Nagrajeni Zlati grič

Vinska klet Zlati grič ponovno navdušuje poznavalce. Na prestižnem tekmovanju »Finger Lakes Wine Competition«, kjer sodeluje preko 3000 vzorcev in preko 600 vinarn iz 16 držav, je rosé Vinske kleti Zlati grič prejel srebrno medaljo, sivi pinot pa bronasto.

»Finger Lakes Wine Competition« je letos potekalo že osemnajsto leto, vsi prihodki od tekmovanja in z njim povezanih dogodkov pa gredo v dobrodelne namene, za neprofitno organizacijo »Camp Good Days«. Zlati grič, ki je bil nagrajen že na prejšnjih tekmovanjih, se lahko tudi letos pohvali z dvema medaljama s tega tekmovanja. Srebrno je dobilo vino rosé 2017, ki je pridelano iz samotoka modre frankinje. Vino je aromatično, iskrivo rožnate barve, v intenzivni aromi pa zaznamo sveži cvet vrtnice in sadje (malina, jagodičevje).

Bronasto medaljo je prejel sivi pinot 2017. Ponaša se z globoko rumenkasto slamnato barvo z rožnatimi odtenki, tipično za hladno maceriran sivi pinot. Vino je pitno, mladostno sveže, gladko in razvaja z vsakim požirkom.

Na tekmovanju Sommelierska selekcija 2018, ki je potekala marca v veliki dvorani Zavoda SloVino, pa je bilo vino sauvignon suho, 2017, Vinske kleti Zlati grič, razglašeno kot špargljevo vino, zato ga toplo priporočamo kot spremljavo k špargljevim jedem, ki so v teh spomladanskih dneh zelo aktualne.

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme prehrana

27.05.2020

7 pravil kombiniranja vina in hrane

Ljubitelji vina prav dobro vedo, h katerim jedem se poda katera sorta in celo letnik…
17.05.2020

Starejši so pogosto beljakovinsko podhranjeni

Statistika pravi, da se življenjska doba povečuje, kar pomeni, da je vse več starejših…
14.05.2020

Kaj je vino rosé in zakaj je tako priljubljeno?

Zadnje čase veliko slišimo o naraščajoči priljubljenosti vin rosé. Ampak od kod prihaja…
08.05.2020

Vsem dosegljivi članki dr. Ostana in sodelavk o prehrani

Dr. Iztok Ostan v sodelovanju z Boženo Ambrozius in Alberto Ostan Pravzaprav je bila to…
08.05.2020

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…