Nagrajeni Zlati grič

Vinska klet Zlati grič ponovno navdušuje poznavalce. Na prestižnem tekmovanju »Finger Lakes Wine Competition«, kjer sodeluje preko 3000 vzorcev in preko 600 vinarn iz 16 držav, je rosé Vinske kleti Zlati grič prejel srebrno medaljo, sivi pinot pa bronasto.

»Finger Lakes Wine Competition« je letos potekalo že osemnajsto leto, vsi prihodki od tekmovanja in z njim povezanih dogodkov pa gredo v dobrodelne namene, za neprofitno organizacijo »Camp Good Days«. Zlati grič, ki je bil nagrajen že na prejšnjih tekmovanjih, se lahko tudi letos pohvali z dvema medaljama s tega tekmovanja. Srebrno je dobilo vino rosé 2017, ki je pridelano iz samotoka modre frankinje. Vino je aromatično, iskrivo rožnate barve, v intenzivni aromi pa zaznamo sveži cvet vrtnice in sadje (malina, jagodičevje).

Bronasto medaljo je prejel sivi pinot 2017. Ponaša se z globoko rumenkasto slamnato barvo z rožnatimi odtenki, tipično za hladno maceriran sivi pinot. Vino je pitno, mladostno sveže, gladko in razvaja z vsakim požirkom.

Na tekmovanju Sommelierska selekcija 2018, ki je potekala marca v veliki dvorani Zavoda SloVino, pa je bilo vino sauvignon suho, 2017, Vinske kleti Zlati grič, razglašeno kot špargljevo vino, zato ga toplo priporočamo kot spremljavo k špargljevim jedem, ki so v teh spomladanskih dneh zelo aktualne.

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme prehrana

30.11.2020

Včasih hrana siromakov, danes super živilo

O rožiču se ne govori pogosto, a se mu dela krivica. Vsebuje namreč zdravilna hranila, in…
27.11.2020

Zakaj je ingver nepogrešljiv v vašem domu?

Ta čudežna začimba ima razen odličnega okusa tudi močne zdravilne lastnosti. Strokovnjaki…
23.11.2020

Naučimo se pravilno degustirati vino!

Letos bo praznični december zagotovo drugačen od vseh, ki smo jih bili vajeni doslej. Za…
17.11.2020

Že osmo prestižno mednarodno odličje za vinsko klet Zlati grič to jesen!

Letošnjo jesen v vinski kleti Zlati grič nad Slovenskimi Konjicami podirajo rekorde. Tako…
11.11.2020

Katerih 5 vinskih kozarcev morate nujno imeti doma?

Mesec november je čas martinovega, praznika, ko se mošt spremeni v pravo vino, in čas…