Sladke velikonočne sanje

Velikonočni prazniki so pred vrati in z njim tudi peka slastnih dobrot. Zakaj ne bi letos poleg  slovenske klasike, potice, pripravili tudi nekaj novega. Za velikonočni zajtrk ali ob velikonočni popoldanski  kavi lahko tako ponudite sladko in sočno korenčkovo torto. 

Za testo potrebujete:

Maslo (200 g)

Drobno naribano  korenje (300 g)

4 jajca

½ skodelice temnega sladkorja (125 g)

 Moka (340 g)

2 čajni žlički pecilnega praška

2 čajni žlički sode bikarbone

Ščepec soli

Nadev in okras:

4 žlice marelične marmelade

Sirček mascarpone (200 g)

Sesekljane pistacije (30 g)

Marcipanovi  korenčki

Priprava:

Korenje drobno naribajte in odcedite odvečen sok. Korenček naj bo čim bolj sladek, tako bo tudi torta okusnejša. Jajca do čvrstega stepite s sladkorjem, maslo stopite v kozici in ga ohladite. Dodajte moko, zmešano  s pecilnim praškom, sodo bikarbono in soljo. Premešajte in testu  nežno dodajte naribano korenje.

Pekač premera 24 cm namastite  s koščkom masla in ga potresite z moko ter vanj vlijte testo. Pečico segrejte na 180 stopinj, torto pecite 45 minut. Pečeno ohladite, jo prerežite in namažite z marelično marmelado in sirčkom mascarpone. Okrasite jo s sladkorno glazuro in pistacijami ter marcipanovimi korenčki. Dober tek!

Ostali članki iz teme prehrana

14.10.2019

Skrbite za svoje črevesje?

Včasih moramo telesu pomagati, da lahko optimalno deluje in da naši organi čim bolje…
14.10.2019

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…
14.10.2019

7 korakov kako naravno pospešiti presnovo

Ali vam zveni znano, da se redite in v bistvu zelo malo pojeste? Ali pa imate…
14.10.2019

Manuka med

Manuka med, unikat ki navdušuje znanstvenike in premaguje najhujše bakterijeLjudje po…
14.10.2019

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…