Sladke velikonočne sanje

Velikonočni prazniki so pred vrati in z njim tudi peka slastnih dobrot. Zakaj ne bi letos poleg  slovenske klasike, potice, pripravili tudi nekaj novega. Za velikonočni zajtrk ali ob velikonočni popoldanski  kavi lahko tako ponudite sladko in sočno korenčkovo torto. 

Za testo potrebujete:

Maslo (200 g)

Drobno naribano  korenje (300 g)

4 jajca

½ skodelice temnega sladkorja (125 g)

 Moka (340 g)

2 čajni žlički pecilnega praška

2 čajni žlički sode bikarbone

Ščepec soli

Nadev in okras:

4 žlice marelične marmelade

Sirček mascarpone (200 g)

Sesekljane pistacije (30 g)

Marcipanovi  korenčki

Priprava:

Korenje drobno naribajte in odcedite odvečen sok. Korenček naj bo čim bolj sladek, tako bo tudi torta okusnejša. Jajca do čvrstega stepite s sladkorjem, maslo stopite v kozici in ga ohladite. Dodajte moko, zmešano  s pecilnim praškom, sodo bikarbono in soljo. Premešajte in testu  nežno dodajte naribano korenje.

Pekač premera 24 cm namastite  s koščkom masla in ga potresite z moko ter vanj vlijte testo. Pečico segrejte na 180 stopinj, torto pecite 45 minut. Pečeno ohladite, jo prerežite in namažite z marelično marmelado in sirčkom mascarpone. Okrasite jo s sladkorno glazuro in pistacijami ter marcipanovimi korenčki. Dober tek!

Ostali članki iz teme prehrana

27.05.2020

7 pravil kombiniranja vina in hrane

Ljubitelji vina prav dobro vedo, h katerim jedem se poda katera sorta in celo letnik…
17.05.2020

Starejši so pogosto beljakovinsko podhranjeni

Statistika pravi, da se življenjska doba povečuje, kar pomeni, da je vse več starejših…
14.05.2020

Kaj je vino rosé in zakaj je tako priljubljeno?

Zadnje čase veliko slišimo o naraščajoči priljubljenosti vin rosé. Ampak od kod prihaja…
08.05.2020

Vsem dosegljivi članki dr. Ostana in sodelavk o prehrani

Dr. Iztok Ostan v sodelovanju z Boženo Ambrozius in Alberto Ostan Pravzaprav je bila to…
08.05.2020

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…