. Poskrbite le, da poleg sadja dodate tudi nekaj zelenjave in vlaknin. Sadje namreč vsebuje veliko sladkorja, kar se hitro prevede v preveč sladkorja. Predlagamo, da izbranemu sadju dodate šop špinače ter pest ovsenih kosmičev.

5. Jogurt

Če je smoothie enostaven in hiter za pripravo, je tukaj alternativa, ki priprave sploh ne potrebuje. Jogurti so odličen vir beljakovin, vendar je dobro pogledati za tistimi, ki imajo dodane kakšne kosmiče ali druge žitarice. Tako bo obrok bolj uravnotežen in polnovreden. Jogobella Müsli (slasten jogurt z izjemno velikimi koščki sadja in müsliji, v štirih okusnih kombinacijah) in Jogobella Breakfast (kombinacija hrustljavih sestavin in vašega najljubšega sadnega jogurta Jogobella) sta dva jogurta, ki poskrbita, da boste lahko v veselju uživali že za zajtrk.

Ostali članki iz teme prehrana

07.11.2019

Poznate koristi rdeče pese?

Rdeča pesa deluje pozitivno za zdravje, zato bi se morala pogosteje znajti na našem…
07.11.2019

Matcha čaj - zdrava alternativa kavi

Večina izmed nas jutra začenja z nekim ritualom. Verjetno je del njega tudi skodelica…
29.10.2019

V objemu zlatih gričev ...

Slovenija ponuja ogromno možnosti za izlet na dlani in med slednje se zagotovo uvršča…
14.10.2019

Skrbite za svoje črevesje?

Včasih moramo telesu pomagati, da lahko optimalno deluje in da naši organi čim bolje…
14.10.2019

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…